Inima - Este un muschi cavitar, constituit din doua formatii contractile separate, atriala si ventriculara fixate pe un schelet fibros. Prin contractia atriilor si ventriculelor, sangele este pompat ritmic. Prezenta valvelor (ventile anatomice) asigura deplasarea sangelui intr-o anumita directie. Stratul muscular al inimii, miocardul, este alcatuit din fibre musculare groase de 10-20 microni si lungi de 30-60 microni, anastomozate intre ele, bogate in mitocondrii (suportul enzimelor respiratorii) si contin cate 300-600 miofibrile, cu diametrul de 0,6 microni, ca si muschiul scheletic.
Cardiopatie ischemica prin ateroscleroza (miocardiopatie ischemica, miocardiopatie coronaro-sclerotica, cardiopatie coronariana) - Ischemia apare cand aportul de oxigen nu face fata necesitatilor miocardului datorita ingustarii arterelor coronare prin ateroscleroza. In hipoxia miocardica are loc degenerescenta si necroza miofibrilelor, capacitatea functionala a miocardului scade progresiv si apare sindromul de miocard cronic. La instalarea miocardiopatiei ischemice un rol important revine infarctelor miocardice (unice sau multiple) si leziunilor morfologice consecutive, care predomina la nivelul ventricului stang - hipertrofie ventriculara stanga (aorta largita, calcifiata).
Simptome in miocardiopatie ischemica
Cardiopatia ischemica este fie nedureroasa, cu prezenta de palpitatii (ritm neregulat, ritm accelerat sau cu pauze), fie dureroasa (angina pectorala, preinfarct miocardic). Apare insuficienta cardio-circulatorie, insuficienta ventriculara stanga, asociata frecvent cu hipertensiune arteriala, la pacientii cu istoric de angina pectorala sau de infarct miocardic.
Factori de risc in cardiopatie inschemica
Ateroscleroza coronariana - Arterele se incarca cu colesterol si calciu, devin rigide, se ingusteaza si se obstrueaza. Insuficienta oxigenare a miocardului, datorita alterarii arterelor, este cauza unor boli cardiovasculare: cardiopatia ischemica, angina pectorala, infarct miocardic.
Ereditate - Existenta bolii coronariene in familie constituie un factor de risc, daca insa, se adopta un stil de viata sanatos, nu este obligatoriu ca urmasii sa faca boala.
Hipoxie miocardica - Are loc scaderea capacitatii de difuzare a oxigenului la nivelul peretelui arterial, paralel cu cresterea concentratiei colesterolului si a proteinelor sanguine, cresterea depunerilor de lipide pe peretele arterial si fibrozarea arterelor.
Hipercolesterolemie: Tulburari ale metabolismului lipidic, LDL"colesterol rau" crescut, HDL"colesterol bun" scazut si trigliceride crescute.
Hipertensiune arteriala - Reprezinta un risc major in aterogeneza si cardiopatie ischemica, exercita un efect nociv asupra peretelui arterial in fazele incipiente sau avansate ale aterosclerozei, iar asocierea ei cu dislipidemii, obezitate, fumat etc. ii maresc efectul aterogen.
Hipersecretia de catecolamine - Secretia crescuta de adrenalina si noradrenalina are rol important in aparitia si evolutia aterosclerozei coronariene, determina cresterea grasimilor in sange, prin mobilizarea acestora din depozitele periferice, cresc adezivitatea trombocitelor. Catecolaminele stau la baza mecanismului de actiune a unor factori de risc: hipertensiune arteriala, diabet zaharat, fumat, alcoolism, stres, sedentarism etc.
Diabet: Boala se asociaza cu hipercolesterolemie, care accelereaza ateroscleroza si astfel creste riscul de boli cardiovasculare: hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic.
Hipotiroidie - La hipotiroidieni este prezenta asociatia mixedem + ateroscleroza coronara + hipercolesterolemie. Hipotiroidismul ar interveni in cresterea colesterolului si trigliceridelor, a catecolaminei, adrenalinei, noradrenalinei si ar determina modificari de coagulare sanguina.
Obezitate - Intre obezitate, ateroscleroza, hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica exista o legatura directa. In obezitate se produce dislipidemie, creste secretia de insulina prin solicitarea permanenta a celulelor beta pancreatice, urmata de epuizarea lor si aparitia de diabet zaharat.
Fumat - Tutunul are actiune vasoconstrictoare, scade nivelul hormonului estrogen si HDL"colesterol bun", fumatorii se imbolnavesc mai frecvent de ateroscleroza si cardiopatie ischemica.
Alcoolism - Consumul excesiv de alcool determina hipercolesterolemie, accentuarea unor tulburari de coagulare, hipertensiune arteriala, secretie crescuta de insulina, consecutiv cu tendinta de supraalimentatie si in consecinta obezitate.
Stres - Factorii mentali, psihosociali si starile conflictuale duc la descarcari repetate de catecolamine care au efect aterogen, hiperlipemiant, hipertensiv, cu complicatii coronariene.
Sedentarism - Un organism neantrenat, inseamna o inima neantrenata, activitatea fizica (supravegheata) mareste capacitatea vaselor coronare si dezvolta o circulatie coronara colaterala.
Supraalimentatie - Consum exagerat de alimente, grasimi animale, glucide, alimente rafinate, alimente sarace in fibre (celuloza, hemiceluloza, pectine), asociat cu sedentarism.
Cardiopatie ischemica in functie de sex si varsta - Cardiopatia ischemica este mai frecventa la barbatii de varsta medie si de doua ori mai mare la cei in varsta. La femei este mai frecventa in perioada de postmenopauza, dupa incetarea activitatii hormonilor ovarieni, hormoni cu efect protector asupra lipidelor plasmatice si a peretelui arterial. La femeile cu ovarectomie, ateroscleroza coronariana apare mai precoce si cu o frecventa mai mare.
Tratament naturist in cardiopatia ischemica:
Se vor lua masuri de combatere a factorilor de risc pentru hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica. Imbunatatirea functiei cardiace, reducerea simptomelor insuficientei cardiace, fluidizarea sangelui, prevenirea formarii de noi ateroame, oxigenarea celulara miocardica si a intregului organism. Modificarea stilului de viata, o viata activa (cu efort controlat): activitatea fizica determina o eficienta crescuta a activitatii musculare si a cordului, imbunatateste metabolismul lipidic, regleaza presiunea arteriala, metabolismul lipidic si greutatea corporala.
Alimentatie: fara grasimi animale, grasimi prajite, margarina, produse lactate grase, lichide nu foarte multe (maxim 1,5 litri/zi), sare mai putina. Cu alimente bogate in fibre, alimente cu continut ridicat de potasiu (banane, capsuni, spanac, cartofi, tomate, brocoli, citrice, fructe uscate, avocado, alune), uleiuri presate la rece. Un regim vegetarian poate sa previna 90% din accidentele coronariene. Mentinerea greutatii corporale in limite normale, fara fumat, alcool, cafea. Evitarea factorilor psihologici si sociali nocivi, care prin actiunea lor de durata contribuie la cresterea tensiunii arteriale, aparitia aterosclerozei si a cardiopatiei ischemice.
Mega qProtect - Contine Ginkgo biloba, coenzima Q10 si antioxidanti. Ginkgo biloba are indicatii terapeutice in: hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala, ateroscleroza, cardiopatia ischemica, pre si post infarct miocardic, angina pectorala, varice, hemoroizi. Coenzima Q10, se bucura de un deosebit interes in lumea medicala datorita efectelor sale benefice in bolile cardiovasculare: aritmii cardiace, infarct miocardic, angina pectorala, cardiopatia ischemica, previne stopul cardiac, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, varice, hemoroizi.
Garlic Caps - In boli cardiovasculare: concentratul de usturoi este foarte eficient in hipercolesterolemie si trigliceride crescute in sange; hipertensiune arteriala - are efect vasodilatator si hipotensor asupra arterelor cerebrale, periferice si retiniene; ateroscleroza - protejeaza arterele de depunerea de colesterol; cardiopatie ischemica, inhiba calcifierea arterei coronare, combate tahicardia si spasmele coronariene raspunzatoare de crizele de angina pectorala si a infarctului miocardic.
Cholestone - Produs naturist foarte eficient in profilaxie si tratament: hipercolesterolemie, trigliceride crescute, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, retinopatie, accident vascular cerebral, angina pectorala, tahicardie, aritmie cardiaca, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, steatoza hepatica (ficat gras), litiaza biliara colesterolica.
Oxy Max (oxigen molecular) - Oxiterapia (oxigenoterapia) este extrem de necesara in anemie, circulatie sanguina deficitara, recuperarea bolnavilor cardiovasculari, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, angina pectorala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, accident vascular cerebral, migrena prin insuficienta circulatorie cerebrala.
Produse naturiste CaliVita cu indicatii in profilaxia si tratamentul cardiopatiei ischemice:
MEGA qPROTECT - 3x1 tablete/zi.
GARLIC Caps - 3x1 capsule/zi.
CHOLESTONE - 3x1 tablete/zi.
OXY MAX (oxigen molecular) - Oxigenoterapie (oxiterapie) : de 2 ori/zi, dimineata si la pranz, dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15 picaturi, in cate 100 ml apa plata.
In tratament se administreaza Mega Protect 4 Life cu Garlic Caps sau Cholestone si Oxy Max.
Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...
Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...
Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...
Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!
Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro