0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Vitamina D Drops (liquid vitamin D) - in profilaxie si tratament naturist

Sticluta 30 ml
Pret: 90,48 RON

Vitamina D - Vitamina liposolubila (solubila in grasime), denumita si vitamina soarelui deoarece organismul o sintetizeaza cu ajutorul luminii solare prin radiatiile ultraviolete. Dintre cele doua forme importante pentru organismul uman, vitamina D3 (colecalciferol) este forma cea mai activa, ea creste mai bine nivelul de vitamina D din sange decat vitamina D2 (ergocalciferol).

Vitamina D stimuleaza absorbtia calciului la nivelul tubului digestiv, influenteaza metabolismul oaselor, are un rol foarte important in fixarea calciului si fosforului in oase si dinti. Sub actiunea vitaminei D creste resorbtia intestinala a calciului si a fosforului, de asemenea se mareste resorbtia fosfatilor din tubii uriniferi si este favorizata depunerea calciului in tesutul osteoid.

Vitamina D are un rol cheie in functionarea sistemului imunitar. Unele studii arata ca vitamina D reduce riscul de aparitie a diverselor forme de cancer, in special cancer de prostata, cancer de colon si cancer de san. Cercetatorii au constatat ca bolnavii cu cancer de colon aveau un nivel mai scazut de vitamina D in sange decat oamenii sanatosi.

Nivelul de vitamina D al fatului depinde de mama, daca mama nu consuma o cantitate suficienta de vitamina D, acest lucru poate avea consecinte negative asupra dezvoltarii copilului si contribuie la o dezvoltare fetala deficitara, cu o masa osoasa redusa, rahitism, retard de crestere si la intarzierea dezvoltarii sistemului nervos. S-a demonstrat ca mamele care alapteaza au nevoie de o cantitate suplimentara de vitamina D, deoarece, in general, laptele matern nu contine o cantitate suficienta.

Surse de vitamina D - Vitamina D2 (ergocalciferol) se gaseste in majoritatea plantelor, iar vitamina D3 (colecalciferol) se gaseste numai in produsele de origine animala (lapte, unt, galbenus de ou, icre, ficat de peste, ulei din ficat de peste, ficat de vita). Sursa naturala cea mai bogata in vitamina D este ficatul unor pesti, din care se extrage untura de peste si care contine cantitati diferite de D2 sau D3 in functie de specia din care a fost preparata. De asemenea, ergosterolul, care este provitamina D, se gaseste in ciuperci, oua, lapte. Ergosterolul este prezent in piele, unde este transformat sub actiunea radiatiilor ultraviolete solare in vitamina D.

Carentele de vitamina D se datoresc fie unui aport exogen insuficient, fie unei activari endogene reduse, fie ambelor cauze. Aportul exogen scazut este cel mai adeseori determinat de tulburarile absorbtiei intestinale, in acest caz intervenind aceleasi cauze care tulbura si resorbtia celorlalte vitamine liposolubile. Carenta vitaminei D poate produce diaree, insomnie, nervozitate si spasme musculare. Cand aportul exogen obisnuit devine insuficient (in perioada de dezvoltare la copii, femei gravide, mame care alapteaza, menopauza, vegetarieni) si activarea endogena este insuficienta (din cauza ca organismul nu este expus la radiatii ultraviolete). Carentele de vitamina D apar mai frecvent spre sfarsitul iernii si primavara si predomina la unii copii care traiesc in orase mari, in care praful si fumul din atmosfera opresc razele ultraviolete. In aceste cazuri este necesara suplimentarea vitaminei D prin tratament naturist.

Rahitism, osteomalacie si osteoporoza - rahitismul, boala cu frecventa maxima in special in primii doi ani de viata, este caracterizat printr-un dezechilibru intre formarea matricei osului si cartilajului si depunerea sarurilor minerale. Ca urmare a nemineralizarii matricei osoase (tesutul osteoid) rezistenta oaselor este diminuata, diafizele se indoaie si se deformeaza, iar cartilajele epifizare se hipertrofiaza. Deformarile osoase consecutive variaza in functie de varsta la care s-a instalat rahitismul. La sugari, cel mai precoce semn de rahitism este cranio-tabesul, inmuierea calotei craniene, localizata mai ales la perietale si occipitale. Semnele de rahitism constituit sunt: hipertrofia jonctiunilor costo-condrale, mataniile costale si, in cazuri grave, deformatii toracice, care realizeaza aspectul de torace de pasare, deformari ale oaselor lungi predominante la nivelul membrelor inferioare, care sunt in "X" sau in "O", intarzieri in aparitia dentitiei primare si alterari ale smaltului dentar.

Osteomalacia este caracterizata prin aceeasi anomalie de mineralizare osoasa ca si rahitismul, care, in cazuri avansate, duce la aparitia de deformari osoase. Osteomalacia poate aparea la gravide, la care consumul endogen de vitamina D este crescut, astfel ca dintii gravidei se cariaza, oasele se inmoaie si se deformeaza. Osteoporoza se intalneste la adulti, dar mai ales la persoanele in varsta si mai ales la femeile aflate la menopauza.

Administrarea vitaminei D (tratament naturist)

Chiar numai 15 - 20 minute de expunere la soare (cu membre, umeri si cap descoperite, fara creme cu filtre UV) ne poate furniza o cantitate adecvata de vitamina D. Din pacate insa, acest lucru poate fi facut fara riscuri doar in anumite perioade ale anului si numai inainte de ora 11 sau dupa ora 15, pentru a se evita nivelul critic de radiatii. In plus, vitamina D sintetizata din razele soarelui nu se acumuleaza in organism, nu te poti "incarca" pentru saptamana viitoare sau pentru tot anul dupa expunerea la soare intr-o singura zi. Totodata, aportul alimentar de vitamina D este in general insuficient in perioada de crestere la copii, femei gravide, mame care alapteaza, menopauza, vegetarieni.

La copiii prematuri necesitatile vitaminice sunt mai mari deoarece nu s-au putut face rezerve fosfo-calcice din cauza ca 80% din calciul total se depune in ultimul trimestru al vietii intrauterine. Din aceste motive se estimeaza ca aproximativ 70% din populatie prezinta deficienta de vitamina D, persoane care, pentru un aport adecvat de vitamina D, este necesar sa apeleze la un tratament naturist. Doza zilnica recomandata de vitamina D pentru adultii sanatosi este de 1.000 - 1.200 UI/zi. Aceasta doza o regasim in oua (28-33 bucati), ficat de pasare (1,9-2,3 Kg), lapte (2,4-2,9 litri), branza feta (6,2-7,5 kg), somon (250-300 grame), cantitati pe care nu le putem consuma zilnic. Foarte util si usor de administrat insa, este consumul zilnic al unui produs naturist cu vitamina D dozata corespunzator, cum este D-Drops (Liquid vitamin D).

D -DROPS (Liquid Vitamin D) - Produs naturist ce contine cea mai eficienta forma a vitaminei D, extrasa din ficat de cod, cu gust natural de portocale si lamai si usor de dozat (sticluta cu pipeta). Nu contine zahar, indulcitori artificiali, coloranti sau arome artificiale. Datorita gustului placut poate fi amestecata in mancare sau bautura.

Atentie!
A nu se depasi doza zilnica recomandata. Supradozarea cu vitamina D poate determina mobilizari excesive de calciu din oase, cu hipercalcemie, asociata cu diverse semne de toxicitate, lipsa apetitului, hipotonie musculara, oboseala extrema, greturi, varsaturi, afectiuni cardiace si renale etc. Calciul in exces se depune in diverse tesuturi (vase, stomac, plamani, rinichi etc.) provocand alterari functionale.

Mod de administrare:
- adulti - 3 picaturi/zi dizolvate in apa plata sau suc natural preparat in casa (de fructe sau legume)
- copii sub 10 ani - 2 picaturi/zi dizolvate in apa plata sau suc natural preparat in casa (de fructe sau legume).

Prezentare: sticluta de 30 ml - o portie (3picaturi = aprox.0,1 ml) contine 1.200 UI
(300 portii pe sticluta, cel putin 360.000 UI intr-o sticluta)

inapoi la vitamine

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro