0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Cuperoza - tratament naturist

Termenul de cuperoza isi are originea in limba franceza si se refera la vasele de sange superficiale dilatate de la nivelul pielii, care au o culoare caracteristica, rosu-cupru. Cuperoza, denumita si acnee rozacee, rozaceea sau acneea adultului, este o afectiune cronica in care, capilarele din zona obrajilor, nasului si barbiei devin vizibile, avand aspect de paienjenis rosu. Afectiunea are doua componente: cea vasculara, care determina episoadele de inrosire si inflamatie (rozacee vasculara, rozacee inflamatorie) si cea acneiforma, cu papule si pustule (rozaceea papulopustuloasa).

Orice persoana poate avea cuperoza, dar este mai frecventa in randul persoanelor cu pielea deschisa si ten sensibil. Desi femeile sunt de trei ori mai predispuse la cuperoza decat barbatii, acestia din urma au simptome mai severe. Cuperoza (acneea rozacee, acneea adultului) nu trebuie confundata cu acneea vulgara, acneea juvenila sau dermatita seboreica. Consultul de specialitate, diagnosticarea si tratamentul precoce sunt foarte importante deoarece pot preveni agravarea afectiunii.

Cuperoza (acnee rozacee, rozacee, acneea adultului) - forme de boala, simptome
Acnee rozacee eritematoasa - Spre deosebire de acneea juvenila (care apare la adolescenti), cuperoza debuteaza in jurul varstei de 30 de ani sau mai tarziu (acneea adultului), primele semne fiind aparitia repetata a unor pete de roseata pe obraji, nas, frunte si barbie, datorita dilatarii capilarelor superficiale ale pielii (rozacee vasculara). La inceput, apare o senzatie slab perceptibila de intepaturi, senzatie puternica de strangere a pielii de pe fata, caldura exagerata sau chiar senzatie de arsura locala (episodul numit flushing). In timp, atat frecventa, cat si intensitatea episoadelor cresc pana la permanentizarea simptomelor, iar zonele afectate pot include pielea gatului si a toracelui superior. Pot aparea mici excrescente rosii persistente, raspandite in jurul nasului, la nivelul obrajilor si barbiei (rozacee inflamatorie). Substratul acestor manifestari este reprezentat de modificarile vasculare capilare provocate de pierderea elasticitatii peretilor vaselor, dilatarea vaselor de sange superficiale, cu formarea de eritem difuz si mici stelute vasculare la suprafata pielii (teleangiectazii).
Acnee rozacee papulopustuloasa

Pe masura ca boala avanseaza, pielea fetei devine tot mai rosie, ajungand sa fie inflamata in permanenta si pot sa apara leziuni inflamatorii de tipul papule (numeroase pete rosii) si pustule (cosuri).
Acnee rozacee rinofimica
In timp, odata cu formarea dilatatiilor vasculare, tegumentul se ingroasa si apare edemul de natura limfatica. In cazurile grave, pacientii cu o rozacee veche, netratata (mai frecvent la barbati) pot dezvolta, ca rezultat al edemului, in special la nivelul nasului, rinofima, o ingrosare a tesutului subcutanat (hipertrofie) cu limfedem. Rinofima are evolutie lenta si, in timp, nasul devine proeminent, creste in volum si are aspect bulbos, inestetic.
Acnee rozacee oculara
Majoritatea persoanelor afectate de rozacee pot prezenta manifestari oculare: mancarimi si usturimi,senzatia de nisip in ochi, sensibilitate la lumina, vedere incetosata, senzatia de ochi uscat, inflamatii ale pleoapelor (blefarite) si modificari vasculare la nivelul globului ocular (conjunctivite, keratite, irite) cu risc de pierdere a acuitatii vizuale.

Cauzele cuperozei
Cuperoza este determinata de modificari ale reactivitatii vasculare, ale compozitiei si structurii tesutului conjunctiv de la nivelul dermului. Cuperoza apare atunci cand vasele de sange din piele isi pierd elasticitatea si se dilata cu usurinta, uneori fara sa revina la dimensiunea initiala, sub actiunea unor factori genetici si de mediu necunoscuti. S-au constatat corelatii intre aparitia si agravarea cuperozei si consumul de alcool, cafea, alimente picante, mancaruri si bauturi fierbinti, fumat, expunerea la soare, expunerea indelungata la surse de caldura, bai fierbinti, sauna, variatii bruste de temperatura, efort fizic sustinut, avitaminoze, imunitate deficitara, tulburari hormonale (mai ales in timpul menopauzei), diferite afectiuni gastrointestinale (constipatie, gastrita, colon iritabil), unele infectii, produse cosmetice chimice iritante.

Uneori, rozaceea se declanseaza pe fond hormonal, de aceea trebuie controlat nivelul estrogenilor. S-a constatat ca stresul si emotiile puternice produc vasodilatatie si agraveaza cuperoza. Stresul si anxietatea pot provoca dezechilibre hormonale care conduc la distrugerea colagenului din piele si dilatarea vaselor sanguine, astfel ca pot aparea eruptii cutanate si cuperoza. Pacientii hipertensivi aflati sub medicatie vasodilatatoare si femeile la menopauza se confrunta deseori cu episoade de flushing (arsura locala). Si infectia cu Helicobacter pylori (care produce ulcerul) este adesea incriminata in aparitia cuperozei, aceasta insotind afectiunea in aproximativ 80% din cazuri, de aceea este obligatorie tratarea acestei infectii. Unele medicamente, de exemplu dermatocorticoizii folositi pe termen lung, cauzeaza fragilitate vasculara si declanseaza rozaceea faciala.

Tratament naturist in cuperoza
Un tratament inceput cat mai precoce, la primele simptome ale cuperozei, va opri evolutia acesteia, prevenind complicatiile si recidivele. In cuperoza, pe langa tratament, este important ca pacientul sa-si schimbe stilul de viata prin regim alimentar (in care sa predomine legumele si fructele proaspete), corectarea tulburarilor digestive (sa evite constipatia), vitaminoterapie (in special vitamina C naturala si vitaminele complexului B), hidratare corespunzatoare (1-2 litri de lichide pe zi) si evitarea factorilor care duc la iritarea pielii: consum de alcool, condimente, mancaruri si bauturi fierbinti, prajeli, sosuri, rantasuri, alimente afumate, carne in exces, grasimi animale, exces de zaharuri, exces de cafea, conserve, mezeluri, fainoase, ciocolata, expunerea indelungata la o sursa de caldura (cuptor, plita incinsa), expunerea prelungita la soare, temperaturile extreme (canicula, ger), efortul fizic sustinut, sauna, stresul si emotiile puternice.

O atentie deosebita trebuie acordata ingrijirii zilnice a pielii: spalarea fetei cu sapunuri naturale (cu pH neutru), uscare prin tamponare cu un material moale, fara frecarea fetei. Pentru calmarea inflamatiei, se vor aplica comprese caldute cu ceai concentrat de musetel si galbenele (infuzie). Aplicarea unei creme de protectie naturala (fara substante chimice), evitarea produselor de curatare cu alcool sau lauril sulfat si a produselor cosmetice cu parfum. Barbatii cu cuperoza pot reduce puseurile de roseata folosind un aparat de ras electric in locul lamei de ras.

Cuperoza poate fi ameliorata prin protectia, hidratarea si tonifierea pielii, imbunatatirea circulatiei sanguine si intarirea vaselor de sange (artere si capilare), intarirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, controlul stresului emotional, prevenirea si tratamentul infectiilor. Acest lucru este posibil prin consumul de colagen, extract de coada calului, extract de urzica, vitamina A, vitamina C, vitaminele B, zinc (prezente in produsul naturist Beauty Formula), ulei de peste (Omega 3), Rhodiolin (Rhodiola rosea), Oregano Oil si Vein Care (gel cu hirudina din saliva de lipitori, pentru aplicatii locale). Cuperoza fiind o afectiune cronica, produsele naturiste trebuie sa fie luate pe termen indelungat, primele semne de imbunatatire pot sa apara dupa o luna.

Produse naturiste eficiente in cuperoza

Beauty Formula - Produs naturist eficient in cuperoza si care, prin continutul sau exceptional (colagen hidrolizat, extract de coada calului, extract de urzica, vitamina A, vitamina C, vitaminele complexului B, zinc, cupru, iod, l-cisteina si l-metionina) asigura starea de sanatate a pielii, hidrateaza si tonifica pielea, pastreaza prospetimea si elasticitatea pielii, asigura integritatea si elasticitatea vaselor de sange (si a capilarelor), detoxifiaza organismul, intareste sistemul imunitar, incetineste procesele de imbatranire, regenereaza si intinereste vizibil oganismul.
Omega 3 (ulei de somon) - Acizii grasi Omega 3 favorizeaza rezistenta si elasticitatea vaselor de sange, imbunatatesc circulatia, curata vasele sanguine, fluidizeaza sangele, scad colesterolul si trigliceridele. Omega 3 stimuleaza producerea unor substante similare hormonilor (prostaglandine) care ajuta la reducerea inflamatiei si controlul puseurilor de roseata din cuperoza.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - In cuperoza este necesar un control mai bun al stresului si emotiilor puternice care produc vasodilatatie si agraveaza boala. Rhodiola rosea are efect pozitiv asupra sistemului nervos central, este un excelent adaptogen. Prin cresterea serotoninei la nivel cerebral reduce influenta stresului asupra organismului, mareste capacitatea organismului de a se confrunta cu tensiuni interne si externe.
Oregano Oil - Uleiul de oregano are efect antibiotic natural, cu efect puternic antimicrobian, antimicotic, antiparazitar si antiviral. Cercetarile stiintifice au demonstrat ca uleiul de oregano are efect antibacterian mai puternic decat multe antibiotice folosite in tratamentul alopat. In plus, stimuleaza imunitatea organismului, astfel ca acesta este pregatit sa se apere la un nou contact cu agentii patogeni. Este un bun dezinfectant natural, este eficient in infectii cantonate la diverse nivele ale organismului (piele, aparat digestiv, urinar, pulmonar, genital etc.).
Vein Care (gel cu hirudina din saliva de lipitori) - Produs naturist sub forma de gel pentru uz extern, contine hirudina extrasa din saliva lipitorilor medicinale si extract din planta Siegesbeckia. Hirudina are efect anticoagulant, accelereaza regresia microtrombilor superficiali, faciliteaza si restabileste circulatia sangelui in artere, arteriole, capilare si vene, ajuta la restabilirea circulatiei limfatice, are efect antialgic si anestezic. Vein Care are si efecte cosmetice, conferind pielii uscate elasticitate si netezime.

Produse naturiste eficiente in cuperoza

BEAUTY FORMULA - 1 tableta/zi sau conform recomandarilor

OMEGA 3 (ulei de somon) - 3x1 capsule/zi

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3x1 capsule/zi

OREGANO OIL - cate 7 picaturi, intr-o lingura de apa plata, de 3 ori/zi

VEIN CARE (gel cu hirudina din saliva de lipitori) - aplicatii locale de 2-3 ori/zi, pe zonele afectate de cuperoza, pe tenul curat

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro