O sanatate buna depinde de un sistem nervos sanatos si echilibrat!
#cheerUp, prin componentele sale biologice, ajuta la mentinerea sistemului nervos in stare de sanatate optima pentru a evita consecintele stresului si instalarea starilor de anxietate, depresie, oboseala cronica, migrena, boli neurologice degenerative etc., prin imbunatatirea metabolismului energetic al creierului, reglarea neurotransmitatorilor (serotonina, dopamina, norepinefrina) si plasticitatea neuronala, dovedit fiind faptul ca nivelurile de Acetil-L-carnitina (ALC) la oamenii cu depresie si boli neurologice degenerative sunt reduse semnificativ. Actiunea Acetil-L-carnitinei este completata de S-adenozil metionina, extract de roinita, magneziu, vitamina C, vitamina B6 si zinc.
#cheerUp – produs naturist – contine:
N-acetil-L-carnitina:500 mg; S-adenozil metionina:150 mg; Extract de roinita (Melissa officinalis, frunza)(10:1):100 mg; Magneziu (malat de magneziu):60 mg; Vitamina C (acid L-ascorbic):30 mg; Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxina):4 mg; Zinc (citrat de zinc):4 mg.
N-acetil-L-carnitina (Acetil-L-carnitina) este produsa din L-carnitina si ambele sunt folosite pentru a ajuta organismul sa transforme grasimea in energie. Organismul poate converti L-carnitina in acetil-L-carnitina si invers.
L-carnitina contribuie la imbunatatirea functiei mitocondriale din toate celulele organismului. Cele mai multe boli cronice duc la pierderea functiei mitocondriale, fapt ce duce la oboseala si alte simptome. Unde se produce L-carnitina? Carnitina este produsa in ficat si rinichi si se stocheaza in toate celulele organismului (celule care nu pot functiona optim fara doza corecta), cantitatile cele mai mari fiind stocate in muschi, creier, celule nervoase, celule imunitare si spermatozoizi.
Acetil-L-carnitina este forma biologic activa a aminoacidului L-carnitina si s-a dovedit ca protejeaza celulele din tot organismul impotriva degenerarii. In anul 1980, acetil-L-carnitina a fost aprobata ca „medicament”- produs naturist - in Europa, pentru tratamentul bolilor cardiovasculare si neurologice. Acetil-L-carnitina sporeste productia de energie, creste respiratia in fiecare celula a organismului, inverseaza declinul asociat varstei functiei membranei mitocondriale.
Afectiuni neurologice
L-carnitina endogena (LC) si derivatul sau acetil-L-carnitina (ALC) joaca roluri antidepresive prin imbunatatirea metabolismului energetic al creierului, reglarea neurotransmitatorilor si plasticitatea neuronala, nivelurile de ALC la oamenii cu depresie fiind reduse semnificativ. Defectele mitocondriale au fost legate si de boli neurodegenerative devastatoare precum Parkinson, Huntington, scleroza laterala amiotrofica (ALS), scleroza multipla (SM), Alzheimer si dementa senila. Inaintarea in varsta provoaca alterarea metabolismului celulelor cerebrale. Acetil-L-carnitina s-a dovedit a contracara mai multe mecanisme de leziuni ale celulelor cerebrale.
Studiile arata ca acetil-L-carnitina protejeaza impotriva ischemiei cerebrale temporare (fara flux sanguin) prin mentinerea ciclului energetic al celulei. Pe masura ce oamenii imbatranesc, circulatia in creier se diminueaza, ceea ce determina o serie de evenimente patologice care au ca rezultat tulburari neurologice. Acetil-L-carnitina pare sa protejeze impotriva unora dintre efectele negative cunoscute pe care le induce imbatranirea in creier.
De asemenea, Acetil-L-carnitina (ALC) a demonstrat un efect neuroprotector la pacientii cu neuropatii periferice de diferite etiologii. Studiile clinice au demonstrat efecte benefice asupra parametrilor de conducere nervoasa si regenerarii fibrelor nervoase, date care indica faptul ca ALC ofera un tratament eficient si sigur la pacientii cu neuropatie periferica dureroasa.
Afectiuni cardiovasculare
Intrucat inima nu poate produce L-carnitina, respectiv Acetil-L-carnitina, aceasta depinde de cantitatea corecta furnizata de fluxul sanguin. Acest lucru face din L-carnitina, respectiv Acetil-L-carnitina, un nutrient important pentru alimentarea inimii cu energie. Studiile au documentat efectele benefice ale acestora asupra afectiunilor muschiului cardiac, depunerii de grasime in inima si aritmiile cardiace.
Mai multe studii clinice arata ca L-carnitina, respectiv Acetil-Lcarnitina, pot fi utilizate impreuna cu tratamentul conventional pentru angina pectorala, reducand necesarul de medicamente si eliminand durerile in piept si disconfortul. Prin urmare, L-carnitina, respectiv Acetil-L-carnitina, pot fi folosite pentru mentinerea unei inimi sanatoase. Cercetatorii considera ca L-carnitina, respectiv Acetil-L-carnitina, pot fi folosite la tratarea persoanelor care sufera de infarct miocardic, insuficienta cardiaca, angina pectorala, precum si orice alte boli ce rezulta dintr-o irigare inadecvata cu sange la nivelul inimii (ischemie) ca adjuvant al tratamentului alopat.
Unele studii indica faptul ca administrarea de L-carnitina ajuta la reducerea trigliceridelor din sange si a LDL (colesterol rau) si cresterea HDL (colesterol bun). Administrarea de L-carnitina la scurt timp dupa un atac de cord, previne in mare masura riscul de a suferi un altul mai tarziu sau de a dezvolta insuficienta cardiaca, imbunatatind chiar rezistenta la efort.
S-adenozil metionina
Timp de mai bine de opt ani, Richard P. Brown, profesor asociat de psihiatrie clinica la Columbia University College of Physicians and Surgeons, a folosit suplimentul alimentar natural S-adenosilmetionina (SAM-e) pentru a trata peste 400 de pacienti care sufera de depresie, dintre care multi erau rezistenti la tratament.
La intalnirea anuala a Asociatiei Americane de Psihiatrie din New Orleans, Brown a explicat ca SAM-e este produs in organism din metionina, un aminoacid care contine sulf si compusul care produce energie, adenozin trifosfat. „SAM-e este un compus esential din punct de vedere fiziologic, iar unii chimisti cred ca se situeaza, impreuna cu adenozin trifosfataza (ATP), ca molecula esentiala in celulele vii.
Distribuit in intregul corp, SAM-e este cel mai concentrat in creier si ficat si este crucial pentru trei cai centrale ale metabolismului care stimuleaza mai mult de 35 de reactii diferite. „Cele trei cai majore sunt transmetilarea, transulfurarea si transaminopropilarea”, a spus el. „Studiile pe animale arata ca, calea de transmetilare creste nivelul neurotransmitatorilor serotonina, dopamina si norepinefrina. Acest proces contribuie probabil la actiunea antidepresiva”.
Extract de roinita (Melissa officinalis)
Extractul de roinita este folosit tot mai mult ca produs naturist in stres, anxietate si depresie deoarece are proprietati calmante, efect de relaxare, ajuta la reducerea iritabilitatii, la reducerea oboselii, la mentinerea unui somn sanatos. De asemenea, ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in parametri normali, in tulburari cardiace si digestive pe fond nervos, palpitatii de origine nervoasa, sustine buna functionare a glandei tiroide (in hipertiroidie), amelioreaza memoria, are proprietati antioxidante.
Melissa officinalis are multe efecte biologice pozitive dar, deosebit de importanta este activitatea sa neuroprotectoare. Studiile sugereaza ca acidul rosmarinic continut in Melissa officinalis (roinita) creste nivelurile si activitatea unui neurotransmitator si anume GABA (acid gamma-aminobutiric) cunoscut fiind faptul ca nivelurile scazute de GABA din creier sunt asociate cu anxietate si alte tulburari de dispozitie.
Zinc (citrat de zinc)
Doar trei grame, atat zinc contine organismul nostru. Insa, conform studiilor recente, de multe ori aceste trei grame valoreaza cat o... viata!
Deficienta de zinc in organism
Conform celor mai recente statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aproape 50% dintre locuitorii planetei sufera de deficienta de zinc. De ce? In primul rand, pentru ca alimentele super-procesate si rafinate sunt foarte sarace in acest element in stare naturala. Iar simptomul cel mai frecvent al deficientei de zinc este cresterea vulnerabilitatii la infectii si la bolile tumorale, adica scaderea imunitatii.
Cand deficienta de zinc se cronicizeaza, apare oboseala generalizata, problemele oculare, infertilitatea, ranile se vindeca mai greu, iar organismul imbatraneste accelerat. In cazurile de carenta grava de zinc, se produce caderea generalizata a parului, apar tulburarile digestive, osteoporoza, insuficienta renala, diabetul, tulburarile cardiace grave, decesul.
Zincul este considerat cel mai puternic si mai cunoscut ajutor pentru imunitate
In combinatie cu vitamina C, efectele imunostimulatoare ale zincului sunt mai puternice. Cercetari facute la institutul american "Linus Pauling" arata ca 10-20 mg de zinc, administrate zilnic, reduc perioada de vindecare a infectiilor virale (gripale, herpetice, cu rotavirusuri etc.), recomandandu-l pentru cresterea eficientei tratamentelor cu antibiotice si antivirale, dar si pentru tratarea unor boli grave, cum ar fi infectia cu HIV, hepatitele virale, infectiile cu bacterii rezistente la antibiotice.
Zincul are o influenta uriasa asupra sanatatii noastre
Regenerarea organismului si innoirea tesuturilor depind de acest mineral, la fel ca si producerea a nu mai putin de 300 de enzime implicate practic in toate procesele vitale din organismul uman. Echilibrul hormonal, imunitatea, capacitatea noastra de a gandi si de a simti sunt extrem de dependente de zinc, motiv pentru care savantii i-au acordat o atentie cu totul aparte in ultimul deceniu. Ei au administrat zinc in forma biologica diverselor categorii de bolnavi, iar vindecarile au fost de-a dreptul miraculoase.
Magneziu (malat de magneziu)
In stres si in lipsa magneziului, glanda suprarenala elibereaza adrenalina in cantitati mari care intretine contractia musculara (tetanie, spasmofilie), apare sindromul de oboseala cronica, epuizare, insomnie, depresie, psihoza, nevroza.
Vitamina C (acid L-ascorbic)
Vitamina C participa la sinteza aminelor cerebrale (dopamina, noradrenalina, adrenalina) mediatori de importanta capitala in transmiterea influxului nervos intre neuroni si astfel mareste atentia si concentrarea. In depresii, stari maniaco-depresive si schizofrenie, se obtin rezultate multumitoare prin folosirea in tratament a vitaminei C.
Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxina)
Asigura functionarea normala a sistemului nervos in caz de stres, depresie, anxietate, dementa, memorie deficitara, schizofrenie, ajuta la reducerea incidentei crizelor de epilepsie. Participa la producerea niacinei (acid nicotinic, vitamina B3) din triptofan si a substantelor chimice cerebrale (neurotransmitatori), cum ar fi serotonina. Persoanele cu diabet care risca sa faca neuropatie diabetica pot beneficia de pe urma consumului de produse naturiste cu vitamina B6.
Atentie!
- Roinita (Melissa officinalis) este indicata in hipertiroidie si contraindicata in hipotiroidie, deoarece inhiba hormonul de stimulare tiroidiana (TSH)!
- Nu utilizati extract de roinita impreuna cu medicamente cu efect anticoagulant sau cu doua saptamani inainte de a va opera. Acest lucru se datoreaza faptului ca extractul de roinita poate incetini coagularea sangelui!
Mod de administrare: 1 capsula/zi.
Prezentare: flacon cu 30 capsule.
Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...
Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...
Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!
Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro