0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Pneumonie - tratament naturist

Pneumonie - Prin pneumonie se intelege inflamatia tesutului pulmonar, alveolar sau interstitial, inflamatie provocata de numerosi agenti infectiosi (bacterii, virusuri, micoplasme, chlamidii, ricketsii, fungi) si este favorizata de frig, umezeala, epuizare fizica, subalimentatie, existenta bolilor cronice (insuficienta cardiaca, ciroza, alcoolism). Frigul favorizeaza dezvoltarea virusurilor in caile respiratorii, acestea la randul lor scad imunitatea organismului si astfel se deschide calea pentru infectia bacteriana pulmonara si se explica frecventa mai mare a pneumoniilor in intervalul noiembrie - martie. Pneumonia este dependenta de virulenta agentului patogen si de starea imunitatii organismului. Dintre mecanismele patogenice care pot realiza pneumonii, mai frecvente sunt urmatoarele: 1. Prin contaminare pe cale aeriana, bronhogena, urmata de extinderea descendenta a infectiei pana la alveole. 2. Prin exacerbarea virulentei florei saprofite din caile aeriene superioare (nazo-faringiene) si aspiratia acestora. 3. Este posibila uneori si infectia hematogena, secundara unui focar microbian din organism.

Pneumonia bacteriana
Boala acuta a aparatului respirator, caracterizata printr-o inflamatie exsudativa intraalveolara, evidentiabila atat radiologic, cat si prin semne stetacustice (raluri crepidante, suflu tubar) si functionale (dispnee, tuse, expectoratie). Germenul implicat cel mai frecvent in pneumonia bacteriana este pneumococul (pneumonia pneumococica). De asemenea, pneumonii bacteriene mai pot da stafilococul, streptococul hemolitic, Klebsiella pneumoniae, bacilul piocianic, bacilul coli.

Manifestari clinice in pneumonia pneumococica
De regula, inceputul pneumoniei este brusc, violent, in plina sanatate. Primul simptom: frison foarte puternic care dureaza aproximativ o jumatate de ora, insotit uneori de varsaturi si urmat de cresterea temperaturii (39-40 grade). Alteori, pneumonia consta intr-o stare de oboseala insotita de guturai si care este confundata cu o stare gripala.

In ziua urmatoare frisonului, sau dupa cateva zile de la asa-zisa gripa, se instaleaza al doilea simptom al pneumoniei: junghi toracic (atribuit cointeresarii pleurale), care consta intr-o durere vie in zona submamelonara, agravata de miscarile respiratorii. In raport cu teritoriul pulmonar afectat, unii bolnavi resimt durerea si in umar. Cand inflamatia afecteaza lobul inferior (asezat pe diafragm), bolnavii, dar mai ales copii, se plang de dureri abdominale.

Al treilea simptom important este tusea si care apare la 24-36 de ore dupa frison. Tuse seaca, chinuitoare la inceput si care devine in scurt timp tuse umeda, tuse cu expectoratie caracteristica (sputa purulenta ruginie). Starea bolnavului se altereaza rapid si progresiv, bolnavul este abatut, adinamic. Respiratia devine superficiala, rapida si, din cauza junghiului, este insotita de gemete. Pielea si mucoasele au culoare cianotica ca semn tardiv al formelor grave de pneumonie. Din partea sistemului nervos se observa stare de oboseala, anxietate, insomnie, delir (destul de frecvent), iar la copii convulsii. Febra se mentine ridicata, dupa care scade, fie brusc in criza (afebrilitate), fie treptat (cu unele mici subfebrilitati). Dispneea pronuntata se datoreste hipoxiei, ca urmare a cresterii consumului de oxigen si datorita febrei.

Cianoza este consecutiva tulburarilor de permeabilitate a membranei celulare, fiind agravata de hipoxie si eventual de coexistenta, mai ales la persoanele in varsta, a unei scleroze pulmonare sau a emfizemului pulmonar. Hipotensiunea si tahicardia sunt manifestari frecvente in faza febrila. Durata pneumoniei este caracteristica, de 5, 7 sau 9 zile, in care febra se mentine in platou. Odata cu scaderea febrei, starea generala se amelioreaza rapid, pofta de mancare revine, bolnavul devine euforic, iar somnul este linistit. In functie de durata evolutiei clinice deosebim pneumonii "scurtate" (de 3-4 zile, cu aspect de congestie pulmonara), pneumonii "prelungite" (care depasesc 10 zile, febra dureaza insa chiar mai mult timp) si pneumonii recidivante. Acestea din urma, la persoane tinere, pot sugera o imunitate scazuta a organismului (lipsa de raspuns imunologic la agresiunile bacteriene). Pneumonia este mai severa la copii si varstnici (la persoanele in varsta procesul pneumonic poate continua cu inflamatie cronica si cu scleroza pulmonara). Complicatiile pneumoniei pot fi, dupa localizare, pulmonare, pleurale, sau la distanta, insa apar rar si mai ales la bolnavii care se adreseaza medicului tarziu, sau la persoanele cu imunitate deficitara.

Pneumonia virala
Pneumoniile virale sunt determinate de o serie de virusuri, in special influenza, jumatate din cazurile de pneumonie fiind de origine virala. Incidenta pneumoniilor virale variaza dupa raspandirea regionala a virusurilor, dupa varsta si aglomeratiile umane. Cei mai afectati sunt copii si tinerii din colectivitati, unde 30-50% din pneumonii sunt de etiologie virala. Pneumoniile virale apar sporadic, in focare familiale sau in epidemii extinse. Contagiozitatea pneumoniilor virale este destul de mare, in functie de virusurile respective. Modul de transmitere este direct sau prin intermediul aerului (picaturi Pflugge) si sunt mai frecvente iarna si primavara. Debutul bolii este insidios, treptat (ca o raceala, debut "gripal"), cu febra, senzatie de fiori, toropeala, dureri de cap, tuse seaca la inceput, apoi tuse cu expectoratie redusa (mucopurulenta, cu striuri sanguinolente), dureri musculare, stare generala proasta. De obicei, pneumoniile virale sunt localizate, astfel ca nu iau forme grave. Insa, pneumonia cauzata de influenza (virusul gripei) poate avea urmari dramatice. Evolutia este variabila in medie 10-14 zile, uneori se poate prelungi mai mult. La copii mici, pneumoniile virale au o evolutie mai severa, iar la sugar evolueaza cu dispnee pronuntata, cianoza, tendinta la colaps. Manifestarile meningoencefalitice (convulsii, semne meningeene) sunt frecvente si apar la sugari in circa 25% din cazuri. Diagnosticul de pneumonie virala este usor de afirmat in timpul unei epidemii mari.

Pneumonii atipice
Sunt determinate de bacterii cu caractere speciale, care le apropie de virusuri: Mycoplasma pneumoniae, Coxiella burnetti (febrei Q), Chlamydia (ornitoza-psitacoza). Pneumonia atipica primara este caracterizata printr-o mare discordanta intre importanta semnelor radiologice pulmonare (de tip infiltrativ interstitial, inflamatia intereseaza mai putin alveolele si mai mult tesutul fibros al in plamanului) si discretia semnelor functionale si fizice din partea aparatului respirator, cu simptome mai sterse, care le fac sa fie luate drept stari gripale. Debutul bolii nu este precedat de frison, dar este insotit de senzatii de frig, cu febra urmata de transpiratii. Bolnavul se simte obosit, are cefalee, insotita sau nu de catar rinofaringian. Febra creste progresiv pana la cel mult 39 grade. Tusea este un simptom constant, tuse foarte suparatoare, obositoare, tuse in general seaca, cu caracter de tuse iritativa.

Profilaxia pneumoniilor
Profilaxia specifica se poate face numai in cazul pneumoniei pneumococice, pentru care exista vaccinul pneumococic. Profilaxia nespecifica consta in luarea de masuri generale pentru prevenirea infectiilor virale si bacteriene. Astfel, se recomanda evitarea aglomerarii in spatii inchise, evitarea contactului cu persoane care sufera de infectii ale aparatului respirator (gripa, guturai), tratarea infectiilor respiratorii nazo-faringiene care nu se vindeca in cateva zile, prevenirea tuturor bolilor cronice si a infectiilor virale respiratorii care scad rezistenta organismului. Cresterea imunitatii nespecifice prin odihna, alimentatie sanatoasa, consum de produse naturiste imunizante.

Tratament naturist in pneumonie - Tratamentul alopat al pneumoniei consta in administrarea de antibiotice, in functie de sensibilitatea germenului prezent, pe baza rezultatelor antibiogramei efectuata din sputa recoltata de la bolnav. Pe langa acestea insa, sunt necesare masuri generale, fara de care nu se poate concepe o terapie eficienta. Igiena patului si a camerei bolnavului ocupa un loc important in planul terapeutic, camera trebuie aerisita, iar temperatura mentinuta la 18-20 grade. Alimentatia se stabileste astfel: in perioada febrila predomina lichidele, fructele si pireurile. Regim alimentar, in special consumul de legume, fructe, sucuri de legume si fructe, hidratare suficienta, pana la 3-4 l/zi, datorita pierderilor importante prin diureza si transpiratie.

Dupa incetarea starii febrile este permisa introducerea unei alimentatii complete. Repausul la pat, pe toata durata febrila si inca 5 zile dupa aceea. Pe langa acestea este indicata administrarea de produse naturiste cu efect: imunizant, antibacterian, antiviral, antipiretic, de calmare a tusei, expectorant si fluidifiant al sputei, calmant ale sistemului nervos (in stari de agitatie), cardiotonic (mai ales la persoanele varstnice). Toate acestea grabesc vindecarea si impiedica recidiva. In toate pneumoniile nu se va neglija tratamentul igienodietetic si simptomatic, privind mai ales oxigenoterapia, reechilibrarea hidroelectrolitica si, in special, sustinerea cordului, mai ales la persoanele varstnice.

Produse naturiste cu indicatii in profilaxia si tratamentul diverselor forme de pneumonie

Oxy Max (oxigen molecular stabilizat) - Oxigenul stabilizat este un concentrat electrolitic netoxic (nu contine hidrogen-peroxid) care ofera organismului oxigen sub forma moleculara. Oxy Max are indicatii ca tratament naturist in: rinita, faringita, expectoratie, congestie pulmonara, emfizem pulmonar, astm bronsic, cancer pulmonar, silicoza, tabagism, intoxicare cu gaze de esapament. Lipsa de oxigen provoaca agravarea tuturor bolilor pulmonare.
Para Protex - Prin componentele sale are efect antiparazitar, antiviral, antimicrobian, antimicotic si este indicat ca tratament naturist, printre altele in viroze (gripa, viroze respiratorii) si infectii cu streptococ, stafilococ, pneumococ, bacil coli, enterococi, etc (traheita, bronsita, laringo-faringita, amigdalita, sinuzita, infectii dentare si ale cavitatii bucale, pneumonie, emfizem pulmonar, expectoratie etc).
Noni (Morinda citrifolia) - Are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism: stimuleaza limfocitele T (imunitatea celulara) - limfocite T-killer, limfocite T-citotoxice si macrofage, ca mecanism al imunitatii active, cu rol esential in foarte multe afectiuni.
Smokerade - Produs naturist cu ocompozitie complexa si cu efect antioxidant remarcabil: extract de ardei rosu, acid elagic, vitamina C, vitamina E, zinc, seleniu, coenzima Q10, extract de ceai verde. Smokerade ajuta la desfasurarea normala a proceselor aparatului respirator, stopeaza sangerarile pulmonare, are actiune antiinflamatoare si antiseptica (raceala cu congestie, faringita, guturai, tuse, expectoratie, pneumonie, pleurezie, emfizem pulmonar, astm bronsic, tabagism (fumatori activi si pasivi).
White Willow (aspirina naturala din scoarta de salcie alba) - Trateaza afectiunile dureroase si febrile prin inhibitia sintezei de prostaglandine, avand efect antipiretic si analgezic.

Produse naturiste cu indicatii in profilaxia si tratamentul diverselor forme de pneumonie:

OXY MAX (oxigen molecular) - de 2 ori/zi (dimineata si la pranz) dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

PARA PROTEX - 3-6 tablete/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 3-6 capsule/zi.

SMOKERADE - 3-6 tablete/zi.

WHITE WILLOW (aspirina naturala) - 3-6 capsule/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro