0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Endometrioza - tratament naturist

Uter - Este organul cel mai dezvoltat al caii genitale feminine, situat median in cavitatea pelvina intre vezica urinara si rect. Uterul este un organ muscular, cu pereti grosi, are forma de para cu extremitatea mare orientata superior si are rolul de a adaposti fatul pe masura ce se dezvolta. Corpul uterin se continua in partea superioara cu trompele uterine, in partea inferioara cu istmul, in prelungirea caruia se afla colul uterin, pe circumferinta caruia se insereaza vaginul.

Structura uterului - Corpul uterin este format din trei straturi:
- Strat extern: strat peritoneal subtire, strat subseros.
- Miometru: strat de mijloc, stratul cel mai gros al uterului, format din muschi receptivi la semnale hormonale. Dispozitia radiar-spiralata a fibrelor musculare permite cresterea dimensiunilor uterului in timpul sarcinii. Miometrul se contracta ritmic la inceputul menstruatiei, in timpul travaliului si al expulzarii fatului.
- Endometru: strat intern (mucoasa uterina), compus din glande tubulare (tesut glandular) care patrund pana in miometru. Endometrul are o evolutie ciclica lunara, sub influenta hormonilor se pregateste pentru o posibila sarcina, ingrosandu-se. Daca sarcina nu se instaleaza, endometrul se dezintegreaza si este eliminat prin vagin in timpul menstruatiei, iar in ciclul urmator se reface din epiteliul fundului glandelor uterine care nu se elimina.

Endometrioza - Cauzele endometriozei nu sunt pe deplin elucidate, exista insa mai multe teorii in acest sens. Teoria "menstruatiei retrograde" sustine ca este posibil ca sangele menstrual impreuna cu mici fragmente ale mucoasei uterine sa nu fie eliminate prin vagin, ci sa prezinte un flux retrograd, din cavitatea uterina, prin trompele uterine, in cavitatea abdominala, cu fixare pe unele organe pelvine.
Alte teorii sustin alte cauze: grefarea de endometru ectopic in cursul interventiilor chirurgicale, al nasterilor sau datorita migrarii de tesut endometrial prin sistemul limfatic spre alte regiuni ale organismului; endometrioza s-ar datora sistemului imunitar deficitar care nu poate elimina fragmentele de tesut endometrial; endometrioza ar fi o boala cu tendinta ereditara. Raspunsul complet ar putea rezulta dintr-o combinatie a acestor teorii, numeroase mecanisme patogene concurand la localizarea implanturilor endometrice in organele din abdomen.

" Endometrioza externa" sau endometrioza are loc prin fixarea de insule endometriozice in trompele uterine, pe ovare, vezica urinara, rect, colon. Aceste focare endometriozice se comporta ca veritabile utere in miniatura si urmeaza modificarile hormonale ciclice menstruale: reactioneaza la stimularea cu estrogeni, se ingroase, creeaza zone hemoragice in fiecare luna, astfel se pregatesc pentru implantarea ovulului fecundat, pentru ca apoi sa se se descuameze. Insa, aceste fragmente nu pot fi eliminate si provoaca leziuni bine delimitate pe organele pe care s-au fixat, organe care se irita si se inflameaza.

Aceste mici insule de mucoasa uterina localizate in afara uterului se prezinta sub forma de "leziuni", "implante" sau "chisturi" (endometrioame) pline cu sange de culoare inchisa, formatiuni care cresc in timp, comprima tesuturile invecinate si declanseaza durerea in special in timpul menstruatiei. Endometrioza este activa atata vreme cat continua producerea de estrogeni in organism. Sarcina, in care se schimba echilibrul hormonal poate opri avansarea bolii. In menopauza ovarele nu mai produc estrogeni si astfel endometrioza este oprita din evolutie.

"Endometrioza interna" sau adenomioza este forma cea mai frecventa de endometrioza si se formeaza prin fixarea in profunzimea muschilor uterului a focarelor endometriozice, caz in care au loc modificari uterine: uter usor marit in volum, pereti ingrosati cu focare adenomiozice (tumorete, insule glandulare endometriale) in grosimea miometrului, in vecinatatea mucoasei sau in subseroasa. Adenomioza intereseaza in general tot uterul, mai rar numai o portiune a acestuia. Proliferarile endometriale pot penetra peritoneul visceral si astfel pot da nastere la endometrioza pelvina extinsa, cu aderente dense ale organelor genitale la rect sau la alte organe invecinate. Adenomioza se asociaza cu fibromatoza uterina in mai mult de 50% din cazuri, cu cancerul de corp uterin in 33% din cazuri sau cu endometrioza externa in aproximativ 70% din cazuri.

Simptome in endometrioza - Durerea este simptomul dominant, datorita distensiei ciclice menstruale a focarelor de endometru, procesele de fibroza si retractie locala se accentueaza in timp, iar durerea devine tot mai intensa. Crampe menstruale intense inainte si pe parcursul ciclului menstrual, sangerari menstruale abundente cu cheaguri mari, pierderi de sange intermenstruale. Este posibil ca implanturile endometriale sa produca prostaglandina, substanta care cauzeaza crampe menstruale. Greata si voma inainte de ciclu, stare de oboseala.

Durere profunda cu iradiere in zona lombara si sacrata, dureri ascutite in timpul actului sexual in orice perioada a lunii, de unde repulsia fata de actul sexual si refuzul acestuia. Diaree, constipatie sau durere in timpul defecatiei. Uneori prezenta de sange in materiile fecale si urina in timpul menstruatiei. Anxietate, depresie, stres, provocate de perspectiva durerilor menstruale viitoare si de faptul ca endometrioza a produs infertilitate. Sterilitatea este cea mai frecventa complicatie a endometriozei si este prezenta la 30-50% din cazuri. Este posibil ca implanturile endometriale sa afecteze ovulatia prin producerea de hormoni sau alte substante. Cand insa endometrioza este in faza usoara si moderata, fertilitatea nu este afectata, insa perioada de obtinere a unei sarcini este mai mare.

Tratament naturist in endometrioza:
Alimentatie: fara carne de orice fel, cel putin pana la ameliorarea simptomelor endometriozei, fara alcool, tutun, cafea, zahar rafinat, alimente cu coloranti sintetici sau conservanti. In zilele menstruatiei nu se vor consuma lactate, branzeturi si oua. In alimentatie sa predomine cereale, legume si fructe. Pestele contine acizi grasi esentiali omega 3 care atenueaza crampele menstruale. Sunt foarte utile produsele din soia (nemodificate genetic) deoarece contin fitoestrogeni (estrogeni naturali) care pot contracara simptomele din endometrioza.

Produse naturiste CaliVita eficiente in endometrioza

Vital Women, prin substantele sale active imbunatateste performanta sexuala la femei (frigiditate), are actiune benefica asupra uterului si ovarelor, trateaza dereglarile de ciclu menstrual si sterilitatea, asigura un echilibru somato-functional in toate perioadele hormonale ale femeii.

Menopausal Formula, prin plantele specifice continute este un modulator hormonal, actioneaza asupra axului hipotalamo-hipofizar si astfel echilibreaza raportul progesteron-estrogen, are efect analgezic, antiinflamator, antispasmodic si sedativ, amelioreaza afectiunile ginecologice.

Shark Aid (cartilaj de rechin), are efect puternic antiinflamator si antitumoral (tumori benigne si maligne), previne instalarea neoplasmelor.

Evening Primrose (Luminita de seara), controleaza procesele inflamatorii, scade durerile pelvine si mamare menstruale, precum si iritabilitatea si depresia care apar in acest sindrom.

Vitamin E 100 UI, diminueaza formatiunile fibrochistice de la nivelul sanilor, uterului si a celor cu alte localizari, diminueaza durerile menstruale, este benefica in sterilitate.

Strong Bones Calcium/Magnezium - calciul si magneziul contribuie la scaderea productiei de prostaglandine, substante fabricate de celulele endometriale si care cauzeaza crampe menstruale.

Produse naturiste CaliVita eficiente in endometrioza:

VITAL WOMEN - 3x1 tablete/zi.

MENOPAUSAL FORMULA - 3x1 capsule/zi.

SHARK AID (cartilaj de rechin) - 3x2 tablete/zi.

EVENING PRIMROSE (Luminita de seara) - 3x2 capsule/zi.

STRONG BONES Calcium/Magnezium - 3x1 capsule/zi.

VITAMIN E 100 UI - 3x1 capsule/zi.

Se vor consuma primele 3-4 produse enumerate, celelalte in functie de necesitati.
Pentru obtinerea unor rezultate foarte bune, produsele naturiste enumerate vor fi consumate pe o perioda de minim 6 luni.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro