0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Tratament naturist cancer pulmonar

Cancerul pulmonar reprezinta una dintre cele mai importante boli ale aparatului respirator. Importanta cunoasterii bolii rezulta, pe de o parte, din cresterea enorma in ultimele decenii a frecventei sale si, pe de alta parte, din necesitatea unui diagnostic precoce, in scopul obtinerii unor rezultate eficiente in tratament. Acest neoplasm are ca punct de plecare mucoasa arborelui bronsic, cu extindere spre parenchimul pulmonar, din care motiv se mai numeste cancer bronhopulmonar.

In functie de modul de formare a procesului malign deosebim doua forme de cancer pulmonar: cancer pulmonar primitiv si cancer pulmonar secundar, ambele forme avand aceleasi caracteristici, evolutie si tratament. Cancer pulmonar primar: cancerul cel mai frecvent din lume, este un proces pulmonar malign dezvoltat din mucoasa bronsica (aproape in totalitatea cazurilor) si care poate produce metastaze cerebrale, osoase, hepatice etc. Cancer pulmonar secundar: reprezinta o dezvoltare tumorala pulmonara prin metastazare (prin contiguitate, pe cale sanguina sau limfatica) de la un neoplasm primitiv extrapulmonar (cel mai frecvent metastazeaza carcinomul uterin, tumorile renale, osoase, testiculare, mamare, ovariene, digestive si melanoamele).

Anatomie patologica in cancer bronhopulmonar
Cancerul bronsic ia nastere in peste 70% din cazuri in epiteliul uneia dintre bronhiile mari. Numai 30% din neoplasmele bronsice isi au originea in bronhii de calibru mai redus, in regiunile periferice ale plamanului. Volumul masei neoplazice poate fi diferit, de la acela al unui bob de mazare care astupa lumenul bronsic, pana la o tumoare ce invadeaza un lob intreg si are diametru de 10-12 cm. Dupa aspectul histologic, deosebim: carcinom macrocelular si carcinom microcelular. Cele doua forme se diferentiaza in functie de modul in care cresc, de tratament si de prognostic.

(1.) Cancinom macrocelular (tumori fara celule mici - Non-small cell lung cancer, NSCLC) se dezvolta de obicei local si formeaza rareori metastaze, din acest motiv sansele de vindecare sunt mai mari decat in cazul carcinomului microcelular. Se diferentiaza in: carcinom epidermoid (40% din cazurile totale de cancer pulmonar), adenocarcinom (35% din totalul carcinoamelor bronsice) si carcinom nediferentiat cu celule mari.

(2.) Carcinom microcelular (tumori cu celule mici - small cell lung cancer, SCLC), reprezinta doar 15% din toate cazurile de cancer bronhopulmonar, este insa forma cea mai maligna, prolifereaza rapid, formeaza de timpuriu tumori-fiice (metastaze). Prin obstructie bronsica este favorizata aparitia infectiilor secundare, a pneumoniei, abceselor si bronsiectaziei. In evolutia cancerului bronsic apar metastaze ganglionare hilare, infiltrate mediastinale ce intereseaza esofagul, venele mari, nervii mediastinali. Pleura este interesata pe cale limfatica retrograda, cu aparitia exsudatului pleural. In momentul diagnosticarii cancerului bronhopulmonar, numai 40% din bolnavi nu prezinta metastaze locale sau la distanta, acestea intereseaza cel mai frecvent ganglionii hilari, ficatul,creierul, glandele suprarenale.

Cauzele cancerului bronhopulmonar
In urma cercetarilor intreprinse in domeniul etiologiei cancerului pulmonar, se incrimineaza mai multi factori favorizanti sau factori cu rol de risc oncogenic. Cancerul bronsic este intalnit mai frecvent la barbati, survine in special intre varsta de 40 si 60 de ani si ar putea fi atribuit rolului detinut de aglomerarea cu varsta a factorilor favorizanti ai oncogenezei. Se iau in considerare unii factori infectiosi din antecedente, boli inflamatorii pulmonare cronice (bronsita cronica, bronsiectazia, pneumopatii acute, tuberculoza pulmonara). Aceste procese inflamatorii bronhopulmonare acute si cronice ar favoriza metaplazia epiteliului bronsic, ar deregla circulatia limfatica, permitand actiunea cumulativa a factorilor carcinogenetici asupra mucoasei bronsice. Actiunea radioactiva a unor prafuri minerale din industria miniera se adauga factorilor favorizanti oncogeni. Incidenta cancerului bronsic la muncitorii din industria de azbest este mai mare in raport cu restul populatiei. Majoritatea bolnavilor de cancer bronsic sunt fumatori pasionati, factorul nociv din tigarete fiind, probabil, benzopirenul. In concluzie, pot fi considerati factori de risc pentru dezvoltarea cancerului bronsic: bolile inflamatorii pulmonare cronice, unele boli profesionale, dar cu deosebire fumatul.

Simptome in cancer bronhopulmonar
Ca orice cancer visceral, in evolutia cancerului bronhopulmonar exista o perioada in care boala este asimptomatica, durata acesteia fiind apreciata intre 3 si 12 luni. Uneori, tumoarea este descoperita intamplator, cu ocazia unui examen radiologic al toracelui. Simptomele respiratorii subiective care-l fac pe bolnav sa solicite consultul medicului sunt tusea, hemoptizia si durerea.

(1.) Tusea este primul simptom al cancerului bronsic la jumatate din numarul bolnavilor. Are caracter iritativ, este uscata, uneori de tip paroxistic, accentuata de eforturile fizice. Tusea apare datorita actiunii iritante pe care o exercita proliferarea neoplazica asupra terminatiilor bronsice ale nervului vag. Acest simptom este rar intalnit in neoplasmele care evolueaza la periferia plamanului.

(2.) Hemoptizia constituie un semn de debut numai la unul din 20 bolnavi. De obicei, hemoptizia dureaza cateva zile, este putin importanta, dispare si reapare in mod regulat, sputele sunt striate cu sange, mai rar omogen colorate in rosu.

(3.) Durerea semnaleaza prinderea pleurei parietale, a traheei, bronhiilor mari, mediastinului sau nervilor peretelui toracic. Durerea reprezinta un semn tardiv, dar constituie totusi primul semn la unul din cinci bolnavi: durere surda sau vie, persistenta, care creste progresiv in intensitate, este resimtita in spate, uneori retrosternal, mai rar in ceafa sau abdomen. Durerea se datoreste interesarii de catre tesutul neoplazic a receptorilor la durere situati in afara parenchimului pulmonar (care este lipsit de sensibilitate).

(4.) Dispneea (respiratie dificila) este un simptom ce apare tardiv, ca dispnee de efort la inceput, apoi si ca dispnee de repaus. Dispneea apare datorita insuficientei ventilatorii produsa de obstructia bronsica.

(5.) Anorexia, oboseala si febra sunt simptome care apar tarziu in evolutia bolii si se datoresc extinderii tumorii, resorbtiei produselor de necrobioza si infectiilor bacteriene.

Diagnostic in cancer bronhopulmonar
Examen clinic, radiografia toracica, bronhoscopia (cu recoltarea de tesut pentru examenul anatomo-patologic, biopsie), examen citologic (din sputa, aspirat sau lavaj bronsic - depisteaza prezenta de celule canceroase), Tomografia Computerizata (TC, foloseste raze X), Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN, foloseste un camp magnetic in locul razelor X), Tomografia cu Emisie de Pozitroni (PET-scan, metoda noua, sofisticata, cu unele avantaje fata de TC sau RMN).

Tratament in cancer bronhopulmonar
Carcinomul microcelular se trateaza mai greu decat carcinomul macrocelular deoarece produce repede metastaze in alte organe. Carcinomul macrocelular se dezvolta mai ales local, fara a produce metastaze. Interventia chirurgicala este completata cu chimioterapie si radioterapie (care se folosesc si in cazul tumorilor inoperabile). Sansele de vindecare cresc daca simptomele se recunosc de timpuriu si tratamentul incepe imediat.

Tratament naturist in cancer pulmonar
In profilaxia si tratamentul cancerului pulmonar este important sa se ia masuri in ce priveste schimbarea modului de viata. Adoptarea unui stil de viata activ, miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales cancer de san, cancer de colon, cancer de prostata, cancer pulmonar si cancer uterin. Renuntarea la fumat este obligatorie, fumatul reprezentand unul din riscurile majore ale cancerului bronhopulmonar. Supravegherea conditiilor de lucru in industriile care folosesc substante cancerigene, depistarea radiologica in masa a cancerului bronsic, tratamentul intens si precoce al tuturor infectiilor bronsice.

In alimentatie sa predomine vegetalele proaspete (legume, fructe si verdeturi), acestea contin fibre si antioxidanti naturali care lupta impotriva formarii celulelor canceroase si au rol important in dezintoxicarea organismului. O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in organism, prielnic aparitiei si dezvoltarii celulelor canceroase. De 2-3 ori pe sapatamana peste, carne de pui, carne de curcan (pasari crescute in gospodarie, nu in ferme industriale), carne preparata prin fierbere, coacere sau la gratar si in cantitati reduse. Vor fi evitate in alimentatie: zahar rafinat, grasimi saturate (grasimi animale, margarina), supe concentrate de carne, carne rosie (porc, vita, oaie, vanat), carne conservata prin sarare sau afumare, mezeluri, conserve de orice fel, alcool, bauturi acidulate (din comert), coloranti si conservanti alimentari.

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in cancer pulmonar

Shark Aid (cartilaj de rechin) - Este un adjuvant important ca tratament naturist al tumorilor maligne, are efect inhibitor major asupra unui spectru larg de cancere. Cartilajul de rechin (produs naturist) are efect antitumoral, impiedica inmultirea celulelor canceroase, inhiba angiogeneza (irigarea cu sange a tumorii), previne formarea de metastaze.
Immunaid (gheara pisicii) - Cercetatorii europeni au descoperit ca gheara pisicii poate fi folosita in tratarea diferitelor forme de cancer (si in cancerul pulmonar). Substantele biologic active ale plantei sunt considerate printre cele mai eficiente fortifiante ale sistemului imunitar. Gheara pisicii are proprietati puternic antioxidante, antimicrobiene, antiinflamatorii si antitumorale, previne infectiile pulmonare (care pot sa apara in cancerul pulmonar).
Resveratrol Plus - Este un protector cardiovascular extrem de eficient, imbunatateste circulatia sanguina (si circulatia sanguina intrapulmonara). Inhiba enzimele inflamatorii, sprijina raspunsul antiinflamator al organismului (inclusiv in cancer pulmonar). Stimuleaza sistemul imunitar, neutralizeaza radicalii liberi, inhiba o enzima specifica (topoizomeraza II) responsabila de dezvoltarea cancerului, reduce efectele toxice ale chimioterapiei si radioterapiei, stimuleaza regenerarea celulelor sanatoase ale organismului.
Curcuma Pro – Curcumina, substanta biologic activa din turmeric, are puternice efecte anti-oxidante, antiinflamatoare si analgezice, elimina radicalii liberi si inhiba cresterea celulelor canceroase. Curcumina combate cancerele de san, prostata, ficat, colon, plaman, pancreas si alte forme de cancer.
Aproape 2000 de lucrari stiintifice publicate au aratat ca, curcumina are capacitatea de a distruge celulele canceroase fara a dauna celulelor sanatoase. Foarte important, curcumina poate opri actiunea enzimei COX-2, cunoscuta pentru cresterea inflamatiei cronice in organism. O astfel de inflamatie este un precursor cunoscut pentru cancer si alte boli cronice. De asemenea, COX-2 ajuta la metastazarea cancerului.
Omega 3 - Acizii grasi esentiali sunt foarte eficienti in profilaxie si ca tratament naturist in congestie pulmonara, emfizem pulmonar, astm bronsic, bronsita cronica, bronsita cronica obstructiva, silicoza, cancer pulmonar (ajuta la formarea prostaglandinelor, hormoni cu functii antiinflamatoare si antitumorale), ateroscleroza, hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica etc.
Oxy Max (oxigen molecular) - Ajuta la suplimentarea cu oxigen a tuturor celulelor organismului, imbunatateste toate procesele fiziologice si metabolice (inclusiv pulmonare), imbunatateste procesele respiratorii. Oxigenul molecular are indicatii ca tratament naturist in afectiuni pulmonare: congestie pulmonara, emfizem pulmonar, astm bronsic, bronsita cronica, bronsita cronica obstructiva, tabagism, cancer pulomonar (este demonstrat faptul ca celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului).

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in cancer pulmonar

SHARK AID (cartilaj de rechin) - 3x2 tablete/zi

IMMUNAID (gheara pisicii) - 3x2 capsule/zi

RESVERATROL PLUS - 3x1 capsule/zi

CURCUMA PRO - 2x1 tablete/zi.

OMEGA 3 (ulei de somon) - 3x1 capsule/zi

OXY MAX (oxigen molecular) - de 3 ori/zi, dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 20 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro