0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Gripa - tratament naturist

Gripa este o boala infecto-contagioasa provocata de virusi si caracterizata prin febra, dureri musculare, migrene, insotita adesea de complicatii la nivelul aparatului respirator (stranut, guturai, tuse). Alertele de gripa au devenit aproape o rutina in sezonul rece, de aceea probabil s-a inceput subestimarea implicatiilor acestei afectiuni. Riscul de contaminare este deosebit de mare, mai putin de un sfert de milion din populatia tarilor europene fiind imunizat impotriva virusurilor gripale responsabile, extrem de oportuniste si versatile, dovedindu-se de la an la an mai puternice, mai rezistente la terapia conventionala.

Raspandirea virusului gripal si extinderea unei epidemii sunt in functie de structura imunologica a populatiei. Modul de transmitere se realizeaza prin contact direct, prin picaturi Pflugge (prin tuse sau stranut) si indirect prin obiecte proaspat contaminate cu secretii infectante. Gradul de contagiozitate este foarte mare, transmiterea bolii facandu-se cu mare rapiditate, cuprinzand tari si continente in cateva saptamani sau luni.
Receptivitate si imunitate - Receptivitatea fata de gripa este universala, mai receptive fiind insa persoanele cu imunitate deficitara. Gripa lasa o imunitate strict specifica si numai pentru tipul de virus in cauza. In sange apar, incepand din convalescenta, anticorpi specifici protectori.

Simptome in gripa necomplicata (gripa comuna)
Perioada de incubatie este scurta, de 1-3 zile, debutul fiind brusc, uneori brutal, cu frisoane. Starea generala in gripa poate fi cu simptomatologie minima sau poate fi cu o simptomatologie zgomotoasa: febra 39-40 grade, stranut, tuse, expectoratie abundenta cu secretie purulenta. Virusul gripal exercita si o actiune toxica asupra intregului organism, realizand un sindrom de intoxicatie generala: febra, cefalee, dureri musculare, astenie, adinamie, astenie marcata, bolnavul fiind obligat sa ramana in pat.

  • Simptome respiratorii: in mod obisnuit apare un catar nazal si congestie intensa a faringelui, uneori strict delimitata "in banda" intinsa de la o amigdala la alta. Deseori se adauga simptome de laringotraheita, manifestata prin senzatia de arsuri retrosternale, raguseala (care poate duce pana la afonie) si tuse uscata, obositoare, sau productiva, mucopurulenta. Frecvent se constata simptome de bronsita, cu raluri bronsice difuze si dureri toracice difuze.
  • Tulburari digestive: lipsa poftei de mncare, greata, uneori varsaturi, limba uscata si acoperita cu un depozit alb, realizand aspectul caracteristic de "limba de portelan".
  • Manifestari hemoragice: uneori epistaxis, sputa sanguinolenta, menstruatia prelungita.
  • Febra: in forma comuna a gripei, durata febrei nu depaseste 5-6 zile, o prelungire a acesteia avand semnificatia unei complicatii sau a unei erori de diagnostic.
  • Faciesul bolnavului este congestionat, cu conjunctive injectate, ochi lacrimosi si fotofobie.
  • Cefaleea este constanta si intensa, mai ales in regiunea frontala si supraorbitala.
  • Caracteristice gripei sunt durerile globilor oculari, la apasare sau la miscarea acestora.
  • Durerile musculare sunt puternice luand un caracter predominant de lombalgii, rahialgii in muschii cefei, fiind comparate uneori de bolnavi cu senzatia de "zdrobire musculara".
  • Simptome nervoase foarte frecvente, astenia este constanta, adinamie, apatie, melancolie sau agitatie psihica, tulburari de somn (insomnie sau somnolenta).
  • Tabloul sanguin arata leucopenie cu limfocitoza, neutropenie si hipoeozinofilie. In gripa cu complicatii bacteriene apare leucocitoza cu neutrofilie, VSH este usor accelerata.

Evolutia gripei simple
Febra, ca si alte simptome din gripa cedeaza dupa 5-6 zile (in medie). Perioada de convalescenta se caracterizeaza prin persistenta unor simptome ca astenie (uneori foarte intensa), stare depresiva cu tendinta la melancolie sau irascibilitate, stare subfebrila si tuse suparatoare. In aceasta perioada bolnavul are imunitate deficitara si este receptiv la infectii.

Complicatiile gripei
Unele din complicatiile gripei se datoresc virusului gripal, iar altele, florei bacteriene de suprainfectie. Actiunea primara a virusului gripal se exercita asupra epiteliului ciliat al mucoasei respiratorii , producand leziuni necrotice.

  • Laringita gripala cu catar sufocant (crup) si laringotraheita obstruanta gripala sunt complicatii prin blocarea cailor respiratorii cu secretii vascoase greu de eliminat, aproximativ 1/3 din cazuri, mai ales la copii, evolueaza grav, necesitand traheotomie.
  • Bronsita capilara (bronsiolita obstruanta, catarul sufocant) constituie o complicatie grava, de regula letala (la copii si persoane in varsta).
  • Pneumonia gripala se intalneste mai ales la inceputul bolii, la 24 de ore de la inceputul gripei, apare la aproximativ 20% dintre bolnavi, are un aspect sever, cu dispnee intensa, cianoza, tuse si expectoratie mucosanguinolenta, plamanul are aspect edematos. Bacteriile patogene sunt absente din sputa, in plaman fiind doar virusul gripal. Aceste forme apar mai ales la cardiaci cu staza pulmonara, la persoane cu boli cronice respiratorii, bolnavi care pot sucomba rapid (in cateva zile) cu cianoza de culoare rosie-albastra si colaps.
  • Pneumoniile mixte rezulta din suprapunerea unei infectii bacteriene peste procesul de pneumonie virala, constituind cea mai frecventa complicatie a gripei. Agentii intalniti sunt: H. influenzae, pneumococ, streptococ, stafilococ, Klebsiella etc.
  • Complicatii cardiovasculare, in cursul gripei se realizeaza grade variate de miocardita, in general tranzitorie, dar uneori severa, cu evolutie letala (moarte subita).
  • Complicatii neurologice, constau in meningite, encefalite, mielite, paralizii ale nervilor cranieni, nevrite periferice, nevralgi diverse.
  • Gripa si sarcina, efectul virusului gripal asupra embrionului a suscitat multe discutii si cercetari discordante. S-a observat insa o incidenta mai mare de malformatii congenitale a copiilor a caror mame au facut gripa in primul trimestru de sarcina.
  • Complicatii severe frecvente: pulmonare, otice, sinuzale.

Profilaxia gripei
Vaccinarea antigripala este o metoda de profilaxie prin care se obtine o protectie evaluata la 60-70%. Pentru a fi eficace, vaccinul trebuie preparat cu tulpinile de virus implicate in epidemia respectiva. In practica nu se poate realiza vaccinarea intregii populatii, imunizarea aplicandu-se la grupele de populatie mai expuse prin profesia lor (personalul din transporturi, medico-sanitar, din restaurante etc.) sau prin constitutia lor (rezistenta scazuta). Este foarte importanta o viata activa, alimentatie sanatoasa si consumul unor produse naturiste care asigura organismului rezistenta fata de virusuri si bacterii (imunitate eficienta). Orice aparitie epidemica a bolii se anunta pe plan international (la O.M.S.- Organizatia Mondiala a Sanatatii)) si in fiecare tara. Masurile antiepidemice, in caz de gripa, constau intr-un plan complex: supraveghere, limitarea circulatiei persoanelor expuse, educatie sanitara, inchiderea scolilor etc.

Tratament naturist in gripa - Vaccinarea nu este o metoda profilactica 100% sigura. De aceea trebuie sa stim ca, din fericire exista o mare varietate de produse naturiste care ne pot ajuta sa ne intarim organismul, sa putem face fata agresiunii infectiilor sezoniere. Daca totusi viroza s-a instalat, inca de la primele simptome se recomanda repaus la pat cel putin 3 zile, bolnavii de gripa se izoleaza la domiciliu (sau spital). In primele zile, mai ales cand debutul gripei este cu febra mare, se vor consuma mai multe lichide, ceaiuri fierbinti, sucuri de fructe, fructe: lamai (contin o cantitate mare de vitamina C), grapfruit, portocale, mandarine, kiwi, mere sau legume: morcovi, sfecla rosie. Nu se vor consum grasimi animale, oua prajite, conserve, alcool, cafea. Dupa ce a scazut febra se va trece la un regim alimentar usor, cu paine integrala prajita, legume, fructe, branza de vaci, carne slaba de pui sau manzat, iar alimentatia normala se reia treptat, usor. In timpul epidemiilor de gripa se va consuma mult usturoi (sau produse naturiste cu extract concentrat de usturoi). Tratamentul cu produse naturiste diminueaza simptomatologia zgomotoasa a gripei, bolnavul suportand mai usor capriciile acestei suferinte.

Produse naturiste CaliVita extrem de utile in profilaxia si tratamentul gripei

Noni (Morinda citrifolia)- Sucul acestui fruct are efecte excelente in a induce o imunitate eficienta in organism. S-a demonstrat ca produsul naturist Noni are certe proprietati antiinflamatorii, antipiretice (scade febra), antibiotice, antibacteriene (infectii), antivirale (viroze), antifungice (candidoze), antihistaminice (alergie), de regenerare celulara.
Para Protex - Prin componentele sale are efect antiviral, antimicrobian, antiparazitar, antimicotic si este indicat ca tratament naturist si in viroze (gripa, viroze respiratorii etc.).
Garlic Caps - Usturoiul contine substante care distrug sau incetinesc ritmul de inmultire al virusilor gripali si al bacteriilor. Tratamentul cu extract concetrat de usturoi reduce considerabil timpul de vindecare.
White Willow (aspirina naturala)- Coaja de salcie alba are ca principala substanta activa salicina, care dupa ingerare, se transforma in organism in acid salicilic si a carui actiune terapeutica este bine cunoscuta astazi, fiind probabil cel mai redutabil adversar al febrei si unul dintre cele mai bune analgezice si antiinflamatoare.
Smokerade - Produs naturist cu actiune antiinflamatoare si antiseptica, recomandat in afectiuni ale aparatului respirator ca: raceala cu congestie, faringita, guturai, tuse, expectoratie, pneumonie, pleurezie, emfizem pulmonar, astm bronsic, tabagism (fumatori activi si pasivi).
Vitamin C Plus Flavonoid (sau C-500, C-1000) - Vitamina C mareste capacitatea organismului de a rezista la infectii (imunitate eficienta), fiind un aliat important impotriva raceliilor si gripelor.

Produse naturiste CaliVita extrem de utile in profilaxia si tratamentul gripei:

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 3-6 capsule/zi.

PARA PROTEX - 3-6 tablete/zi.

GARLIC Caps - 3-6 capsule/zi.

WHITE WILLOW (aspirina naturala) - 3-6 capsule/zi.

SMOKERADE - 3x1 tablete/zi.

VITAMIN C Plus Flavonoid (sau C-500, C 100) - 3x1 tablete/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro