Cataracta - Opacifiere a cristalinului mai mult sau mai putin accentuata, stationara sau de cele mai multe ori evolutiva. Poate fi: cataracta congenitala (prezenta la nastere) sau cataracta dobandita (cataracta senila, cataracta patologica, cataracta complicata, cataracta traumatica).
Cataracta congenitala (prezenta la nastere) de cauza necunoscuta sau poate fi determinata de: ereditate, anomalii cromozomiale, anomalii metabolice, diferiti factori care actioneaza in perioada de sarcina sau la nastere (iradieri in primul trimestru de sarcina, expunerea gravidei la noxe, traumatisme, infectii materne in timpul sarcinii (rubeola, toxoplasmoza, sifilis, gripa, hepatita, varicela, rujeola, mononucleoza infectioasa, zona zoster), medicamente ingerate de mama (corticoizi, sulfonamide, sulfamide), carente alimentare materne, nastere prematura, greutate scazuta la nastere. Simptome: cataracta congenitala este unilaterala sau bilaterala, in general neevolutiva, se insoteste uneori de alte anomalii oculare sau generale, are loc scaderea mai mult sau mai putin accentuata a vederii, uneori cu asociere de strabism sau nistagmus.
Cataracta senila este forma cea mai frecventa. Apare la persoane in varsta, este bilaterala, are evolutie lenta in decurs de ani de zile cu scaderea treptata a vederii. Simptome: vedere in ceata, scadere mai mult sau mai putin accentuata a vederii, senzatie de "muste zburatoare" care se deplaseaza odata cu miscarile ochiului, iar in cataractele incomplete apare diplopia. Daca opacitatile sunt localizate in partea centrala a cristalinului, bolnavul vede mai bine spre seara (midriaza prin lasarea intunericului), daca insa opacitatile sunt localizate la periferia cristalinului, bolnavul vede mai bine ziua (mioza datorita luminii) decat seara. Uneori cataracta se manifesta prin aparitia unei miopii progresive, datorita densificarii tesutului cristalinean.
Cataracta patologica este cauzata de o afectiune generala a organismului, este bilaterala si are evolutie mai rapida. Cataracta patologica poate sa apara asociata cu diferite boli cum ar fi: boli metabolice si endocrine (diabet zaharat, hipoglicemie, hipocalcemie, hipercalcemie, tetanie, mixedem, unele boli hipofizare etc), dermatologice (dermatita atopica, xeroderma pigmentosum, sclerodermie, eczema cronica), neurologice (degenerescenta hepato-lenticulara Wilson, ataxia spino-cerebeloasa, neurofibromatoza etc.), boli psihice (idiotia mongoloida, cretinism), unele boli infectioase grave (febra tifoida, holera, variola, parotidita epidemica), osoase (osteita fibrozanta). Cataracta poate fi indusa si de intoxicatii exogene, unele tulburari de nutritie, de consumul excesiv al unor medicamente (corticoizi, anticolinesterazice, clorpromazina, tetracicline, alopurinol, citostatice.
Cataracta complicata este forma de cataracta care apare la ochi suferind de alta boala, este unilaterala sau bilaterala, ca si afectiunea cauzala. Poate sa apara asociata cu uveite, iridociclite vechi, retinopatie pigmentara, miopie forte, dezlipire de retina, glaucom, tumori intraoculare, retinopatia de prematuritate, parazitoze oculare etc. Simptomele sunt produse pe de o parte de opacifierea cristalinului, pe de alta parte de boala oculara cauzatoare.
Cataracta traumatica apare dupa contuzii oculare, plagi perforante sau corpi straini intracristalieni, radiatii (radiatii ionizante X si beta, fascicule de neutroni, radiatii ultraviolete si infrarosii-calorice), curent electric, agenti termici si chimici. Simptomele sunt cele ale traumatismului cauzal (durere, hemoragie dupa contuzie, hipotonia globului ocular dupa perforatie etc) si scaderea vederii relativ rapida (in decurs de ore sau zile) dupa traumatismele directe ale globului si lenta (luni sau ani) in celelalte situatii.
Tratament naturist in cataracta:
In primul rand bolnavul cu cataracta se adreseaza medicului specialist care va stabili daca este vorba de cataracta, forma de cataracta, asocierea sau nu cu alte boli, daca este nevoie numai de tratament sau de interventie chirurgicala.
Beta Carotene 9.000 UI ( Provitamina A) - Ca antioxidant protejeaza cristalinul, previne cataracta, degenerescenta maculara, este utila in conjunctivita si glaucom.
Atentie:
In cazul unui tratament naturist pe termen lung cu beta-caroten, pielea palmelor si a talpilor se poate colora intr-o nuanta galbuie, de aceea se recomanda ca dupa fiecare consum de 5 zile, sa se faca pauza de 2 zile. Diabeticilor nu li se recomanda doze mari de vitamina A.
Produse naturiste CaliVita utile in caz de cataracta:
LUTEIN - 3-6 capsule/zi.
BETA CAROTENE 9.000 UI - 3x1 capsule/zi.
Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...
Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...
Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...
Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!
Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro