0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Helicobacter Pylori - tratament naturist

Helicobacter pylori este o bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si determina gastrita cronica, ulcer gastric si ulcer duodenal. Helicobacter pylori a fost izolat pentru prima oara in 1982 in Australia de catre medicii Robin Warren si Barry Marshall, pentru aceasta descoperire cei doi cercetatori primind Premiul Nobel pentru Medicina in anul 2005. Izolarea Helicobacter pilori de la nivelul mucoasei gastrice a revolutionat diagnosticul si tratamentul bolilor gastroduodenale. Helicobacter pylori este o bacterie gram-negativa, de 2,5 - 5 mm, mobila, cu 3 - 6 flageli la un pol, microaerofila (se dezvolta in mediu sarac in oxigen).

Rezistenta Helicobacter pylori in mucoasa gastrica
Stomacul este un organ cu pH puternic acid si cu activitate remarcabila a enzimelor digestive, mediu care nu este suportat de majoritatea germenilor. Surpriza a aparut dupa descoperirea infectiei gastrice cu Helicobacter pylori, germen care reuseste sa supravietuiasca in acest mediu ostil si infecteaza mai mult de 50% din populatia lumii. Explicatia consta in faptul ca aceste bacterii sunt adaptate sa supravietuiasca prin mai multe mecanisme. In primul rand sunt foarte mobile, au miscari rapide, miscari de rasucire sub forma de tirbuson, fapt ce ii permite sa penetreze mucusul gastric, sa se insurubeze in mucoasa stomacului si sa adere la celulele mucoasei stomacului. In al doilea rand si caracteristic pentru Helicobacter pylori este ca produce un nivel neobisnuit de ridicat de ureaza, enzima care joaca un rol important in metabolismul bacteriei si decisiv pentru colonizarea mucoasei stomacului. Ureaza descompune ureea cu eliberare de amoniac si astfel se creeaza un mediu alcalin in jurul bacteriei, fapt ce ii permite sa se protejeze impotriva efectelor corozive ale acidului gastric si sa supravietuiasca.

Contaminarea cu Helicobacte pylori
Infectia cu Helicobacter pilori este considerata o boala infectioasa deoarece poate fi transmisa de la om la om sau pe alte cai, aceasta infectie fiind una dintre cele mai frecvente din lume. Helicobacter pylori este prezent in saliva, placa dentara si materii fecale. Transmiterea sa este posibila prin contact direct cu o persoana infectata (prin sarut), pe cale fecal-orala (prin eliminarea bacteriei in materiile fecale si contaminarea apei potabile si a unor alimente), prin contactul strans intre mama si copil, prin tacamuri infectate, prin maini murdare. Din aceasta cauza, de obicei intr-o familie au Helicobacter mai multe persoane sau toate, iar dupa tratamentul unei persoane aceasta se poate reinfecta. Riscul de infectie cu Helicobacter pylori este redus prin masuri de igiena adecvate.

Afectiuni produse de Helicobacter pylori
Dupa ingestia Helicobacter pylori, germenul se deplaseaza in stomac, patrunde in mucoasa gastrica, unde este la adapost de acidul gastric. Patrunderea sa in mucoasa gastrica slabeste stratul de mucus protector al stomacului si duodenului, care, impreuna cu hiperaciditatea, produc inflamatii si leziuni ale mucoasei gastrice si duodenale. Deteriorarea mucoasei gastrice este rezultatul efectului toxic al metabolitilor bacterieni si infectiei cronice. Helicobacter pylori secreta o toxina care interfereaza cu metabolismul celulelor mucoasei gastrice, fapt care duce la cresterea productiei de acid gastric si la afectarea mucoasei gastrice. Helicobacter pylori este responsabil pentru instalarea multor boli ale aparatului gastro-intestinal: 80% dintre gastritele cronice sunt produse de o infectie cu Helicobacter pylori. In 75% din cazurile de ulcer gastric este detectat Helicobacter pylori. In 99% din cazuri cu ulcer duodenal mucoasa este colonizata cu Helicobacter pylori. Prezenta Helicobacter pylori creste riscul de cancer gastric sau limfom MALT.

Diagnostic in infectia cu Helicobacter pylori
Diagnosticul serologic (prin analiza sangelui) depisteaza anticorpii specifici anti Helicobacter pylori, anticorpi de tip IgG. Intensitatea raspunsului imun este masurata prin testul ELISA. Dupa eradicarea bacteriei titrul anticorpilor scade lent, progresiv, dupa 10 saptamani. O reinfectie poate fi usor recunoscuta prin cresterea nivelului de anticorpi serici.
Diagnostic prin biopsie efectuata cu ocazia endoscopiei: prin aceasta metoda se pune diagnosticul sigur de prezenta Helicobacter pylori si cu aceasta ocazie se vad si efectele germenului asupra tubului digestiv (inflamatia mucoasei, gastrita, ulcer gastric, ulcer duodenal).
Testul respirator cu uree evidentiaza unele modificari date de prezenta in stomac a Helicobacter pylori si are aceeasi importanta ca testul cu biopsie. Are avantajul ca detecteaza o infectie actuala, negativarea testului corespunzand cu eradicarea bacteriei de la nivelul mucoasei gastrice. Metoda are dezavantajul ca depisteaza doar germenul, nu si efectele lui asupra tubului digestiv.
Depistarea unor componente ale Helicobacter in materiile fecale: este un test neinvaziv care permite sa se vada daca dupa intreruperea tratamentului mai exista germeni in organism, este insa un test mai putin sensibil decat biopsia.

Tratament naturist in infectia cu Helicobacter pylori
In cazul in care infectia cu Helicobacter pylori a indus gastrita, ulcer gastric sau ulcer duodenal este necesar sa se apeleze la un tratament naturist care, aplicat corect conduce la eradicarea Helicobacter pylori si a simptomelor asociate. In acest sens este utila folosirea unor principii fitoterapeutice cu efect antiseptic (antibiotice naturale), antiacid (neutralizarea hiperaciditatii gastrice), antiinflamator, cicatrizant si de eliminare a durerii, de regenerare a mucoasei gastrice si duodenale, pentru reglarea motilitatii tractului digestiv, de refacere a florei intestinale, cu efect emolient, coleretic si colagog la nivelul stomacului, vezicii biliare si a intestinului.

Atentie la dieta! Dieta alimentara urmareste protejarea si refacerea mucoasei gastrice si duodenale si a intregului tract digestiv, atenuarea durerilor si evitarea reaparitiei acestora. Alimentatia trebuie sa fie completa, bogata in toate principiile nutritive, cu evitarea consumului de alimente sau bauturi care induc hiperaciditate gastrica. Evitati mesele abundente, luati trei mese pe zi si doua gustari intre mesele principale, mancati la ore fixe, in liniste si mestecati suficient alimentele, dupa mese este necesara o siesta de cel putin 30 de minute. Ultima masa a zilei trebuie luata in jurul orei 19 seara, mesele luate prea tarziu determina hiperaciditate gastrica in timpul noptii.
Alimente indicate: In fazele acute, in primele 1-2 zile se tine regim hidric cu ceaiuri, zeama de orez, albusuri de oua batute spuma, supa de zarzavaturi strecurata. Treptat se introduc in alimentatie supe de legume pasate, legume cu celuloza moale, fierte (morcovi, spanac, salata verde, dovlecei, cartofi copti sau fierti), oua (fierte moi sau la aburi), carne slaba, fiarta sau pe gratar (pui, curcan, peste), produse lactate (branza proaspata de vaci, cas, urda), paste fainoase bine fierte, orez, gris, uleiuri presate la rece (ulei de masline, de floarea soarelui), paine alba uscata sau prajita, prajituri de casa putin indulcite (frisca, orez cu lapte, crema de vanilie, budinca, biscuiti), fructe dulci si bine coapte (fara samburi si coji), sucuri crude (de morcovi, cartofi, varza, mere, piersici). In timpul meselor nu beti lichide.
Alimente interzise: preparate foarte reci sau fierbinti, foarte dulci sau foarte sarate, prajeli, rantasuri, conserve, mezeluri, muraturi, afumaturi, condimente iritante (piper, boia iute, ardei iute, hrean, mustar, otet), grasimi animale, carne de porc, supe concentrate de oase sau carne, branzeturi (grase, fermentate, sarate, afumate), oua fierte tari sau prajite, maioneza, zarzavaturi cu celuloza dura (ridichi, gulii, fasole uscata, mazare, linte, ciuperci), fructe tari (alune, migdale), dulciuri (zahar, prajituri de cofetarie, aluaturi proaspete, dulceata, marmelada, inghetata, ciocolata), paine neagra (contine celuloza grosiera), ape carbogazoase. Evitati alimentele si bauturile care contin cofeina (cafea, bauturi acidulate gen cola) care pot creste aciditatea gastrica. Alcoolul si tutunul sunt interzise deoarece produc hiperaciditate gastrica.
Hidratare! Hidratarea organismului este esentiala pentru antrenarea tuturor functiilor de excretie (rinichi, ficat, vezica biliara, plamani, intestine, piele). Lichidele nu vor fi consumate in timpul meselor, ci numai intre mese. Sunt indicate: apa minerala plata, sucuri de legume (morcov, sfecla rosie, varza alba, cartofi) sau sucuri de fructe neacide (mere, pere, gutui, caise, piersici).
Gestionati stresul! Stresul este un factor agravant al gastritei, ulcerului gastric si ulcerului duodenal. Reduceti factorii de stres, evitati supararile, starile emotionale intense, suprasolicitarile nervoase, eforturile fizice si intelectuale.
Curatarea tartrului dentar! Detectarea Helicobacter pylori in placa dentara sugereaza ca aceasta colonizare nu se limiteaza la nivelul mucoasei gastrice si ca placa dentara poate servi ca rezervor responsabil pentru reinoculari ale stomacului cu germeni. De aceea este foarte importanta igiena cavitatii bucale si curatarea periodica a tartrului dentar.

Produse naturiste CaliVita eficiente in infectia cu Helicobacter pylori

Para Protex - Produs naturist care, prin continutul sau complex, intervine in buna functionare a aparatului digestiv, este un antiseptic cu puteri extraordinare (antibacterian, antiparazitar, antiviral, antimicotic). Para Protex a re actiune antibacteriana puternica, reduce infectia cu Helicobacter pilori, calmeaza instantaneu durerea, are efect antiinflamator, antivomitiv, antialgic, antispasmodic al tractului digestiv, stomahic si carminativ (elimina gazele intestinale).
Green Care (lucerna, alfalfa) - Prin compozitia sa lucerna are efect terapeutic principal in afectiuni digestive: gastrita, ulcer gastric, ulcer duodenal, colita ulcerativa, boala Crohn, colon iritabil. Alfalfa (lucerna) contine: vitamine (betacaroten, B6, C, D, E, K, vitamina U ), minerale (potasiu, fier, calciu etc.), aminoacizi esentiali pentru procesele metabolice, fibre, clorofila. Vitamina U (ulcus) sau vitamina anti-ulcer este elementul activ al metioninei care ajuta la regenerarea mucoasei lezate a tractului digestiv (stomac, duoden, intestine) si opreste sangerarile. Lucerna are efect alcalinizant, anihileaza hiperaciditatea din ulcer. Prin continutul sau in fibre este usor purgativa si reduce balonarea. Diareea poate fi atribuita lipsei de vitamina K.
Ac-Zymes - Un tratament naturist sistematic cu lactobacili (tulpina vie si care se reactiveaza in organism) regleaza flora intestinala, asigura un efect depurativ al tractului digestiv, ajuta organismul in gastrita, ulcer gastric, ulcer duodenal, constipatie, diaree infectioasa si neinfectioasa, colon iritabil, colita ulcerativa, boala Crohn, dischinezie biliara, balonare, flatulenta, halena etc.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Este cunoscut faptul ca stresul, depresia, anxietatea, supararile si nervozitatea induc hiperaciditate gastrica, declanseaza, agraveaza sau reactiveaza gastrita, ulcerul gastric si ulcerul duodenal. Rhodiola rosea c res te semnificativ secretia de serotonina si secundar de dopamina si epinefrina (neurotransmitatori ce intervin in procesul de adaptarea a organismului la solicitari si schimbari neasteptate) si astfel reduce influenta stresului asupra organismului, mareste capacitatea organismului de a se confrunta cu tensiuni interne si externe, amelioreaza starile depresive, atenueaza oboseala legata de stres (oboseala cronica), creste performantele mentale (atentia, concentrarea si memoria), usureaza efortul intelectual, creste rezistenta si energia in timpul zilei, combate insomnia, asigura un somn profund si odihnitor pe timp de noapte, aduce buna dispozitie.

Produse naturiste CaliVita eficiente in infectia cu Helicobacter pylori

PARA PROTEX - 3x1 tablete/zi

GREEN CARE (lucerna, alfalfa) - 3x1 tablete/zi

AC-ZYMES (lactobacili Acidophyllus) - 3x1 capsule/zi

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3x1 capsule/zi

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro