0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Enurezis - tratament naturist

Enurezis nocturn (incontinenta urinara in timpul noptii) - Afectiune caracterizata prin emisiuni involuntare si complete de urina in timpul somnului la copii la care, desi nu se deceleaza leziuni organice, apare la o varsta cand in mod normal copilul isi controleaza vezica urinara. Se considera ca la varsta de 3 ani majoritatea copiilor poseda controlul vezicii, dar 12,2% dintre copii de 4 ani si 7,3% dintre copii de 7 ani pot avea, rareori, cate o emisiune involuntara de urina noaptea fara semnificatie patologica. Se descriu: un enurezis primar (75%) in cazul cand nu a existat in viata copilului o perioada cu mictiuni controlate si un enurezis dobandit care a aparut dupa cel putin un an de mictiuni controlate. Baietii sunt mai confruntati cu aceasta problema decat fetele, iar copii care au avut la nastere o greutate sub cea normala mai mult decat cei cu greutate normala. Mai ales la fete, enurezisul nocturn predispune la infectia tractului urinar, care, cu cat este mai frecvent, cu atat creste posibilitatea infectiei tractului urinar. Incontinenta urinara in timpul zilei (enurezis diurn), in absenta leziunilor organice, este mai rara. Peste varsta de 3 ani, enurezisul diurn indica, aproape totdeauna, tulburari patologice mai grave.

Cauzele enurezisului nocturn
Vezica urinara neurogena (hipotona sau hipertona) diagnosticata medical. Cei mai multi copii enurezici au capacitate redusa a vezicii urinare, insa anatomic normala, dimensiunea redusa datorandu-se faptului ca aceasta este in contractie, ea largindu-se cand cauza spasmului este inlaturata. Una dintre primele cauze ale enurezisului ar fi, dupa unii autori, alergia. Din observatiile si statisticile efectuate, s-a observat ca enurezisul este asociat cu numeroase cazuri de febra a fanului, urticarie, infectii ale tractului urinar si alergii la medicamente si alimente. Dupa acesti autori, alergenul coboara pragul reflex al mictiunii prin actiunea sa asupra centrului inhibitor din creier. Dintre alergeni, pe primul loc se afla laptele de vaca, apoi ciocolata, ouale, cerealele, citricele, aditivi alimentari etc. Indepartand aceste alimente din dieta s-a inregistrat o stopare aproape instantanee a enurezisului.

Constipatia poate contribui la aparitia enurezisului, o masa mare de materii fecale poate micsora capacitatea vezicii urinare. Tulburari emotionale (nasterea unui al doilea copil, probleme scolare, probleme de familie etc.). Insuficienta obisnuinta ( mame neglijente ) sau incercarile prea timpurii ( mame exagerate ) de a crea obisnuinta copilului de a controla mictiunile. Somnul prea profund, in timpul caruia stimulul specific al umplerii vezicii nu duce la inhibitia reflexului de evacuare sau trezirea copilului. Toxinele prezente in organism, datorita parazitozelor, infectiilor, alimentatiei incorecte etc. predispun la enurezis. Uneori, exista o tendinta familiala la enurezis, datorita poate unui factor genetic sau, poate unui mediu familial nefavorabil in care nevroza este frecventa. Medicina traditionala chineza considera enurezisul ca fiind rezultatul perturbarilor energetice din meridianele rinichiului si vezicii urinare, de unde se intelege ca, dispersarea surplusului energetic din aceste meridiane contribuie la vindecarea sa.

Diagnosticul de enurezis se va pune dupa eliminarea posibilitatii incontinentei urinare produsa de leziuni anatomice (anomalii ale cailor urinare, in special inferioare), infectii urinare, corpi straini vezicali, incontinenta de origine neuromusculara, leziuni medulare (prin spina bifida, aplazia sacrului) sau cerebrale.

Profilaxia enurezisului consta, in primul rand, in a nu forta evolutia fiziologica normala, copilul controlandu-si mictiunile numai de la 16-18 luni. Vor fi evitate conflictele familiale si tulburarea somnului copilului. Este necesara cooperarea parinti-copil, parintii nu trebuie sa dojeneasca copilul enurezic, ci trebuie sa aiba o discutie prieteneasca, prin care sa-i explice ca aceasta suferinta este trecatoare si ca vindecarea sa va depinde in primul rand de respectarea anumitor masuri. Orice tratament prescris trebuie sa fie insotit si de un element de sugestie. Copilul trebuie convins ca poate sa-si controleze mictiunile prin eforturile proprii, trebuie asigurat ca nu va avea neplaceri in viitor. Astfel, in cursul zilei, copilul enurezic este incurajat sa se abtina sa mictioneze un timp cat mai lung, pentru a incerca marirea in volum a vezicii urinare. Se recomanda reducerea consumului de lichide si a fructelor la masa de seara si trezirea copilului in timpul noptii (de 1-2 ori), la ore fixe, pentru a mictiona. Ziua, copilul va fi imbracat cu haine calduroase atat timp cat sta afara in aer liber, in lunile de iarna, iar noaptea, copilul trebuie invelit bine, deoarece frigul mareste constrictia vezicii urinare si astfel grabeste emisia de urina.

Tratament naturist in enurezis nocturn - Fara tratament, evolutia enurezisului nu poate fi prevazuta, uneori inceteaza pentru un timp, alteori dispare dupa o boala febrila, alteori la pubertate. Tratamentul enurezisului nocturn se bazeaza pe terapie comportamentala si educarea sfincterului vezical. Prin exercitii fizice cat mai complexe in aer liber si masajul intregului corp, copilului enurezic ii creste tonusul muscular, tonus util si vezicii urinare.

Este utila administrarea unor stimulente naturale ale sistemului nervos central si substante cu actiune anticolinergica, pentru a face ca somnul sa fie mai superficial in asa fel incat copii enurezici sa devina constienti de impulsurile sfincteriene, pentru scaderea sensibilitatii vezicii la umplere si rarirea numarului contractiilor sale, prin inhibarea impulsului nervos. Administrarea de stimulente naturale ale sistemului nervos central in caz unor stari depresive, melancolice, ale copilului. Un tratament naturist, complementar celui alopat, are la dispozitie numeroase remedii eficiente in enurezis nocturn la copii. Tratamentul trebuie aplicat pe perioade lungi de timp, altfel enurezisul reincepe.

Produse naturiste CaliVita eficiente in enurezis nocturn la copii

Rhodiolin (Rhodiola rosea ) - C res te semnificativ toti parametrii fizici si psihici ai copilului pana aproape de limita lor maxima (efect adaptogen). Creste nivelul serotoninei la nivel cerebral, amelioreaza starile depresive si emotionale, induce un somn relaxat si odihnitor.
Noni (Morinda citrifolia ) - Are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism, protejeaza sistemul nervos, are efecte antihistaminice (in alergie). Produs naturist util in diverse afectiuni ale rinichilor si vezicii urinare, inclusiv in enurezis nocturn la copii.
Para Protex - Mai ales la fete, enurezisul nocturn predispune la infectia tractului urinar, cu cat este mai frecvent, cu atat creste posibilitatea unei infectii urinare. Para Protex are efect antibiotic si este util in prevenirea si tratamentul infectiilor urinare ale copilului cu enurezis.
Bioharmonex - Medicina traditionala chineza considera enurezisul ca fiind rezultatul perturbarilor energetice din meridianele rinichiului si vezicii urinare, se intelege deci ca dispersarea surplusului energetic din aceste meridiane contribuie la vindecarea sa. Aparatul pentru tratament Bioharmonex are 20 de programe si este conceput sa sprijine activitatea electromagnetica celulara legata de o anumita functie a organismului sau a unei parti a acestuia. De fapt, fiecare program actioneaza asupra unei "ferestre" fiziologice specifice, ajutand astfel la imbunatatirea anumitor functii ale organismului. Aparatul de tratament Bioharmonex va fi pus pe programul Enurezis ( Child + Nerves + Urinary), program folosit cu succes.

Produse naturiste CaliVita eficiente in enurezis nocturn la copii:

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 2x1capsule/zi (dimineata si seara).

NONI (Morinda citrifolia) - 15 ml (o lingurita) de 3 ori/zi.

PARA PROTEX - 2x1 tablete/zi (dimineata si seara).

BIOHARMONEX - Programele: CHILD + NERVES + URINARY (seara inainte de culcare).

Tratamentul va fi administrat copilului timp de 3 luni fara intrerupere.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro