0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Circulatie periferica deficitara (boala vasculara periferica) - tratament naturist

Irigatia adecvata a extremitatilor este asigurata prin marea adaptabilitate a aparatului vascular la necesitatile tesuturilor periferice. Aceasta presupune nu numai o stare anatomica corespunzatoare a vaselor, ci si pastrarea capacitatii functionale a lor. Deficitul de irigatie periferica se produce cand nu mai sunt indeplinite aceste conditii si are la baza modificari morfologice arteriale, tromboza arteriala, tulburarea functionala arteriala, in primul rand spasmul si pierderea adaptabilitatii prin scaderea elasticitatii arteriale. La acestea se pot adauga si leziuni asociate venoase, limfatice si nervoase. In absoluta majoritate a cazurilor (peste 90%) stenozele si obliterarile vasculare sunt localizate la membrele inferioare.

Simptome in boala vasculara periferica
Simptomul dominant al tulburarilor de irigatie periferica este durerea, care se manifesta sub forma intermitenta sau continua, declansata de efort sau survine in repaus. Durerea care apare la miscare este intensa, constrictiva, sfasietoare, ori mai surda sau doar o oboseala foarte accentuata care apare in musculatura membrelor inferioare, indeosebi la nivelul gambei, in timpul mersului, obligand bolnavul sa se opreasca, continuarea efortului declansand o contractura musculara foarte dureroasa. In raport cu localizarea modificarii morfologice si functionale arteriale, durerea mai poate sa apara la nivel plantar, la coapsa, la fesa sau la membrele superioare.
Durerea care survine in repaus, daca are o durata limitata si este eventual declansata de o expunere la frig sau fumat, poate fi expresia unui spasm tranzitoriu, supraadaugat modificarilor structurale arteriale. In schimb, durerea continua survine in faza de ischemie permanenta, cand necesitatile de irigare a tesuturilor nu mai pot fi satisfacute nici in repaus si are o semnificatie severa. Hipoxia durabila a tesuturilor poate provoca parestezii persistente si dureri continue, care ajung la o intensitate extrema. Slabiciunea si senzatia de oboseala in membrele inferioare se intalnesc frecvent, adesea intr-o faza initiala a tulburarilor de irigatie, la fel furnicaturile, senzatia de amorteala, intepaturile si alte parestezii.
Modificarile culorii si ale temperaturii tegumentelor sunt semne valoroase pentru aprecierea tulburarilor de irigatie periferica. Obstructia arteriala, in absenta unei circulatii colaterale satisfacatoare, provoaca paloarea accentuata a membrului respectiv. Vasele arteriale si venele fiind goale, membrul este in acelasi timp rece. Roseata inchisa a unei extremitati reci este un semn al dilatarii paralitice a capilarelor prin anoxie sau datorita frigului sau unei inflamatii moderate. Cianoza de diferite grade, de la o usoara lividitate pana la o nuanta albastru inchis indica o incetinire a circulatiei, dar nu in asa masura incat sa produca paloarea tegumentelor.

Cauze frecvente ale bolii vasculare periferice
Ateroscleroza - Cauza cea mai frecventa a stenozarii progresive si a obliterarii arteriale o constituie ateroscleroza: proces patologic complex determinat de dereglarea metabolismului lipidic, fapt ce duce la ingrosarea peretilor arterelor si consecutiv la tulburari de irigatie sanguina. Este o boala de natura degenerativ-distrofica a sistemului arterial, cu localizare in special la nivelul arterelor cu rol functional important: aorta si ramificatiile sale, arterele coronare, cerebrale, renale, mezenterice, ale extremitatilor.
Hipercolesterolemie - Cresterea colesterolului total, a fractiunii LDL-colesterol si a trigliceridelor contribuie la instalarea bolilor cardiovasculare: ateroscleroza, boala vasculara periferica, hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral, aritmie cardiaca, cardiopatie ischemica, angina pectorala, infarct miocardic, arterita, tromboflebita.
Hipertensiune arteriala - Reprezinta un risc major in aterogeneza si cardiopatia ischemica, exercita un efect nociv asupra peretelui arterial in fazele incipiente sau avansate ale aterosclerozei, iar asocierea ei cu dislipidemii, obezitate, fumat etc. ii maresc efectul aterogen.
Sindrom Raynaud - Tulburare functionala arteriala, caracterizata prin crize de vasoconstrictie ale arterelor terminale de la degetele mainilor si ale picioarelor (sincopa extremitatilor), cu reducerea fluxului sanguin si a aportului de oxigen in periferie (anoxie locala).
Hipotiroidie - In hipotiroidie este prezenta asociatia: mixedem + ateroscleroza coronara + hipercolesterolemie. Hipotiroidismul ar interveni in cresterea colesterolului si trigliceridelor, a catecolaminei, adrenalinei, noradrenalinei si ar determina modificari de coagulare sanguina.
Obezitate - Intre obezitate, ateroscleroza, circulatia sanguina deficitara, circulatia limfatica, hipertensiunea arteriala si cardiopatia ischemica exista o legatura directa. In obezitate se produce dislipidemie, creste secretia de insulina prin solicitarea permanenta a celulelor beta pancreatice, urmata de epuizarea lor si aparitia de diabet zaharat.
Diabet - Lipsa de insulina si prezenta unei mari cantitati de glucoza in sange genereaza modificari fundamentale ale tesutului conjunctiv arterial: ateroscleroza diabetica favorizeaza obstructia vaselor sanguine cardiace (aritmie si infarct miocardic), a vaselor cerebrale (accident vascular cerebral), hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, irigare sanguina periferica insuficienta.
Fumatul - In ateroscleroza coronarelor, a vaselor cerebrale, a arterelor extremitatilor, nicotina are actiune vasoconstrictiva, creste concentratia lipidelor sanguine (hipercolesterolemie) cu formarea consecutiva de ateroame, produce cresterea adezivitatii trombocitelor si astfel predispune la tromboza, scurteaza timpul de coagulare a sangelui, creste vascozitatea sangelui.

Tratament naturist in boala vasculara periferica
Exercitii de respiratie profunda! Au influenta pozitiva asupra intregului aparat cardiovascular, intensifica circulatia sanguina si circulatia limfatica. Se recomanda practicarea in mod sistematic dimineata si seara, dar si in timpul zilei, timp de 3 - 5 minute. Exercitiul consta in inspiratie lenta si profunda pana la umplerea plamanilor cu aer, cu bombarea abdomenului, urmata de expiratie lenta a aerului din plamani, lasand incet sa revina la loc coastele inferioare si superioare, pana cand abdomenul isi reia pozitia normala. Cand expiratia s-a incheiat, continuati sa faceti sa reintre abdomenul, contractand voluntar muschii abdominali si coborand coastele inferioare. Dupa aceasta expiratie fortata, inspirati din nou si asa mai departe. Inspiratia se face numai pe nas, iar expiratia se face pe gura. Perseverati pana cand inspiratiile tot mai profunde si complete devin automatism.
Exercitii fizice! Reprezinta o parte importanta a tratamentului pentru boala vasculara periferica. Plimbarile in aer liber, mersul pe bicicleta, inotul, genuflexiunile, exercitiile aerobice pentru acasa (saritura cu coarda, urcatul scarilor, dansul) etc., mentin tonicitatea muschilor, implicit a arterelor, venelor si a vaselor capilare. Un program de exercitii fizice individualizat este cel mai util. Cu ajutorul exercitiilor fizice sangele este mai bine distribuit in organism si astfel se asigura o mai buna hranire a tesuturilor, iar toxinele sunt eliminate mai rapid.
Dieta corecta! Consumati hrana sanatoasa pentru inima si arterele dumneavoastra. Alimentele care contin grasimi saturate (carne grasa, mezeluri, unt, grasimi animale) conduc la ateroscleroza, ingustarea arterelor, circulatie periferica deficitara, hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral. O dieta saraca in grasimi animale amelioreaza vascozitatea sangelui, scade colesterolul. Faina alba si zaharul au efect aterosclerotic, de aceea folositi faina integrala, iar ca indulcitor folositi mierea de albine. Mancati multe fructe si legume, acestea contin antioxidanti, nutrienti care ajuta la mentinerea elasticitatii arterelor. Consumati somon, macrouri, sardele, pesti care contin acizi grasi Omega 3, foarte utili in prevenirea si tratamentul bolilor cardiovasculare. Optati pentru carne slaba (pui, curcan), uleiuri vegetale nerafinate (ulei de masline, floarea soarelui, porumb, samburi de struguri). Consumati cantitati rezonabile de branzeturi si preferati produsele lactate degresate sau semidegresate. Este de preferat dieta bogata in fibre, preponderent vegetariana (legume, fructe, cereale integrale) care ajuta la scaderea colesterolului (fibrele reduc absorbtia colesterolului alimentar in intestin). Condimentele precum usturoiul, ceapa, ardeiul iute, telina, hreanul sau scortisoara, cresc caldura interna, fortifica organismul, stimuleaza circulatia sanguina.
Hidratarea organismului! Este foarte importanta pentru o buna circulatie sanguina, sunt necesari minim 2 litri de lichide/24 de ore.
Stop fumatului! Riscul afectiunilor cardiovasculare creste proportional cu numarul de tigari si scade la cei care inceteaza fumatul. In ateroscleroza nicotina are actiune vasoconstrictiva, creste nivelul lipidelor sanguine (hipercolesterolemie) cu formarea consecutiva de ateroame, produce cresterea adezivitatii trombocitelor, creste vascozitatea sangelui si astfel predispune la tromboza.
Masuri de protectie! Protejati mainile si picioarele de frig si umezeala. Aplicati un antiperspirant special pentru talpi pentru ca acestea sa ramana uscate mai mult timp. Protejati urechile si palmele, purtati sosete de bumbac si ghete din materiale care mentin caldura locala. Nu purtati haine stramte care ingreuneaza circulatia sangelui si asa defectuoasa. Purtati mai multe straturi de imbracaminte, mai subtiri, confectionate din lana, bumbac sau in.

Produse naturiste CaliVita eficiente in boala vasculara periferica

Mega qProtect – Produs naturist care prin continutul sau complex (Ginkgo biloba, coenzima Q10, beta caroten, vitamina C, minerale, aminoacizi etc.) creste circulatia sanguina generala (are efect vasodilatator vascular), ajuta la mentinerea integritatii si permeabilitatii peretilor vaselor de sange prin impiedicarea depunerii de lipide la acest nivel, scade fibrinogenul din plasma sanguina si astfel reduce vascozitatea sanguina, inhiba factorii de coagulare ai plachetelor sanguine, reface leziunile celulare vasculare.
Resveratrol Plus – Resveratrolul, substanta antioxidanta prezenta in coaja de struguri, este frecvent utilizat in tratamente naturiste datorita efectelor favorabile asupra sistemului cardiovascular: reduce riscul de boli cardiace (aritmie cardiaca, cardiopatie ischemica, infarct miocardic), participa la producerea de oxid nitric (vasodilatator), intareste peretii vaselor de sange (artere, vene, capilare), reduce procesul de rigidizare a arterelor, inhiba agregarea plachetara si formarea de trombi vasculari (ateroscleroza), imbunatateste circulatia sanguina periferica, asigura un nivel normal al tensiunii arteriale (hipertensiune arteriala).
Omega 3 (ulei de somon) - Acizii grasi esentiali imbunatatesc circulatia sanguina arteriala, venoasa si capilara, favorizeaza elasticitatea arterelor, curata vasele sanguine, fluidizeaza sangele si regleaza ritmul cardiac. Sunt eficienti in prevenirea si tratamentul afectiunilor cardiovasculare: ateroscleroza, infarct miocardic si recidiva acestuia, aritmie cardiaca (activitate electrica neregulata a inimii), hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie (scad nivelul trigliceridelor, grasimi sanguine care formeaza placile de colesterol din ateroscleroza).
Oxy Max (oxigen molecular) – oxiterapie (oxigenoterapie) - Produs naturist care contine ioni negativi de oxigen stabilizat in apa de izvor. Oxigenul stabilizat, folosit in tratamente naturiste, este un concentrat electrolitic netoxic (nu contine hidrogen-peroxid) care ofera organismului oxigen molecular. Oxigenoterapia este extrem de necesara in bolile cardiovasculare: ateroscleroza, circulatie sanguina deficitara, recuperarea bolnavilor cardiovasculari, hipertensiune arteriala, angina pectorala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, accident vascular cerebral, migrena prin insuficienta circulatorie cerebrala etc.

Produse naturiste CaliVita eficiente in boala vasculara periferica

MEGA qPROTECT – 3x1 tablete/zi

RESVERATROL PLUS – 3x1 tablete/zi

OMEGA 3 (ulei de somon) – 3x1 capsule/zi

OXY MAX (oxigen molecular) – oxiterapie (oxigenoterapie), de 2-3 ori/zi, dilutii crescatoare, incepand cu 5 pana la 15-20 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro