0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Febra - tratament naturist

Febra - Temperatura corpului este reglata permanent de centrii hipotalamici in functie de conditiile de mediu si de necesitati. Cresterea temperaturii peste 38 de grade este considerata febra si reprezinta rezultatul unor reflexe nervoase in legatura cu arderile care se produc in organism sau ca raspuns general al organismului in fata agresiunii unui agent microbian sau de alta natura. Febra constituie un semn ca organismul reactioneaza si "duce lupta" cu agentul respectiv.

O crestere exagerata a temperaturii poate insa constitui un indiciu ca a fost depasita capacitatea de aparare a organismului care a cedat in fata bolii. Febra mare si foarte mare reprezinta o solicitare pentru inima si circulatia sanguina. Febra este insotita de o stare de slabiciune a organismului, de accelerarea pulsului si a respiratiei, de dureri de cap si lipsa poftei de mancare. Febra mare este insotita si de agitatie si toropeala care se pot accentua pana la delir si pierderea cunostintei. De aceea bolnavii cu febra foarte mare nu trebuie sa ramana singuri.

Masurarea temperaturii se face cu ajutorul termometrului care se plaseaza pentru aceasta sub axila (subsuoara) sau se introduce in rect, vagin ori in gura.Temperatura masurata in cavitatile fiziologice inchise (rect si vagin) ne da cele mai bune rezultate. Aceasta temperatura, care se numeste "centrala", este de obicei cu 5-6 zecimi de grad mai ridicata decat in axila. Temperatura prezinta variatii in cursul unei zile, variatii care in mod normal sunt de aproximativ o jumatate de grad. Dupa amiaza tarziu, temperatura este cea mai ridicata, iar dimineata cea mai coborata. De aceea, de regula, masurarea temperaturii se va face dimineata dupa desteptare si catre seara, in jurul orei 17. In caz de stare subfebrila sau febra mare si foarte mare, temperatura se masoara mai des, pe parcursul zilei si al noptii.

Temperatura normala a corpului oscileaza intre 36 si 37 de grade. La o persoana sanatoasa, temperatura din 24 de ore nu este constanta, ci prezinta oscilatii de la 0,5 la 1 grad. Temperatura intre 37 si 38 de grade se numeste stare subfebrila, intre 38-39 grade - temperatura crescuta, intre 39-40,5 grade - febra mare, peste 40,5 grade - febra foarte mare. Scaderea temperaturii corpului si mentinerea ei sub 36 de grade se numeste hipotermie si se intalneste dupa hemoragii mari, boli grave de ficat, in unele stari de coma.

Cauzele instalarii febrei
Cauze nepatologice ale febrei: Accesele febrile care apar la marii fumatori; febra de stres sau de efort fizic prelungit; indivizii sanatosi la care centrii hipotalamici de termoreglare functioneaza la valori crescute in mod obisnuit (constant, dintotdeauna) au o temperatura a corpului mai ridicata in afara oricarei afectiuni oricat de mici. La femei exista un ritm cu periodicitate lunara a temperaturii, legat de ritmul secretiei hormonilor sexuali, astfel, la jumatatea ciclului menstrual, corespunzator pontei ovulare, temperatura marcheaza cresteri medii de 0,5 pana la maxim 1 grad, care se mentin pana la aparitia menstruatiei, ca urmare a secretiei crescute de progesteron. Terminarea menstruatiei marcheaza revenirea la normal a temperaturii, care isi reia ciclul lunar.

Cauze patologice ale febrei: Febra de origine infectioasa, este febra cel mai frecvent intalnita si la care exista particularitati in functie de varsta. Astfel la copil cele mai frecvente sunt infectiile banale, virale, precum si cele din sfera ORL sau urinare, la adolescent predomina afectiunile acute reumatismale si bolile inflamatorii digestive, la adult afectiunile infectioase sunt pe primul plan, ocupand 20-45% dintre bolile febrile posibile, infectiile putand fi de foarte multe etiologii; pe plan secundar se afla colagenozele si neoplaziile. Bolile infectioase responsabile de sindrom febril sunt cele produse de diverse bacterii, paraziti sau virusi, la diverse nivele ale organismului, sub forma de infectii generalizate (exemplu tuberculoza, septicemia etc) sau localizate (hepatice, pancreatice, renale, din sfera ORL etc).

Febra din afectiunile neoplazice, reprezinta aproximativ 30% din cauzele de sindrom febril (leucoze, limfom Hodgkin sau limfom nonHodgkin, cancer visceral). Febra la un bolnav de cancer poate fi in legatura cu neoplazia sau cu infectiile supraadaugate. Febra din colagenoze (boli autoimune) este a treia mare cauza a sindromului febril (dupa boli infectioase si cancere) si reprezinta 10-20% din cazurile febrile. In acest grup de boli sunt reunite afectiunile tesutului conjunctiv (colagenozele) si bolile apropiate, precum si bolile tesutului vascular (vascularitele), de exemplu poliartrita reumatoida, LED (lupus eritematos diseminat), panarterita nodoasa. Febra din bolile granulomatoase: sarcoidoza, hepatita granulomatoasa idiopatica, ileita Crohn, rectocolita ulcerohemoragica. Febra de origine psihotica este prezenta la persoane cu personalitate particulara (agresivi, negativisti etc), adesea cu un trecut psihotic cunoscut.

Febra medicamentoasa apare in special la persoane alergice, dar si in contextul unei infectii severe, mecanismul bolii fiind de tip alergic, cu descarcare de histamina cu urticarie, prurit localizat sau generalizat, intoleranta digestiva, rinoree, accese de tuse sau crize de astm etc. si reprezinta intoleranta la un anumit medicament sau la mai multe. Febre profesionale caracterizate prin aparitia unui puseu febril la 4-8 ore dupa patrunderea in mediul de lucru si este provocata cel mai frecvent de inhalarea substantelor alergene, febra care scade la 24 de ore de la scoaterea din mediul profesional (in care sunt prezenti alergenii). Febra din afectiunile hipotalamusului (dezechilibru in functionarea centrilor termoreglarii) apare datorita diverselor tulburari metabolice: hipertiroidism, hipersecretie a unor metaboliti anormali ai progesteronului.

Febra din procesele de necroza tisulara, de exemplu hipertermia din arsuri, postiradiere, din puseele de citoliza in hepatita alcoolica sau ciroza hepatica. Febra la persoanele in varsta poate ascunde numeroase diagnostice-surpriza. Astfel, febra poate fi de cauze infectioase din viroze adesea suprainfectate, septicemii, afectiuni bronhopulmonare, tuberculoza,endocardita bacteriana, tromboflebite periferice, infectii renale, infectii ale prostatei, infectii urinare, infectii colecistice. Febra la persoanele in varsta se mai poate datora unei anemii Biermer paraneoplazice, leucemie sau unui cancer visceral (gastric, colic, hepatic, de prostata).

Tratament naturist in febra - Bolnavul febril, in general nu are pofta de mancare, dar ii este sete. In toate cazurile de febra si de afectiuni asociate cu stari grave de prostratie, cateva zile de dieta hidrica (regim alimentar bazat pe lichide) atenueaza din gravitatea bolii si asigura stomacului o perioada foarte necesara de odihna. Este necesar ca bolnavul cu febra sa consume o cantitate mare de apa, care dilueaza toxinele si ajuta la eliminarea lor prin rinichi. In plus, bolnavul cu febra va bea sucuri de fructe care-i acopera necesarul crescut de vitamina C (sucuri din citrice, fra restrictie), sucuri dense si nutritive din sfecla si morcovi. Bauturile nu vor fi indulcite cu zahar de trestie, ci numai, daca este necesar, cu miere. In starile febrile, pe de o parte metabolismul este crescut, iar pe de alta parte, pofta de mancare este scazuta. Cu cat creste febra, cu atat creste si discrepanta dintre arderile crescute din organism si introducerea restransa de alimente din afara. Faptul este lipsit de importanta in bolile febrile acute, de scurta durata, organismul refacandu-si repede rezervele dupa insanatosire.

Dar, in starile febrile de lunga durata, grija fata de o alimentatie suficienta este cu atat mai importanta. Alimentele trebuie sa fie usor digerabile, intaritoare, bogate in vitamine si preparate gustos, variat si apetisant. Astfel alimentatia trebuie sa cuprinda: fructe proaspete si sucuri proaspete de fructe, care asigura necesarul de vitamine (necesar crescut in stari febrile), lapte de soia (are o reactie alcalina, este foarte hranitor si se digera usor), lapte acru, iaurt, supa de legume, pesmet, cartofi copti, orez brun natural, biscuiti simpli, banane (foarte coapte). Hidratarea organismului este foarte importanta, de aceea bolnavul cu febra va bea suficiente lichide (minim 2 litri/zi) Sunt interzise pentru bolnavul febril: carnea de orice fel, supa de carne, peste, vanat, stridii, castraveti murati, condimente, branza, ciuperci, oua, alimente sarate, zahar de trestie (care ridica temperatura si acidifiaza sangele), toate preparatele grase si grele. In general, vor fi evitate toate alimentele cu un continut ridicat de proteine, care depasesc necesarul organismului si produc procese de putrefactie.

Produse naturiste CaliVita eficiente in febra

Noni (Morinda citrifolia) - Are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism, are certe proprietati antiinflamatorii, antipiretice (scade febra), antibiotice, antibacteriene (infectii), antivirale (viroze), antifungice (candidoze), antihistaminice (alergie), antitumorale (cancer) etc.
Immunaid (gheata pisicii) - Substantele active ale plantei sunt considerate printre cele mai eficiente fortifiante ale sistemului imunitar, prin accelerarea formarii si activarii limfocitelor, accelerarea functiei leucocitelor de eliminare a celulelor straine, a agentilor patogeni si a substantelor nocive. Gheara pisicii are proprietati antioxidante, antimicrobiene, antipiretice (scade febra), antitumorale, antiinflamatorii, proprietatile curative ale plantei fiind aproape nelimitate.
Virago - Este o combinatie de extracte naturale de cea mai buna calitate din plantele gheara pisicii (Una de Gato sau Cat`s claw), Echinacea (purpurea si angustifolia), Pau D`Arco, frunze de maslin, cu adaos de lizina si zinc, prin care contribuie la stimularea sistemului imunitar, prin activarea macrofagelor, elemente cheie ale sistemului imun si care distrug celulele canceroase, bacteriile, virusii si alti agenti patogeni. Are efecte antioxidante, de combatere a febrei, a oboselii cronice, de energizare a organismului.
Withe Willow (aspirina naturala) - Fata de o agresiune (virus, durere, traumatism) organismul secreta prostaglandine, care maresc mobilitatea celulelor de aparare (leucocite, anticorpi), totodata insa, stimuleaza si receptorii durerii si provoaca roseata si febra. Aspirina naturala trateaza afectiunile dureroase si febrile prin inhibitia sintezei de prostaglandine, avand efect antipiretic si analgezic.
Vitamin C 1000 UI - Vitamina C naturala (extrasa din macese) are rol important in intarirea sistemului imun si este utilizata in tratamentul tuturor starilor febrile si infectiilor date de bacterii, virusi, ciuperci, paraziti.

Produse naturiste CaliVita eficiente in febra:

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 3-6 capsule/zi.

IMMUNAID (gheara pisicii) - 3 - 6 capsule/zi.

VIRAGO - 3x1 tablete/zi

WHITE WILLOW - 3-6 capsule/zi.

VITAMIN C 1000 UI - 3x1 tablete/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro