0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Alaptarea - tratament naturist

Glanda mamara - Glanda de origine cutanata, specifica mamiferelor, cresterea ei in volum constituie unul dintre caracterele sexuale secundare feminine. Corpul glandei este invelit de tegument, prezinta anterior o areola mamara si un mamelon la varful caruia se deschid 12-20 orificii ale canalelor lactifere. La nivelul areolei, in jurul memelonului, se gasesc 5-15 glande areolare (sau glande Montgomery) care cresc si ele in timpul sarcinii (tuberculii Montgomery). Corpul mamelei reprezinta glanda mamara propriu-zisa si anume parenchimul glandular, format din 15-25 lobi separati intre ei de septuri conjunctive dense, lobi care la randul lor sunt formati din lobuli delimitati de septuri conjunctive fine. Lobulul mamar este format dintr-o glanda tubuloacinoasa bogat arborizata, care graviteaza in jurul unui canal lactifer (canal galactofor).

Glandele mamare se dezvolta intens in timpul sarcinii sub influenta actiunii concomitente a estrogenilor si progesteronului secretati in exces. O cantitate minima se secreta in canaliculele galactofore inca inainte de luna a 5-a de sarcina, dar secretia abundenta de lapte (lactogeneza) incepe la 1-3 zile de la nastere, fiind declansata de catre prolactina (hormonul lactogenic hipofizar - LTH).

Lactatia este rezultatul unui efect hormonal complex. Procesul este initiat de prolactina (LTH) secretata de hipofiza in conditiile de la nastere, cand progesteronul (cu efect inhibitor) scade si predomina efectul estrogenilor. Ocitocina are si ea efect stimulator asupra secretiei de prolactina. Sub influenta prolactinei, laptele este secretat de celulele epiteliului alveolar si depozitata in canaliculele galactofore. Actul de sugere, prin mecanism reflex hipotalamic, elibereaza ocitocina, care expulzeaza laptele prin contractia celulelor mioepiteliale. Mentinerea secretiei lactate (galactopoieza) depinde de un nivel adecvat de LTH si hormoni tiroidieni, dar si de evacuarea regulata a glandei mamare de lapte prin muls si supt.

Colostru - Secretia mamara din primele zile dupa nastere, denumita colostru, este un lichid galben care contine celule din centrul alveolar, putine lipide si cantitati mari de globuline. Acestea din urma realizeaza un transfer masiv de anticorpi de la mama la nou-nascut, caruia ii confera o imunitate pasiva temporara, pana ce devine capabil sa-si elaboreze anticorpii proprii.

Lapte matern - Constituentii laptelui matern sunt sintetizati in celulele glandei mamare care transforma glucoza sanguina in lactoza, iar aminoacizii si proteinele plasmatice in proteine ale laptelui. Laptele matern contine suficiente proteine pentru necesitatile de dezvoltare ale nou-nascutului, o cantitate suficienta de colesterol necesara dezvoltarii sistemului nervos si pentru producerea de hormoni steroizi si acizi biliari, contine mai multi carbohidrati decat laptele de vaca, imunoglobuline, lactoferina si factorul bifidus care protejeaza pasiv copilul de imbolnaviri (infectii, viroze) pana la dezvoltarea propriului sistem imun de aparare (care se dezvolta complet la 9-12 luni de la nastere).

Alaptare - Este cea mai buna solutie pentru o mama sanatoasa care a nascut un copil sanatos, la termen. Laptele matern are un continut care corespunde perfect necesitatilor nutritive ale sugarului. Acest lapte produce in stomacul copilului un mic cheag care poate fi digerat cu usurinta. La nastere, rinichii si ficatul nou-nascutului nu sunt dezvoltati complet si nu pot elimina cantitati mari de azot, de aceea este utila alaptarea cu lapte matern, care contine mai putine proteine (fata de laptele de vaca). Alaptarea creeaza o relatie stransa intre mama si copil, o relatie psihica puternica, copilul dezvolta un sentiment de incredere si de apropiere fata de mama, care la randul ei are ocazia sa stabileasca o relatie solida si tandra cu copilul ei.

In primele 4-6 luni de viata, laptele matern trebuie sa reprezinte principala sursa de hrana pentru copil. Alaptarea reduce riscul alergiilor la nou-nascut, alergii care pot sa apara prin introducerea unor proteine straine (de exemplu din laptele de vaca). Daca insa, mama nu are lapte suficient, pe langa alaptare, pot fi introduse ca supliment diferite formule de lapte praf (in orice caz laptele de vaca nu trebuie introdus inainte de varsta de 12 luni). Alimentatia copilului trebuie sa se faca la ambii sani in timpul fiecarei mese. In general timpul de hranire la san este de 20-30 de minute. Copilul trebuie hranit cat mai des, in primele saptamani chiar de 8-12 ori/24 de ore, deoarece laptele uman este digerat foarte repede. Dupa alaptare este obligatoriu ca sugarul sa eructeze (sa elimine gazele).

Colicile intestinale la sugarul mic apar brusc, sunt insotite de gaze intestinale (meteorism), agitatie, plans, sunt intretaiate de perioade de liniste si persista, mai mult sau mai putin intense, in primele 2-3 luni de viata. Colicile intestinale se datoreaza greselilor in tehnica alimentatiei sugarului si greseli in alimentatia mamei (alimente excitante care trec in laptele matern).

Alimentatia mamei care alapteaza influenteaza calitatea laptelui si dezvoltarea copilului. In alimentatia mamei care alapteaza se vor introduce alimente complete (proteine, glucide, lipide), bogate in vitaminele complexului B, fier, calciu, magneziu, zinc, cupru, seleniu, vitamina A, vitamina D, vitamina C etc. Din alimentatia mamei care alapteaza sa fie excluse mancarurile greu de digerat si condimentele care pot sa dea colici intestinale sugarului. Alimente indicate mamei care alapteaza: carne de vaca, de pui si peste, organe de animale (rinichi, inima, ficat), galbenus de ou, produse latate (lapte, branza, iaurt), legume si fructe crude, sucuri de legume si fructe.

Daca alimentatia mamei care alapteaza este completa din punct de vedere al elementelor nutritive, laptele matern va corespunde necesitatilor de dezvoltare ale copilului, cu exceptia vitaminei D, fierului si compusii fluorului. De aceea este necesar ca, inca de la nastere, sa se administreze copilului un supliment zilnic de vitamina D, care are rol de absorbtie a calciului si fosforului pentru formarea sistemului osos. Pentru prevenirea anemiei prin carenta de fier, i se va da copilului un supliment de fier incepand de la varsta de 4-6 luni, cand cantitatea de fier depozitata se epuizeaza.

Produse naturiste CaliVita utile mamei care alapteaza

New Life Multivitamin, contine vitamine, minerale si oligoelemente (printre care acid folic, calciu, fier), foarte utile pentru un lapte matern cu continut nutritiv complet pentru copil.
Noni (Morinda citrifolia), are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism. Practic, Noni poate fi administrat sugarului, copilului, femeii gravide, mamei care alapteaza, adultilor si varstnicilor fara nici o contraindicatie.

Un produs naturist CaliVita foarte util pentru copii nou-nascuti si copii prematuri este Infant Formula care contine polivitamine produse din materii prime strict naturale, vitamina A este extrasa din ulei de peste, vitamina E din ulei de plante, iar vitaminele B si C de asemenea de provenienta naturala. Aceste vitamine sunt oferite sub forma de sirop, cu un gust foarte placut, evitand in acest fel toate dificultatile care apar in momentul administrarii lor.

Produse naturiste CaliVita indicate mamei care alapteaza:

NEW LIFE MULTIVITAMIN - 3- 4 tablete/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 3-6 capsule/zi.

Produs naturist CaliVita indicat pentru copii nou-nascuti si copii prematuri:

INFANT FORMULA - 1 ml/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro