0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Tratament naturist cistita acuta

Sindromul durerii cronice pelvine

Cistita acuta

Se refera la o inflamatie a peretelui vezicii urinare si este un tip comun de ITU (infectie tract urinar). Cistita acuta apare de obicei atunci cand bacteriile intra in uretra si in vezica urinara, se fixeaza de mucoasa vezicii urinare si provoaca iritarea si inflamarea acesteia.

Desi cistita acuta nu este de obicei o afectiune grava, poate fi inconfortabila si, fara tratament, poate duce la complicatii. ITU bacteriana acuta este considerata a fi un eveniment initiator, cu multi factori care contribuie la dezvoltarea, recidiva si cronicizarea acesteia, inclusiv rezistenta la antibiotice.

Cele mai multe cazuri de ITU (infectie tract urinar) sunt reprezentate de cistita acuta necomplicata cauzata de Escherichia coli (86%), Staphylococcus saprophyticus (4%), speciile Klebsiella (3%), speciile Proteus (3%), speciile Enterobacter (1,4%), speciile Citrobacter (0,8%), specii de Enterococcus (0,5%).

Cine este expus riscului de cistita

Cistita acuta poate afecta orice persoana, indiferent de sex sau varsta, atat barbatii cat si femeile sunt expusi riscului de a face cistita acuta, dar este mai frecventa in randul femeilor. Cauza ar fi ca femeile au uretra mai scurta si este mai aproape de anus si astfel bacteriile pot patrunde mai usor in vezica urinara.

Femeile pot prezenta un risc mai mare de cistita daca:

Sunt active sexual, actul sexual avand ca rezultat un risc crescut, la fel ca si utilizareaa unei diafragme sau a unui spermicid.
Daca, dupa folosirea baii stergerea se face din spate in fata si deci cu antrenare de germeni spre uretra si risc de infectare. Echilibrul natural al bacteriilor din vagin se poate schimba, ceea ce permite bacteriilor potential daunatoare sa devina patogene, fapt ce face ca uretra sa devina mai vulnerabila la infectii, care s-ar putea raspandi in vezica urinara.

Femeile gravide pot face mai usor o infectie urinara, mai ales intre saptamanile 6 si 24 de sarcina, din cauza compresiei cailor urinare si incetinirea evacuarii fluxului de urina, prin cresterea in dimensiuni a uterului gravid si, de asemenea ca urmare a modificarilor hormonale (progesteronul secretat in cantitati mari de placenta determina relaxarea si staza de urina in caile urinare).

Femeile intrate in menopauza sunt susceptibile de a face infectie urinara si cistita deoarece in aceasta faza fiziologica mucoasa uretrei se poate subtia din cauza lipsei de hormon estrogen si deci este mai susceptibila la infectii.

Cistita acuta la barbati

Cand barbatii fac cistita, aceasta poate fi mai grava decat pentru femei. Cistita masculina poate sa rezulte cel mai probabil dintr-o alta afectiune existenta, cum ar fi o infectie la prostata, cancer, o obstructie sau o prostata marita.

Barbatii pot prezenta un risc crescut de cistita daca sunt activi sexual (actul sexual avand ca rezultat un risc crescut de transmitere a germenilor intre parteneri) sau daca au prostata marita (din cauza retentiei de urina in vezica urinara).

In majoritatea cazurilor de cistita masculina, tratamentul precoce rezolva problema in mod eficient, dar infectiile vezicii urinare masculine netratate pot duce la infectii sau leziuni ale rinichilor sau prostatei.

Factorii de risc comuni femeilor si barbatilor pentru cistita includ

  • Infectie a tractului urinar (ITU) actuala sau recenta. Cateterismul (sonda urinara) reprezinta 80% din ITU (infectie tract urinar) nosocomiale (intraspitalicesti)
  • Tratament frecvent cu antibiotice sau pe perioade prelungite
  • Afectiuni care scad puterea de aparare a sistemului imunitar, cum ar fi HIV, terapia cu radiatii, chimioterapia sau terapia cu imunosupresoare
  • Diabetul, deoarece nivelurile ridicate de zahar din urina pot oferi un mediu bun pentru ca bacteriile sa se inmulteasca, astfel incat orice bacterie care intra in vezica poate sa provoace cistita
  • Calculii urinari sau nisipul urinar pot provoca instalerea cistitei, deoarece produc iritatii, zgarieturi sau rani la nivelul uretrei si vezicii urinare si astfel maresc susceptibilitatea la infectii

Cum este diagnosticata cistita acuta

Analiza urinei – daca este suspectata o infectie urinara se practica urocultura pentru a identifica germenii care au produs infectia urinara.

Citoscopia - introducerea unui tub subtite cu o lumina si o camera de luat vederi numita citoscop, in vezica urinara prin uretra, pentru a cauta semne de inflamatie in tractul urinar.

Imagistica - de obicei acest tip de test nu este necesar, dar daca nu este clar ce cauzeaza simptomele, imagistica ar putea fi utila. Testele imagistice, cum ar fi o radiografie sau un test cu ultrasunete, pot ajuta sa se identifice daca exista o tumoare sau alta anomalie structurala care cauzeaza inflamatia.

Cum poate fi prevenita cistita acuta

Nu puteti preveni intotdeauna cistita acuta. Urmati aceste sfaturi pentru a reduce riscul de intrare a bacteriilor in uretra si pentru a preveni iritarea tractului urinar:

  • Beti multa apa pentru a urina mai des si in cantitati mai mari si astfel sa eliminati bacteriile din tractul urinar inainte de a se instala o infectie
  • Barbati: urinati cat mai curand posibil dupa actul sexual
  • Femei: stergeti din fata in spate dupa defecare, pentru a preveni raspandirea bacteriilor in uretra din regiunea anala. Spalati usor zona genitala pentru a evita iritarea. Evitati sa folositi produse feminine in zona genitala care pot irita uretra, spray-urile deodorante si pulberi. Evitati utilizarea metodelor contraceptive care pot duce la riscul de infectie bacteriana, cum ar fi diafragmele sau prezervativele tratate cu spermicide. Femeile ar trebui sa bea apa si sa-si goleasca vezica urinara dupa actul sexual
  • Mentineti igiena personala, spalati-va organele genitale in fiecare zi si dupa fiecare mictiune sau defecare
  • Faceti dusuri in loc de bai in cada
  • Nu amanati folosirea toaletei prea mult timp daca aveti nevoia de a urina
  • Combateti constipatia

Tratament naturist in cistita acuta infectioasa

Linia ayurvedica de tratament pentru cistita acuta infectioasa implica folosirea de extracte de plante medicinale adecvate pentru eliminarea inflamatiei, eliminarea infectiei, curatarea blocajelor tractului urinar, tonifierea si normalizarea functionarii rinichilor, imbunatatirea imunitatii, reglarea microbiotei (flora intestinala).

Para Protex

Produs naturist eficient in infectii de diferite etiologii, la copii si adulti. Contine pulberi, extracte sau ulei din plante care si-au dovedit eficienta deja de sute sau chiar mii de ani, asigurand astfel o stare generala buna si o viata de calitate superioara: Quisqualis indica, Chenopodium pulbere (lamaita), Berberis vulgaris (dracila), Commiphora myrrha (iarba de smirna), Eugenia caryophyllata cuisoare) ulei, Tabebuia impetigosa (Pau D`Arco) pulbere, Junglans nigra (nuc negru ) pulbere, Junglans nigra (nuc negru) ulei, Citrus paradisi (extract de seminte de grepfrut), Allium sativum (usturoi).

URX

Prin componentele sale biologic active, produsul naturist URX are actiune: antiinflamatoare (combate congestia rinichilor, a ureterelor, a vezicii urinare si a canalului uretral), antiseptica urinara (bactericida), astringenta, alcalinizanta, diuretica, depurativa, emolienta, calmeaza toate simptomele asociate din infectiile urinare, alina durerile si usturimile la urinare, limpezeste urina, mareste cantitatea de urina eliminata, reduce mirosul neplacut al urinii, previne formarea de calculi renali, ajuta la eliminarea nisipului si a calculilor urinari, tonifica aparatul urinar.

URX este eficient in profilaxia infectiilor urinare, pentru mentinerea sanatatii aparatului urinar si ca tratament naturist in infectiile urinare recurente si in infectiile urinare persistente: infectii si iritatii ale vezicii urinare, inflamatii si infectii renale si ale cailor urinare, cistita acuta, cistita cronica, pielocistita, uretrita, nefrita, pielonefrita, ulceratii la vezica urinara si rinichi, incontinenta urinara, oligurie, retentie urinara patologica, hematurie (hematii in urina), afectiuni renale cronice, litiaza renala (nisip si calculi renali).

Curcuma Pro

Curcuminul, ingredientul biologic activ al turmericului, extras din radacina plantei Curcuma longa sau sofranul de India, are efect natural antioxidant si antiinflamator puternic. Inflamatia este un raspuns biologic al sistemului imunitar care poate fi declansat de o varietate de factori, inclusiv agenti patogeni, celule deteriorate si compusi toxici.

Acesti factori pot induce raspunsuri inflamatorii acute si/sau cronice la nivelul inimii, pancreasului, ficatului, rinichilor, plamanilor, creierului, tractului intestinal si sistemului reproducator, ceea ce poate duce la leziuni tisulare sau boli. Atat agentii infectiosi, cat si neinfectiosi si leziunile celulare activeaza celulele inflamatorii si declanseaza cai de semnalizare inflamatorii.

Curcuminul reduce unii markeri de inflamatie, cum ar fi TNF-alfa, CRP, IL-6 si are un efect pozitiv asupra bolilor legate de inflamatie.

Immunaid (Cat's claw, gheara matei)

In cistita, pe langa tratamentul cu antiinflamatoare si antibacteriene, este necesar sa intarim si sistemul imunitar al organismului. Cat's claw, gheara matei, prin componentele sale biologic active, este unul dintre cele mai puternice remedii vegetale cu actiune imunizanta.

Componentii sai activi, un grup de alcaloizi, stimuleaza sistemul imunitar, activeaza fagocitoza (capacitatea celulelor albe din sange de a distruge si elimina microorganismele si substantele straine), activeaza functia citokinelor (mediatori ai imunitatii), stimuleaza producerea de interleukina 1 si interleukina 6, reactiveaza functiile limfocitelor T, normalizeaza nivelul de leucocite, imunoglobuline si trombocite din sange.

ProBio Balance

Desi administrarea de probiotice nu poate vindeca cistita, multe dovezi sugereaza ca mentinerea unui echilibru sanatos al microflorei benefice in caile intestinale si vaginale poate reduce riscul de infectii ale tractului urinar (ITU). Cistita se refera la inflamatia vezicii urinare, de obicei cauzata de infectie, in timp ce ITU este o infectie a oricarei parti a tractului urinar, inclusiv a vezicii urinare (cistita), ureterelor sau uretrei.

Infectiile urinare precum cistita sunt cauzate de bacterii patogene precum E.coli. Tratamentele pentru ITU sunt limitate si multe femei care sufera de probleme ale tractului urinar cauta alte masuri pentru a-si sustine sanatatea intima. Asigurarea unui nivel bun de probiotice in intestin poate diminua capacitatea bacteriilor patogene de a se lega, multiplica si coloniza, ceea ce duce la un risc mai mic de a dezvolta cistita.

Produse naturiste Calivita eficiente in cistita acuta

PARA PROTEX - 3x1 tablete/zi

URX - 2x1 tablete/zi

CURCUMA PRO - 2x1 capsule/zi

IMMUNAID - 3x1 capsule/zi

PROBIO BALANCE - 1-2 tablete/zi

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro