0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Caderea parului (Alopecie) - tratament naturist

Parul este alcatuit dintr-o parte profunda sau radacina parului care se termina cu o umflatura numita bulb si din tulpina sau partea libera si vizibila a parului. Radacina parului este invelita intr-un sac numit folicul pilos, format la randul sau dintr-o teaca epiteliala interna si o teaca epiteliala externa, ambele invelite intr-o teaca fibroasa. Tulpina sau firul de par propiu-zis, este alcatuita din maduva, dispusa in centru si prelungindu-se in radacina, formata din celule poliedrice mari care contin pigment; corticala, situata la periferia maduvei, formata din celule cheratinizate si cu pigment; cuticula parului, strat exterior alcatuit din celule turtite cheratinizate. Pigmentul din medulara si corticala da culoarea parului.

Anexele parului: glandele sebacee secreta sebum, un lichid gras avand rolul de a unge parul si pielea. Muschiul erector este un muschi neted care se insera in stratul papilar al dermului si pe teaca fibroasa a radacinii, trecand pe sub glanda sebacee. Este inervat de fibre simpatice, care, punandu-l in contractie, ridica parul (reflexe piloerectorii).

Firul de par are o grosime care difera dupa culoarea parului si regiunea corpului, fiind cuprinsa intre 0,07 si 0,17 mm. Parul creste pana atinge o anumita lungime, dupa care din folicul iese un nou fir de par. Persoanelor tinere si sanatoase le cad zilnic 50-100 de fire de par, iar in locul lor cresc altele. Viata unui fir de par variaza in general intre 2 si 4 ani. In mod normal 90% dintre firele de par cresc cam cu 1 centimetru pe luna, restul de 10% fiind intr-o perioada de repaus. Vara parul creste mai repede decat iarna si noaptea mai repede decat ziua. Primavara si toamna, parul cade in cantitati mai mari. In copilarie si la batranete parul cade mai mult decat in epoca maturitatii. Este bine cand firele de par vechi fac loc celor noi, insa, daca va creste numarul celor care cad mai mult decat se pot inlocui, atunci podoaba capilara se va diminua simtitor.

Parul constituie adeseori un barometru al sanatatii organismului. Hranirea lui este asigurata de vase sanguine foarte fine si, daca hrana ajunge defectuos la foliculii pilosi sanatatea parului este compromisa. Hranirea parului depinde de o circulatie sanguina normala la acest nivel, precum si de sanatatea nervilor care servesc de asemenea la hranirea bulbului.

Alopecia (caderea parului) reprezina caderea mai mult sau mai putin masiva a parului, localizata in regiuni restranse (alopecie localizata) sau intinsa la intreaga piele a capului (calvitie). Cauzele caderii parului sunt foarte numeroase, unele cunoscute si care pot fi indepartate, altele necunoscute inca. Caderea parului este influentata de calitatea substantelor nutritive de care dispune organismul, dar si de alte fenomene cum ar fi: dezechilibre hormonale, sarcina, tratamente chimice agresive si foarte dese, tensiune nervoasa, anxietate etc.

  • Caderea parului este datorata in cele mai multe cazuri carentelor vitaminice, fapt ce denota ca sanatatea firului de par pleaca din interior si este corelata cu o alimentatie sanatoasa. Absolut toate carentele nutritionale pot afecta negativ calitatea parului. De exemplu deficitul de vitamine din complexul B duce la alterarea calitatii firului de par. Un aport redus in proteine, fier, calciu, magneziu, zinc si alte minerale poate afecta cresterea parului.
  • La fel ca si pielea, parul sufera si el de pe urma schimbarii anotimpurilor, trecerea de la cald la rece si de la rece la cald, perioade cand parul se despica la varfuri si isi pierde stralucirea naturala.
  • Toxinele industriale, poluarea mediului, poluarea apei potabile si menajere (cu concentratii crescute de metale, compusi radioactivi) reprezinta atacuri permanente asupra organismului, iar efectele neplacute se manifesta si asupra parului care isi pierde vitalitatatea si stralucirea, se degradeaza si cade.
  • Tonusul psihic joaca un rol important in mentinerea sanatatii organismului si, pe de alta parte, in aparitia unor afectiuni, cum ar fi caderea parului, stresul fiind deja o conditie in acest sens. Orice emotie puternica (negativa sau pozitiva) traita cu intensitate timp mai indelungat poate cauza tulburari generale ale organismului, afectand si functiile fiziologice care determina cresterea firului de par. In acest sens putem aminti: anxietatea, depresia, stresul legat de disfunctiile maritale, probleme legate de locul de munca, factori de stres majori ca pierderea unui membru al familiei, divortul, falimentul in afaceri etc.
  • Unele metode de ingrijire prea des repetate pot altera sanatatea pielii capului si pot deteriora parul. Excesul de ingrijire si de cochetarie este la fel de periculos ca si neglijarea ingrijirii parului. Cauzele deteriorarii parului sunt multiple: periatul prea brutal si pres des cu perii aspre, folosirea ustensilelor de uscare si ondulare a parului prea fierbinti, spalatul prea des sau prea rar, samponarea cu produse necorespunzatoare tipului de par, folosirea pe timp indelungat a unor sapunuri alcaline, decolorarea continua, vopsirea repetata si permanentele prea dese si care folosesc substante chimice care determina inflamarea radacinii firelor de par si, in final, caderea parului.
  • De cele mai multe ori, in special la barbati, alopecia este insotita de o stare de seboree (alopecie seboreica), care consta in formarea exagerata de grasime pe pielea capului. Astfel, firul de par este complet sufocat, nu se mai poate regenera, cade si nu mai este inlocuit de alt fir sanatos. Alopecia seboreica incepe de la colturile fruntii si in varful capului si, neingrijita, duce la o rarire din ce in ce mai importanta a parului, pana ce se instaleaza o calvitie completa.
  • Alopecia (caderea parului) se poate instala si in urma unei boli infectioase in care temperatura a crescut peste 39 de grade; dupa anumite stari socante (interventii chirurgicale, pierdere subita in greutate, nastere); in anumite stari insotite de o debilitare semnificativa a organismului (leucemii, cancere, disfunctii tiroidiene, diabet); in timpul si dupa unele tratamente medicale, cum ar fi anumite tipuri de chimioterapie si iradiere a cancerelor, unele antitiroidiene; in afectiuni cu localizare in pielea capului, cum ar fi pelada, infectii fungice, foliculite profunde, psoriazis, eczema, lupus eritematos, sclerodermie, lichen plan; in urma modificarilor hormonale care apar in timpul sarcinii, al menopauzei si al administrarii anticonceptionalelor, in tulburari tiroidiene.

Tratament naturist in alopecie - Cunoscand si constientizand multiplele pericole ce ameninta calitatea parului, se poate evita deprecierea acestuia si pastra timp indelungat frumusetea si vitalitatea podoabei capilare.

Conditia unei stari normale a parului este de a fi hranit corespunzator, de aceea se pune problema unei diete echilibrate care sa asigure furnizarea tuturor nutrientilor, vitaminelor si mineralelor necesare pentru o crestere sanatoasa a parului, alimentatie bazata in special pe legume si fructe verzi, produse lactate si derivatele lor, carne pui, peste si ficat. Este de preferat ca persoanele cu alopecie sa-si poarte capul descoperit, fie ca sunt zile senine, cu soare, fie ca ploua. Insa, supraexpunerea neprotejata la factori de mediu externi (raze solare, ploaie, zapada, vant etc) deterioreaza parul, de aceea este necesar ca acesta sa fie protejat astfel incat sa i se permita sa si respire.

Tratamentul caderii parului va urmari mai intai eliminarea cauzei care a dus la aceasta stare. Mentinerea functiei normale a glandelor sebacee se asigura in primul rand prin curatarea pielii capului si a parului, prin spalarea lor regulata si in al doilea rand prin folosirea de preparate adecvate naturii parului (par uscat, gras, normal). Dupa spalarea pe cap este bine sa se evite uscarea cu foenul, iar parul sa se zvante invelit intr-un prosop. Activarea circulatiei sanguine in pielea capului conduce la o hranire mai buna a radacinii firului de par, de aceea este necesara masarea zilnica a parului timp de 10-15 minute. Administrarea unor produse ce contin extracte naturale cu efect imunizant, de regenerare celulara, antiinflamator, antifungic, antibacterian, vitamine (in special vitaminele grupului B), substante naturale cu rol de intinerire a celulelor organismului si de regenerare a parului.

Produse naturiste CaliVita eficiente in alopecie (caderea parului)

Stress Management B Complex - Vitaminele complexului B favorizeaza cresterea, rezistenta si pigmentarea parului (in caderea parului si incaruntire prematura), favorizeaza mentinerea structurii si functiei normale a pielii.
Super Soya Lecithin - Lecitina asigura o culoare sanatoasa a pielii, combate caderea parului si incaruntirea, previne aparitia diverselor eczeme, este foarte utila persoanelor cu piele uscata, dermatite, dermatoze, matreata, psoriazis etc. Lecitina este un excelent tonic pentru organism, de aceea este recomandata pentru reglarea functiilor organismului, sistemului nervos, cardiovascular, articular etc.
Noni (Morinda citrifolia) - Sucul acestui fruct are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente, are certe proprietati antiinflamatoare, antifungice (candidoze), antibacteriene (infectii), antivirale (viroze), de regenerare celulara si vindecare a ranilor. Este foarte util in afectiuni dermatologice ca micoze cutanate , eczeme, alopecie, psoriazis, Zona zoster, arsuri etc.
Silk and Shine Shampoo - Confera parului volum, stralucire si elasticitate si se recomanda pentru toate tipurile de par. Fortifica radacinile parului, impiedicand astfel caderea acestuia. Protejeaza pielea capului (scalpul) mentinand o umiditate naturala. Printre principalele sale ingrediente se numara Aloe Vera barbadensis, pantenol, cocamidopropil betaina.
Para Protex - Prin componentele sale are efect terapeutic puternic in infectii bacteriene, virale, parazitare si fungice, in stimularea sistemului imunitar si are indicatii in dermatoze, micoze, eczeme, psoriazis etc., afectiuni care conduc la instalarea alopeciei.

Produse naturiste CaliVita eficiente in alopecie (caderea parului):

STRESS MANAGEMENT B COMPLEX - 3x1 tablete/zi.

SUPER SOYA LECITHIN - 3x1 capsule/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - Intern: 30 ml de 3 ori/zi si extern: aplicatii pe pielea capului cu 30 minute inainte de spalare.

SILK AND SHINE SAMPOO - Se aplica pe par o cantitate mica, pe parul ud, se maseaza pana se obtine o spuma abundenta, apoi se clateste, la nevoie se repeta.

PARA PROTEX - 3x1 tablete/zi (in caz de infectii sau micoze ale pielii capului).

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro