0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Infectii urinare - tratament naturist

Infectiile urinare sunt foarte raspandite in randul populatiei, de ele sufera atat copii mici cat si adolescentii, adultii si persoanele in varsta. Infectiile aparatului urinar sunt produse de germeni variati: Escherichia coli, produce cele mai multe dintre infectiile urinare si a dobandit rezistenta la foarte multe antibiotice, iar Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis produc infectii urinare cu o incidenta mai mica.

Tipuri de infectii urinare - Infectiile tractului inferior (vezica urinara - cistita, uretra, glande anexe) sunt cel mai des intalnite si sunt produse mai ales de Escherichia coli, mai rar de Proteus sau micoplasme si mucegaiuri. Infectiile tractului superior: rinichi, nefroni, papile, calice, bazinet, uretere. Infectiile parenchimului renal sunt mult mai grave decat cele ale cailor urinare inferioare.

Cauzele infectiei urinare
La femei incidenta infectiilor urinare este de patru ori mai mare decat la barbati. Infectiile urinare sunt mai frecvente cand nivelul de estrogeni este redus, la orice varsta, dar mai ales la menopauza, fapt care face ca mucoasa vaginului si a uretrei sa fie mai uscata si mai vulnerabila la infectii. Sursa cea mai frecventa de infectii urinare la femei este flora fecala, 95% din cazuri sunt date de progresia bacteriilor dinspre orificiul anal spre sfincterul extern al uretrei. Alte surse de infectie: flora vaginala din infectiile genitale, lipsa de igiena in raporturile sexuale, imunitate scazuta, staza urinara secundara unui factor mecanic (litiaza, sarcina), raceala si inflamatie uretrala, sonda urinara.

La barbati factorii de risc pentru infectii urinare sunt: imunitate scazuta, preput ingustat, fimoza, orice obstacol care impiedica fluxul fiziologic al urinii, orice staza urinara (adenom de prostata, calculi urinari, tumoare), contact sexual neprotejat cu o femeie care are infectie vaginala, sonda urinara.

Proceduri medicale - Infectiile urinare pot fi contactate prin operatii sau sonda urinara.

Diabet - Infectiile urinare sunt foarte frecvente la diabetici deoarece au imunitate scazuta, vezica urinara neurogena cu staza secundara. La femeile cu diabet, infectiile urinare sunt de 2-4 ori mai frecvente, decat la femeile nediabetice.

Slabirea apararii antibacteriene a organismului faciliteaza aparitia de infectii urinare.
Corticoterapia si antibioterapia deregleaza flora intestinala, slabesc sistemul imun.

Simptomele in infectii urinare
In cistita apar dureri in abdomenul inferior, nevoie frecventa de a urina, usturimi si intepaturi la urinare, dificultati la debutul urinarii, urgenta de a urina, incontinenta urinara, urina tulbure, cu miros puternic, cu sange uneori. In infectia renala apar dureri in zona lombara, de ambele parti ale coloanei vertebrale, febra ridicata, frisoane, greata, voma.

Diagnostic in infectii urinare
Sumar de urina: in sedimentul urinar de observa epitelii, leucocite si flora bacteriana foarte frecvente, eventual si hematii. Agentul cauzal al infectiei urinare se determina prin urocultura cantitativa: urina normala nu contine germeni, cand exista 10.000 - 50.000 germeni/ml urina inseamna bacteriurie (suspiciune de infectie urinara), iar peste 100.000 germeni/ml urina inseamna infectie urinara certa. Antibiograma determina sensibilitatea agentului cauzal al infectiei fata de un anumit antibiotic.

Prevenirea infectiilor urinare
Corectarea factorilor predispozanti, mentinerea unei bune diureze (minim 2 l de lichid/24 ore), combaterea constipatiei sau a diareei prin reglarea florei intestinale. Dupa folosirea toaletei, la femei, este indicata stergerea din fata catre spate, pentru a nu aduce bacteriile de la anus catre uretra si a produce infectarea. Igiena intima si a vietii sexuale, spalare in zona anala si genitala inainte de sex, urinat si spalat cat mai repede posibil dupa sex. Efectuarea unui sumar de urina, urocultura cantitativa si antibiograma, in cazul suspiciunii de infectie urinara. In infectia urinara acuta tratamentul trebuie sa fie intens, suficient si prelungit. Un tratament insuficient, cu doze mici de substante antibacteriene, favorizeaza trecerea in faza de infectie urinara cronica, rezistenta la tratament.

Tratament naturist in infectii urinare:
Tratament antimicrobian conform rezultatelor antibiogramei, sustinut de un tratament naturist antimicrobian, administrarea de vitamine, minerale si regim alimentar alternativ, acid si alcalin, pentru acidifierea sau alcalinizarea urinei care creaza un mediu nefavorabil germenilor. Hidratare, minim 2 litri de lichide/24 ore, apa plata sau ceai de coacaze negre, merisor, lichidele impiedica concentrarea bacteriilor in urina, contribuie la eliminarea lor din vezica urinara, dilueaza sarurile concentrate in urina si diminueaza disconfortul. Aplicarea de caldura pe abdomen si bai de sezut calde cu ceai de mesteacan, musetel, coada calului. Fara cafea si alcool, care stimuleaza musculatura vezicii urinare, intensifica senzatia de urinare si astfel intensifica durerea.

Produse naturiste CaliVita eficiente in infectii urinare la adulti si copii

Para Protex - Produs naturist cu efect antiseptic puternic (antimicrobian, antialgic, antiinflamator, cu numeroase indicatii terapeutice, eficient in tratamentul infectiilor cu Escherichia coli si alti germeni care produc infectii urinare. Are rol detoxifiant asupra rinichilor in infectie urinara si nefrita cronica.
Garlic Caps - Are efect antibiotic si antiseptic puternic, stimuleaza imunitatea in infectii cu bacterii, virusi, fungi si paraziti. Usturoiul poate distruge mai mult de 20 de tipuri de bacterii, inclusiv unele foarte virulente, este foare eficient in infectii urinare.
Oxy Max (oxigen molecular) - Oxigenul imbunatateste imunitatea si rezistenta organismului fata de bacterii (mai ales cele anaerobe), virusi, micoze si este eficient in imunitate deficitara, infectii urinare, tuberculoza, SIDA (ca tratament adjuvant), herpes, varicela, psoriazis, candidoza (Candida albicans) etc.

Produse naturiste CaliVita eficiente in infectii urinare la adulti si copii:

PARA PROTEX - 3-6 tablete/zi (copii 2-3 tablete/zi).

GARLIC Caps - 4-6 capsule/zi (copii 2-3 capsule/zi).

OXY MAX (oxigen molecular) - de 2 ori/zi (dimineata si la pranz) dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15-20 picaturi, in cate 100 ml apa plata. (copii: 5 pana la 11 picaturi, in cate 100 ml apa plata).

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro