0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Tratament naturist diabet

Diabetul este o boala de metabolism, cu evolutie cronica, cauzata de o carenta de insulina sau de utilizarea scazuta a insulinei de catre tesuturi si care antreneaza un exces de glucoza in sange . Arateus (30-60 e.n.) i-a atribuit numele de diabet zaharat din: diabetes - a curge ( greaca), arata ca persoanele cu diabet au o "sete continua", consuma foarte multe lichide si totodata elimina foarte multe lichide prin urina; mellitus - dulce ca mierea (greaca), descrie pierderea zaharului prin urina, care are gust dulce, simptom caracteristic al acestei boli, pe baza caruia este depistat si diagnosticat. Tesutul pancreatic insular a fost descoperit in anul l869 de catre Langerhans, iar legatura dintre leziunile acestuia si aparitia diabetului a fost enuntata de catre Opie. In anul l921 - N.Paulescu a extras "pancreina" din pancreas - cu efect hipoglicemiant, iar in l922 - Best si Banting au preparat un extras cu efect analog - "isletina pancreatica". S-a ajuns astfel la extragerea hormonului pur - insulina - care a rezolvat problema terapiei diabetului si o prima incercare de definire stiintifica a bolii glucozei.

In organism, hidratii de carbon din alimente sunt transformati in glucoza care patrunde in fluxul sanguin. Pancreasul produce insulina, hormon care se leaga de receptorii celulari si faciliteaza patrunderea glucozei in celule si folosirea ei ca sursa de energie. Cand organismul nu are nevoie de glucoza, o depoziteaza sub forma de grasime.

Simptomele diabetului - triada clasica: polifagie - foame exagerata, polidipsie - sete intensa, poliurie - urinari dese; alte simptome: astenie, oboseala, somnolenta, cicatrizare lenta a ranilor, infectii ale organelor genitale.

Diabet de tip l - Se manifesta la copii, adolescenti si adulti tineri si se caracteriazeaza prin absenta totala a productiei de insulina, diabeticii de tip l sunt insulinodependenti pe viata. Cauze: predispozitia genetica, infectii, stres emotional etc. Instalarea bolii este relativ rapida si se manifesta prin triada - polifagie, polidipsie, poliurie si scadere in greutate. Diabetul de tip l este o boala autoimuna cu specificitate de organ, in care celulele beta ale insulelor Largenhans din pancreas sunt distruse de limfocitele T-citotoxice printr-un proces mediat imunologic.

Diabet de tip 2 - diabet gras - diabetul maturitatii, este noninsulinodependent . Cauze: predispozitie ereditara, surplus in greutate, sedentarism, alimentatie bogata in grasimi saturate. Boala evolueaza mult timp fara simptome, mai multi ani chiar si se descopera cand boala este deja instalata. Diabetul de tip 2, rezulta fie din disfunctia celulelor beta pancreatice, fie prin scaderea eficacitatii insulinei de a fi preluata la nivel de receptori celulari - insulinorezistenta. Cele doua tipuri de diabet induc o serie de manifestari clinice comune si manifestari specifice.

Complicatiile acute specifice diabetului de tip l, insulinodependent, sunt urgente metabolice: hiperglicemia si acidocetoza sau hipoglicemia - administrarea unei cantitati inadecvate de insulina.

Complicatiile cronice si degenerative pot surveni la ambele tipuri de diabet.

Macroangiopatia diabetica - ateroscleroza diabetica. Lipsa de insulina si prezenta unei mari cantitati de glucoza in sange genereaza modificari fundamentale ale tesutului conjunctiv arterial: ateroscleroza diabetica favorizeaza obstructia vaselor sanguine cardiace - aritmie si infarct, a vaselor cerebrale - accident vascular cerebral, la picioare - gangrena, hipertensiune arteriala, colesterol LDL-"colesterol rau"- marit , colesterol HDL-"colesterol bun" -scazut.

Microangiopatia diabetica - afecteaza doua arii, oculara si renala si este mai extinsa, intereseaza capilarele, venulele si arteriolele. Membrana bazala a tuturor capilarelor este ingrosata si infiltrata pericapilar cu mastocite, cu consecinte ca - retinopatia diabetica si nefroangioscleroza diabetica. In lipsa unui tratament corect, in retinopatia diabetica apar tulburari grave - edem macular, hemoragie, glaucom si orbire. Leziunile venoase se limiteaza la retina si conjunctiva - dezlipirea de retina si hemoragie vitreana. Nefropatia diabetica - glomeruloscleroza cu leziuni ulcerative, insotita de hipertensiune arteriala si compromiterea progresiva a functiei renale, distrugerea parenchimului renal, pana la insuficienta renala grava.

Infectii urinare - de la simple bacteriurii, pana la pielonefrite si necroza papilara; deseori infectiile urinare se asociaza cu nefropatia diabetica.

Neuropatia diabetica - intereseaza mai ales sistemul nervos periferic; se manifesta prin atingerea micilor vase care iriga nervii si conduce la pierderea sensibilitatii superficiale si profunde a mainilor si picioarelor - polinevrita , dar poate afecta si inima - aritmii cardiace si hipertensiune arteriala, plamanii - insuficienta respiratorie, stomacul - voma, intestinale - diaree sau constipatie organele genitale - impotenta. Piciorul diabetic - problemele vasculare si neurologice conduc la lipsa sensibilitatii la durere, datorita careia orice rana risca sa nu se cicatrizeze si sa duca la amputare.

Parodontita - boala cauzata de infectii bacteriene, prezenta placii si a tartrului dentar si are ca simptome: halena, retragerea gingiilor, distrugerea suportului osos al dintilor, dinti mobili.

Prevenirea si tratamentul complicatiilor diabetice presupune in primul rand reglarea nivelului glicemiei sanguine, depistarea factorului de risc absolut - ereditar - cazuri de diabet in familie, depistarea factorilor de risc secundari - tendinta la obezitate, modificari hormonale, hipertensiune arteriala, exces de colesterol, boli infectioase, afectiuni ale sistemului nervos central care evolueaza cu hiperfunctia hipofizei, corticosuprarenalei si a tiroidei, femei care dau nastere la copii cu o greutate mai mare de 4 kg. Depistarea precoce a diabetului: o persoana are diabet daca, de doua ori, prezinta o glicemie (pe stomacul gol) mai mare de 1,25 g/l. Valori normale: intre 0,8 si 1,10 g/l.

Tratament naturist pentru diabet:
In schema generala de tratament in diabet, este bine ca, pe langa tratamentul alopat, sa fie inclus si un tratament naturist, dietoterapia personalizata si multa miscare, pentru a rezolva multe dintre cazurile de diabet noninsulinodependent si pentru a produce o ameliorare vizibila in cazul diabetului insulinodependent.

Produse naturiste CaliVita eficiente in diabet

Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Rhodiola rosea m entine echilibrul intre sistemul imunitar si cel endocrin, creste serotonina la nivel cerebral (amelioreaza starile depresive), accelereaza producerea insulinei, crescand in acelas i timp sensibilitatea la insulina si reducand astfel glicemia.
Nopalin (cactus Nopal) - Este un produs naturist cu efecte sigure asupra glicemiei sanguine. Prin vitaminele, mineralele, aminoacizii si fibrele continute, detoxifiaza si tonifica ficatul si pancreasul, creste sensibilitatea la insulina a celulelor, astfel stimuleaza patrunderea glucozei din sange in interiorul celulelor, unde este utilizata ca energie. Imbunatateste digestia carbohidratilor si implicit productia de insulina, in plus determina absorbtia partiala a glucidelor din intestin. Nopalul este util si in prevenirea neuropatiei diabetice.
Chromium Max 500 - Cromul picolinat reprezinta una dintre formele biologic active ale acestui oligoelement. Cromul este un element esential pentru buna functionare a organismului si are o importanta vitala pentru sanatate. In diabet, cromul echilibreaza functia exocrina si endocrina a pancreasului, intensifica efectul insulinei, a majoritatii proceselor metabolice, sporeste capacitatea de munca si de regenerare a organismului.
Mega B Complex - Complexul vitaminic B asigura functionarea normala a sistemului nervos, ajuta la transmiterea influxului nervos, are efect antistres si tonic al nervilor periferici, prevenind astfel oscilatiile glicemiei cauzate de stresul psihic si polineuropatia diabetica, complicatie severa a diabetului.
Garlic Caps - Usturoiul are efect protector in complicatiile cardiovasculare ale diabetului: ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie si trigliceride crescute, cardiopatie ischemica, angina pectorala si infarct miocardic. Usturoiul scade LDL "colesterol rau" si trigliceridele care sunt raspunzatoare de formarea ateroamelor, contribuie la sporirea cantitatii de HDL "colesterol bun" si astfel scade riscul de ateroscleroza, intinereste arterele, impiedica formarea de depozite de grasime pe peretii arteriali si previne formarea de leziuni.

Produse naturiste CaliVita eficiente in diabet:

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi.

NOPALIN (cactus Nopal) - 3-6 tablete/zi.

CHROMIUM Max 500 - 3x1 tablete/zi.

MEGA B COMPLEX - 3x1 tablete/zi.

GARLIC Caps - 3x1 capsule/zi.

Pentru eficienta tratamentului, produsele enumerate vor fi consumate minim 3-6 luni. Pe termen lung, vor fi consumate produsele Rhodiolin si Nopalin (minim 9-12 luni).

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro