0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Super CoQ10 Plus – produs naturist cu 20 mg CoQ10 si antioxidanti. Tratament naturist in afectiuni cardiovasculare si alte boli degenerative

Flacon 120 capsule
Pret: 173,86 RON

Coenzima Q10 (CoQ10) este o substanta relativ recent descoperita si acceptata de lumea stiintei medicale pentru efectele ei benefice. Coenzima Q10 a fost izolata din mitocondriile celulelor inimii de vita, in anul 1957, de catre Frederick Crane de la Enzyme Research Center, Universitatea Wisconsin, SUA. Coenzima Q10 este o substanta remarcabila, cu rol in energia organismului si in functionarea inimii. Este sursa care sta la baza energiei celulare, cheia care deblocheaza metabolismul energetic la nivelul fiecarei celule. Cu cat organismul are mai multa coenzima Q10, cu atat mai multa energie pot produce celulele.

Super CoQ10 Plus – 1 tableta contine:
Ubichinona (CoQ10).................20 mg
Vitamina E..............................10 mg (10 UI)
Beta-caroten............................6 mg (1000 UI)
Seleniu....................................10 mcg

La pacientii cu afectiuni cardiovasculare, cu alte afectiuni sau dupa varsta de 35 de ani, suplimentarea CoQ10 prin hrana (somon, macrou, sardele, inima, ficat de bovine) si consumul unui produs naturist cu CoQ10 imbunatateste calitatea vietii si prelungeste durata acesteia.

Coenzima Q10 se gaseste in toate membranele celulare ale tuturor speciilor regnului animal si vegetal. Se gaseste in toate celulele organismului uman (la nivel de mitocondrii) dar mai ales in organele care necesita o cantitate mai mare de energie (inima, muschi, stomac, tesuturile organelor sistemului imunitar, ficat, rinichi, prostata) si este indispensabila desfasurarii normale a proceselor biologice si chimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor.

CoQ10 actioneaza ca un catalizator in lantul de reactii chimice care creeaza adenozintrifosfatul (ATP) un compus care mareste randamentul energetic cu care functioneaza celulele. In organismul uman coenzima Q10 este sintetizata in cantitati mari in special in primele doua decade ale vietii. Dupa varsta de 30-35 de ani sinteza de CoQ10 descreste odata cu procesul imbatranirii, necesitand suplimentarea prin alimente si prin consumul unor produse naturiste cu CoQ10. Cercetatorii au demonstrat ca o diminuare a cantitatii de Q10 cu numai 25% fata de nivelul normal, conduce la instalarea afectiunilor degenerative: boli cardiovasculare (ateroscleroza, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, angina pectorala, accident vascular cerebral, aritmii cardiace etc.), imunitate deficitara, infectii, cancer, parodontoza etc.

CoQ10 - antioxidant puternic - Ca multe vitamine, CoQ10 este un antioxidant puternic. Avand o structura asemanatoare cu cea a vitaminei E, un alt antioxidant, CoQ10 neutralizeaza si elimina radicalii liberi, ceea ce conduce la prevenirea distrugerii celulelor intr-o mare varietate de conditii. Radicalii liberi produc o degradare majora cunoscuta sub numele de stres oxidativ, care se poate acumula in timp si este asociat cu semnalele imbatranirii premature a organismului si cu boli debilitante si degenerative care pun viata in pericol, de exemplu artrite, rigidizarea arterelor, afectiuni ale inimii si rinichilor, cancer etc.

Boli cardiovasculare – Majoritatea cercetarilor medicale asupra CoQ10 implica mai ales inima si bolile cardiovasculare deoarece se gaseste concentrata mai ales in acest organ. Cercetarile asupra efectelor coenzimei Q10 asupra pacientilor cu afectiuni cardiace sunt intr-un numar remarcabil. Numeroase studii sugereaza ca, CoQ10 reduce cantitatea de tesut distrus in timpul operatiilor pe cord deschis si, posibil, al transplanturilor. Co Q10 a fost introdusa in tratamentul insuficientei cardiace in Japonia inca din anul 1974.

Angina pectorala: Din unele cercetari reiese ca, CoQ10 aduce beneficii bolnavilor cu angina pectorala, fara efecte adverse, CoQ10 fiind un produs naturist eficient in tratamentul anginei pectorale.

Cardiopatie ischemica: Inca din anul 1985 se cunoaste faptul ca nivelele de CoQ10 sunt scazute la bolnavii cu cardiopatie ischemica si, cu cat boala este mai avansata, cu atat nivelul de CoQ10 este mai scazut. CoQ10, folosita ca tratament naturist, are efect benefic asupra tuturor formelor de cardiomiopatii, dupa 6 -12 luni de tratament asociat cu CoQ10 se observa cresterea capacitatii functionale a inimii si reducerea considerabila a riscului de infarct miocardic.

Boli cardiace congestive: Numeroase studii la scara mare au dovedit ca, CoQ10 este foarte eficienta in ameliorarea simptomelor asociate cu bolile cardiace congestive, prevenind o inrautatire a complicatiilor grave, reducand perioada de spitalizare si imbunatatind in general calitatea vietii.

Aritmii cardiace: Fara coenzima Q10, celulele cardiace nu produc energie, inima bate mai incet, contractiile sale sunt mai ineficiente, isi pierde ritmul normal. Coenzima Q10 reduce aritmiile cardiace chiar si la pacientii cu medicatie psihotropa, la care, aritmia reprezinta un efect secundar curent. CoQ10 ar mai putea ajuta si in tratamentul prolapsului valvei mitrale si epuizarii cronice rezultate din aceasta, prin reducerea grosimii miocardului care afecteaza regularitatea batailor inimii.

Infarct miocardic: Inainte si postinfarct miocardic Coenzima Q10 previne recidiva , protejeaza inima de distrugerile datorate infarctului de miocard si reduce cantitatea de tesut distrus. S-a constatat ca insuficienta cardiaca si predispozitia pentru infarct miocardic pot fi cauzate si de carenta cronica de CoQ10.

Hipercolesterolemie: CoQ10 scade semnificativ LDL (colesterol rau) din circulatia sanguina si mareste nivelul HDL (colesterol bun).

Hipertensiune arteriala: CoQ10 este de mare ajutor in hipertensiune arteriala, in tratamentul careia, pe langa beta blocante, se recomanda suplimentarea tratamentului cu coenzima Q10, pentru prevenirea aparitiei unor efecte adverse nedorite: oboseala, apatia si scaderea contractilitatii miocardului.

Ateroscleroza, varice, hemoroizi: CoQ10 ajuta la flexibilizarea, contractia-dilatarea si regenerarea peretilor arterelor, venelor si capilarelor sanguine.

Imunitate deficitara - CoQ10 are un rol important in cresterea imunitatii organismului prin activarea macrofagelor, marirea productiei de anticorpi si astfel creste rezistenta organismului la anumite infectii, previne si intervine benefic in diferite forme de cancer.

Cancer - Din cercetarile efectuate de Departamentul de Dermatologie si Chirurgie al Facultatii de Medicina Leonard M.Miller din Miami rezulta cum Coenzima Q10 inhiba proteina Bcl-2, proteina cu rol vital in cancer. Din rezultatele acestor cercetari reiese ca, CoQ10 induce moartea programata (apoptoza) a celulelor canceroase. Bcl-2 este prezenta in cantitate mare in multe tipuri de cancer, induce rezistenta tumorilor la tratament si le ajuta sa creasca si sa se raspandeasca in organism. In conditii de laborator, CoQ10 produce un revers al acestor procese, restabilind susceptibilitatea celulelor canceroase la tratamentul cu chimioterapice si radioterapie si ajuta la distrugerea celulelor canceroase. CoQ10 este de asemenea utila in reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei si radioterapiei asupra organismului.

Diabet zaharat – CoQ10 ajuta la scaderea nivelului glicemiei in diabet zaharat de tip 2 si intervine asupra rezistentei la insulina a diabeticilor care sufera de hipertensiune arteriala, scade riscurile efectelor secundare din diabet, in special la nivelul aparatului cardiovascular (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, aritmii cardiace, angina pectorala, ateroscleroza etc.).

Imbatranire prematura - CoQ10 poate nu numai sa imbunatateasca calitatea vietii dar si sa o prelungeasca. CoQ10 are un rol foarte important in prevenirea procesului de imbatranire prematura. Potrivit teoriei radicalilor liberi formulata de D.Harman, lezarile oxidative ale celulei, care pot fi produse de speciile reactive ale oxigenului (generate de mitocondrie ca produsi secundari in formarea ATP), joaca un rol deosebit de important in declinul functional care insoteste procesul de imbatranire. Daca acestea nu sunt neutralizate de antioxidanti, pot duce la perturbarea intregii activitati a celulei. Coenzima Q10 joaca un rol important in sinteza de ATP (adenozintrifosfat) si functioneaza ca antioxidant in membrana mitocondriala. O alta caracteristica a imbatranirii o reprezinta si declinul metabolismului energetic in tesuturi, dar mai ales in ficat, inima si muschi, fapt care se coreleaza cu scaderea nivelelor de CoQ10.

Gingivita si parodontoza - Parodontoza reprezinta o degenerare a tesutului de sustinere a dintelui in alveola osoasa. Mai este cunoscuta si sub denumirea de “boala dintilor frumosi” deoarece dintii sunt aparent sanatosi, fara carii, dar sunt mobili si necesita extractia. S-a constatat ca la persoanele suferinde de parodontoza, gingivita, infectii virale sau microbiene, cantitatea de CoQ10 este foarte scazuta, suplimentarea cu produse naturiste ce contin coenzima Q10 fiind absolut necesara pentru mentinerea sanatatii gingiilor si a dintilor.

Boala Parkinson - CoQ10 incetineste evolutia bolii Parkinson, imbunatateste considerabil starea fizica, mai ales in fazele timpurii ale bolii.

Sportivi, activitate fizica intensa – Coenzima Q10 mareste cantitatea de energie a organismului, energie necesara persoanelor care au o activitate fizica intensa si sportivilor de performanta. CoQ10 re-energizeaza organismul, creste capacitatea si vigoarea fizica si psihica, creste toleranta la efort si stres.

Mod de administrare: 1-3 capsule pe zi sau conform recomandarilor.
Prezentare: Flacon cu 120 capsule.

inapoi la antioxidanti

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro