0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Lutein Plus - pentru sanatatea ochilor nostri

Flacon 60 capsule
Pret: 132,23 RON

Lutein Plus este o versiune imbunatatita a produsului naturist Lutein, caruia i-au fost adaugati inca patru antioxidanti (zeaxantina, extract de afine, vitamina A si vitamina C) pentru a le oferi o solutie complexa tuturor celor care doresc sa-si mentina o acuitate vizuala optima.

Produsul naturist Lutein Plus este recomandat persoanelor care isi suprasolicita ochii, lucreaza la calculator, se uita mult la televizor, conduc, stau in incaperi cu aer conditionat si iluminate artificial sau slab iluminate, tuturor celor care considera ca sanatatea ochilor este importanta.

Ochii sunt permanent expusi actiunii nocive a agentilor exogeni: contactul vizual prelungit cu ecranul calculatorului, al televizorului, expunerea prelungita la radiatiile solare, radiatiile ultraviolete, poluarea atmosferica, fumul de tigara, gazele de esapament etc.

Toate acestea au efecte nocive asupra intregului organism, iar suprasolicitatea vederii si expunerea ochilor la influenta negativa a factorilor de mediu induce in special oboseala oculara, dureri de cap si scaderea acuitatii vizuale.

Radicalii liberi rezultati in urma actiunii acestor agenti, precum si cei formati in urma proceselor metabolismului celular pot afecta sever ochii. In aceste situatii este necesar un tratament naturist cu luteina, unul din principalii carotenoizi cu actiune antioxidanta foarte eficienta pentru protectia naturala si o sanatate maxima a ochilor. Dupa ce patrunde in organism si este absorbita, luteina se fixeaza in mod special la nivelul ochilor, in doua zone ale acestora: intr-o portiune a retinei numita pata galbena (macula) si la nivelul cristalinului.

Retina este portiunea sensibila la lumina a ochiului, unde excitantul luminos se transforma in impuls nervos. Zona cea mai sensibila este portiunea retinei numita " pata galbena" sau "macula lutea" care asigura acuitatea vizuala si unde se gaseste cea mai mare concentratie de luteina. In zona maculara a retinei, actiunea radicalilor liberi determina modificari arteriale care pot duce la degenerarea petei galbene, ateroscleroza oculara, degenerescenta maculara. Cercetarile stiintifice au dovedit rolul protector important al luteinei impotriva degenerarii maculare. Teste efectuate la Universitatea Harvard au aratat ca o doza zilnica de 6 mg de luteina scade incidenta degenerarii maculei cu 43%.

Cristalinul este partea aparatului vizual cu cea mai mare expunere la imbolnaviri. Acesta este format in proportie de 98% din proteine. Efectul nociv al radicalilor liberi se exercita la nivelul acestor proteine determinand denaturarea (precipitarea) lor. Prin acest mecanism se formeaza cataracta care duce la orbire intr-o proportie de 50% din cazuri la persoanele in varsta. Riscul dezvoltarii cataractei creste in cazul existentei unor boli cronice, de exemplu in diabet zaharat.

Lutein Plus, produs naturist, o capsula contine:
Vitamina C.................................................... 50,00 mg
Extract de afine...............................................25,00 mg
(std. 25% antocianozide)
Luteina..............................................................6,00 mg
Zeaxantina.........................................................0,50 mg
Vitamina A.....................................200,00 UI (0,20 mg)

Vitamina C - Vitamina C consumata pe termen indelungat (ani de zile) protejeaza fata de cataracta (opacifierea cristalinului ochiului, afectiune care poate duce la orbire). Dintr-un studiu stiintific efectuat, reiese ca persoanele care au luat vitamina C timp de 10 ani au avut o rata cu 77% mai scazuta de opacifiere timpurie a cristalinului, decat cele care nu au luat suplimentul cu vitamina C.

Extract de afine - Afinul (Vaccinium myrtillus) se recomanda in mod obisnuit in terapia medicala conventionala, mai ales in afectiunile oculare. Principalele componente terapeutice ale fructului copt de afin sunt compusii flavonoizi cunoscuti ca antocianozide, iar forma medicinala moderna a afinului este un extract care contine o concentratie mare din aceste componente. Un produs naturist eficient din afin, trebuie sa contina extract standardizat de afin cu 25% antocianozide, ingredientele active ale plantei. Fructele de afin sunt bogate in tanin, pectine, mirtilina, provitamina A si vitamina C.

Aceste vitamine, in combinatie cu pigmentul antocianina, imbunatatesc acuitatea vizuala, imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul ochilor si a sistemului nervos si pot preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi precum retinita pigmentara, glaucom, miopia. Multe dintre proprietatile terapeutice ale afinului se datoresc antocianozidelor, constituentii principali ai plantei care sunt antioxidanti puternici. Extractul de afine este foarte eficient pentru o vedere sanatoasa si pentru vindecarea diferitelor afectiuni oculare. Afinele ajuta retina (partea fotosensibila a ochiului) sa se adapteze la lumina si intuneric, afinul fiind foarte eficient ca tratament naturist in cecitate nocturna si pentru vederea slaba rezultata din lumina orbitoare a zilei.

Afinele au capacitatea de a intari capilarele sanguine oculare, de a inlesni afluxul de sange oxigenat catre ochi, de a reduce hemoragiile oculare, fapt pentru care sunt folosite in prevenirea si tratarea unor boli degenerative ale retinei (retinopatie diabetica). Afinul este folosit pentru a trata doua cauze majore ale pierderii vederii la persoanele varstnice: degenerescenta maculara si cataracta (opacifierea cristalinului ochiului). Afinul poate sa fortifice colagenul (proteina prezenta in cantitate mare in tesuturile sanatoase) ceea ce il face valoros in prevenirea si tratarea glaucomului (boala cauzata de o tensiune oculara mare).

Luteina - Luteina si izomerul sau chimic zeaxantina, este un membru al familiei carotenoidelor, este un pigment galben care se gaseste in galbenusul de ou, in unele alge si plante si in celulele fotosensibile din fundul ochiului, unde ajuta la mentinerea unei vederi sanatoase. Luteina contribuie la sanatatea ochilor si a intregului organism. Luteina este pigmentul principal care se gaseste in zona centrala a retinei, macula lutea (pata galbena), care este zona de sensibilitate vizuala maxima. Pe masura inaintarii in varsta, celulele cu pigment retinal devin mai putin eficiente, retina se degenereaza si vederea centrala se pierde treptat. Acest proces este cunoscut ca degenerescenta maculara legata de varsta (DMLV).

Luteina actioneaza ca un filtru optic pentru lumina soarelui si ca un antioxidant pentru a absorbi radicalii liberi. Luteina are un excelent efect antioxidant care se manifesta atat asupra ochilor cat si asupra altor organe si procese metabolice, de aceea este necesar sa fie consumata de toate categoriile de varsta ale populatiei. Luteina blocheza sau reduce efectele nefaste ale radicalilor liberi implicati in numeroase afectiuni mai mult sau mai putin grave. Luteina este recomandata in special persoanelor care petrec mult timp in fata calculatorului si a televizorului. Luteina mentine integritatea capilarelor oculare, asigura o buna vascularizatie a ochiului, este foarte utila in oboseala oculara si conjunctivita, creste acuitatea vizuala, stopeaza progresia in cataracta, glaucom (tensiune oculara mare), degenerescenta maculara si retinopatie diabetica. Consumul crescut de luteina scade riscul degenerescentei maculare, cauza principala de orbire la persoanrele in varsta.

Un nivel scazut de luteina in organism este asociat cu oboseala oculara, degenerescenta maculara, ateroscleroza oculara, retinopatia diabetica, cataracta, conjunctivita, glaucom, afectiuni in care aportul de luteina este extrem de important. Efectul antioxidant si protector al luteinei se manifesta si asupra altor organe si procese metabolice, de exemplu in prevenirea afectiunilor cardiovasculare (ateroscleroza si consecintele grave ale acesteia) si in afectiuni tumorale (de exemplu in melanom, cancer de piele, cancer de san, cancer de col uterin, cancer pulmonar si alte forme de cancer). Consumul a 6 mg de luteina zilnic, in paralel cu un stil de viata sanatos, ajuta la mentinerea sanatatii ochilor nostri!

Zeaxantina - Este un antioxidant care sprijina functia oculara si protejeaza vederea. Pe de o parte, protejeaza retina impotriva efectelor nocive ale luminii puternice si, pe de alta parte, apara organismul impotriva acumularii in exces a radicalilor liberi, care sunt produsi zilnic in cantitati semnificative, in cadrul metabolismului.

Vitamina A - Are rol in profilaxia si tratamentul unor afectiuni importante ale organismului uman. Pigmentii vizuali ai ochiului sunt molecule fotoreceptoare din retina (compusi dintr-o proteina si un derivat al vitaminei A) care ajuta la vederea culorilor, la vederea diurna si nocturna. Actiunea luminii antreneaza configurarea unui pigment vizual si trimite un influx nervos la nervul optic, care consuma vitamina A si in lipsa careia, apar tulburari de vedere care antreneaza cecitatea. Vitamina A, ca antioxidant, protejeaza cristalinul, previne cataracta, degenerescenta maculara si este utila in conjunctivita si glaucom.

Mod de administrare: 1 capsula/zi sau conform indicatiilor medicului.
Prezentare: flacon cu 60 capsule.

inapoi la antioxidanti

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro