Tipuri de ten
Ten normal: ten caracterizat prin pori fini, piele mata, catifelata, supla, intalnit destul de rar, mai ales la copiii mici inainte de pubertate. Curatarea (demacheiere) tenului normal: O astfel de piele suporta greu apa dura calcaroasa, cea mai bine tolerata fiind apa de ploaie, apa fiarta si racita sau apa minerala. Pentru ingrijirea zilnica a tenului normal nu se recomanda folosirea sapunurilor, iar in cazul in care suntem obligati sa le folosim, este bine ca acestea sa fie neutre sau usor acide.
De asemenea, nu se recomanda folosirea sapunului mai mult de doua ori pe saptamana. Persoanele care fac abuz de sapun indeparteaza de pe piele stratul de grasime naturala, obligand glandele sebacee la o munca suplimentara pentru inlocuirea lui, fapt ce conduce la ridarea si ofilirea timpurie a pielii. Pentru demachierea si curatarea tenului normal insa, cel mai bine este sa se foloseasca o lotiune de demachiat speciala.
Ten gras - tenul gras este lucios, lipsit de suplete, unsuros in special pe frunte, aripile nasului si barbie. Acest aspect este consecinta activitatii sporite a glandelor sebacee. Pielea grasa prezinta porii dilatati datorita cantitatii sporite de sebum, iar cu timpul, neingrijita, capata o culoare galbuie. Acest tip de ten este terenul favorizant al aparitiei comedoanelor si chiar a acneei. Pielea grasa se rideaza mai greu, dar este lipsita de suplete si fragezime din cauza efortului la care sunt supuse glandele sebacee. Curatarea (demachiere) tenului gras: Pentru ingrijirea zilnica a tenului gras se pot folosi apa si sapunul, dar unele tipuri de ten gras prezinta intoleranta la sapun. In aceasta situatie folosirea sapunului se va face numai de 2-3 ori pe saptamana. Pentru demachieiea tenului gras insa, cel mai bine este sa se foloseasca o lotiune de demachiat speciala.
Ten uscat - tenul uscat este fin, fragil, iritabil si se descuameaza usor, uneori se observa riduri fine. Distingem doua tipuri de tenuri uscate: ten uscat din lipsa de grasime (ten alipic) si ten uscat lipsit de apa (ten deshidratat). Pielea deshidratata este stearsa, brazdata de riduri fine. Prinsa intre degete pune in evidenta lipsa ei de suplete si elasticitate. Tenul uscat se mai poate recunoaste si prin faptul ca este foarte sensibil la frig (iarna se observa aparitia de pete rosietice din loc in loc), la vant, soare, sapun, lotiuni alcoolizate, creme necorespunzatoare. Tenul deshidratat se intalneste si la persoanele mai in varsta, ca o consecinta a procesului de imbatranire. Curatarea (demachiere) tenului uscat: Este bine sa cunoastem faptul ca de multe ori noi insine contribuim la uscaciunea pielii, fie prin folosirea abuziva de sapun si apa dura, care usuca si irita tenul, fie prin lipsa de ingrijire, fie prin exces de produse cosmetice necorespunzatoare. De asemenea, curele de slabire prin care ne privam organismul de lichide pot face ca pielea sa se deshidrateze. Curatarea (demachierea) tenului uscat se face numai cu o lotiune demachianta hidratanta.
Ten mixt - tenul mixt este frecvent intalnit. El prezinta o secretie grasa pe nas, barbie si frunte, restul portiunilor fiind uscate. In ingrijirea zilnica a tenului mixt trebuie tinut seama de aceasta caracteristica pentru a aplica produse caracteristice fiecarei regiuni. Curatarea (demachiere) tenului mixt: Curatarea se face cu o lotiune adecvata tenului mixt, apoi se aplica crema de zi (dimineata) sau crema de noapte (seara inainte de culcare). In general, pentru ingrijirea unui ten mixt este bine sa nu se foloseasca crema in exces pe zonele grase.
Ten deshidratat - tulburarile de hidratare pot determina modificari ale tenului. Pielea contine aproximativ 70% apa, din care 10 - 20% in stratul cornos, apa care provine din ingerarea alimentelor care contin apa si din reactiile care au loc in organism, reactii reglate de sistemul nervos si glandele endocrine. Tenul deshidratat este intalnit frecvent la persoanele in varsta, atunci cand eliminarea apei este mai mare decat absorbtia ei de catre organism. Cauzele deshidratarii tenului: unele tulburari nervoase, surmenaj fizic, lipsa unor vitamine (in special A si F), influentei factorilor externi (ger, vant, soare), abuz de sapun si solutii alcoolice pentru ten. Tenul deshidratat se ingrijeste ca orice ten uscat, aducandu-i prin cremele folosite aport sporit de apa.
Tipul de ten pe care il avem este in general determinat genetic, insa, cu o ingrijire adecvata se poate obtine un ten luminos, indiferent de tipul acestuia. Rutina zilnica a ingrijirii oricarui tip de ten este: curatare, hranire, hidratare.
Calivita Cosmetics - Produse cosmetice Aquabelle
Folosindu-se de ultimele tehnologii, CaliVita Cosmetics s-a imbogatit cu produse cosmetice gama Aquabelle, care contine trei produse: o lotiune demachianta hidratanta (Aquabelle Hydrating Cleanser Lotion), o crema regeneratoare de zi (Aquabelle Regenerating Cream) si o crema nutritiva de noapte (Aquabelle Nourishing Cream). Aceste produse combina cele mai moderne descoperiri stiintifice cu principiile naturii. Compozitia produselor cosmetice Aquabelle se bazeaza pe 3 factori importanti: ingrediente naturale (ulei de jojoba, ulei de avocado etc.), componente moderne (ceramide, vitamine etc) si un ingredient inovator si revolutionar: apa saracita in deuteriu (ASD sau apa usoara).
Aquabelle Hydrating Cleanser Lotion - Lotiune demachianta hidratanta
Aceasta lotiune este unica deoarece curata delicat si in acelasi timp hidrateaza tenul, de aceea, spalarea tenului dupa folosire nu este absolut necesara. Printre ingredientele sale se numara: apa saracita in deuteriu (ASD, apa usoara), ulei de avocado, ulei de jojoba, vitamina E, bisabolol etc. Hidratarea pielii este importanta nu numai din punct de vedere estetic, cu totii stim ca pielea este principalul sistem de aparare al organismului care impiedica patrunderea substantelor daunatoare din mediu si nu permite evaporarea rapida a apei din organism. Concentratia de apa din piele scade pe parcursul zilei, astfel ca unul din cei mai importanti pasi in cosmetologie este hidratarea adecvata a pielii. Iar in acest scop trebuie sa consumam suficiente lichide, sa ne curatam pielea in mod regulat si sa utilizam creme de calitate.
ASD (apa saracita in deuteiu) - deuteriul este unul din izotopii hidrogenului si, exact ca hidrogenul, deuteriul este prezent in apa, in compusii organici si in fiintele vii. Continutul de deuteriu al organismului nostru este influentat de continutul de deuteriu al apei pe care o consumam. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, cu cat este mai saracit in deuteriu continutul apei, cu atat este mai lent procesul de multiplicare celulara, iar procesul de imbatranire a organismului este incetinit si de aici actiunea benefica asupra tenului a apei saracite in deuteriu (ASD).
Ulei de avocado - uleiul de avocado se extrage prin presarea la rece a fructului de avocado (Persea gratissima) originar din Mexic si alte zone subtropicale. Pentru proprietatile sale emoliente, antibacteriene, cicatrizante si antirid, uleiul de avocado este utilizat in cosmetica pentru ingrijirea pielii. Uleiul de avocado contine: acizi grasi (stearic, oleic, linoleic), lecitina, steroli, polisteroli, carotenoizi, tocoferol, potasiu, vitaminele , B1, B2, B5 si D, proteine, minerale. Sursa bogata in toate aceste elemente, uleiul de avocado este usor absorbit in piele. Uleiul de avocado hidrateaza in profunzime orice tip de ten si previne imbatranirea acestuia, atenueaza si combate ridurile, restabileste rapid omogenitatea si integritatea pielii (in leziuni minore, iritatii, rani, arsuri). Uleiul de avocado este indicat pentru piele sensibila si fragila, ten matur, ridat, devitalizat, ten uscat si cu piele descuamata, pentru ingrijirea gatului si a decolteului, pentru ingrijirea zonei ochilor.
Ulei de jojoba - uleiul se extrage din semintele arborelui de jojoba (Simmondsia chinesis), are o consistenta de ceara care la temperatura camerei devine fluida. Ceea ce il face unic fata de alte uleiuri obtinute din seminte, este ca uleiul de jojoba este structural si chimic similar cu sebumul uman (produs de glandele sebacee ale pielii) deoarece in mare parte sebumul este compus din monoesteri de ceara. In marea majoritate a cazurilor, monoesterii de ceara actioneaza ca substitut pentru sebum, oferind beneficii similare sau chiar superioare pentru sanatate. Uleiul de jojoba are un continut ridicat de minerale si vitamina E. Uleiul de jojoba este un bun antioxidant (previne deteriorarea celulelor ca urmare a actiunii radicalilor liberi), are efect antibacterian, hidratant si demachiant.
Bisabolol - constituent de natura vegetala, obtinut din ulei esential de musetel, are actiune antiiritanta, antiinflamatoare (impotriva iritatiilor provocate de detergenti, agenti nocivi din mediu, radiatii UV), antimicrobiana si cicatrizanta.
Aquabelle Hydrating Cleanser Lotion - contine ulei de avocado, ulei de jojoba apa saracita in deuteriu, bisabolol etc.
Mod de intrebuintare: lotiunea se foloseste dimineata si seara pentru demacheiere, pentru o curatare si hidratare optima a tenului.
Prezentare: flacon cu 150 ml lotiune demachianta hidratanta.
Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...
Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...
Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!
Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro