0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Melatonin 3.0 - produs naturist cu melatonina pentru reglarea ritmului biologic al organismului

Flacon 60 tablete
Pret: 56,90 RON

Melatonina este un neurohormon produs de glanda pineala (epifiza) care se gaseste intre cele doua emisfere cerebrale si se sintetizeaza din aminoacidul triptofan.

Secretia de melatonina este inhibata pe timpul zilei si stimulata pe timpul noptii pana in jurul orelor 2-3 dimineata, de aceea se mai numeste si “hormonul somnului” sau “hormonul intunericului”.

Prin intermediul melatoninei, epifiza informeaza creierul asupra duratei orelor de obscuritate pe o perioada de 24 de ore – ciclu zilnic.

Datorita structurii lipofile melatonina difuzeaza usor in organism, trece de membranele celulare, in particular de neuroni si actioneaza benefic asupra sistemului nervos.

Melatonin – produs naturist – 1 tableta contine: melatonina – 3 mg.

Un nivel scazut de melatonina in organism este asociat cu numeroase afectiuni: anorexie, deficit de atentie, memorie deficitara, insomnie cronica, epilepsie, autism la copii, boala Alzheimer, boala Parkinson, ateroscleroza, cardiopatia ischemica, cancer de san, cancer de prostata si alte forme de cancer si la persoane cu expunere prelungita la radiatii electromagnetice.

Reglarea ritmului somn-veghe: Productia de melatonina este maxima in adolescenta, apoi scade odata cu varsta. Un nivel scazut de melatonina in organism induce insomnie cronica - la toate varstele - cu somn superficial si nelinistit. Melatonina induce rapid somnul, in maxim o jumatate de ora si amelioreaza calitatea somnului - somn profund, linistitor si odihnitor (spre deosebire de somnifere).

Adaptarea la schimbarile de fus orar: Functia principala a glandei pineale este reglarea ritmului biologic zilnic – alternanta periodica somn-veghe si permite organismului sa se adapteze la diferite intensitati ale luminii, la schimbarile noapte-zi si mai ales sa se adapteze mai usor la schimbarile de fus orar si la clima specifica. La persoanele puse in situatia de decalaj de fus orar, melatonina regleaza somnul, mareste randamentul fizic si intelectual. In cazul persoanelor cu ritm circadian dereglat, persoane care lucreaza in schimbul de noapte, apar dureri de cap, migrena, insomnie, caz in care melatonina este foarte utila.

Intarzierea procesului de imbatranire: Incidenta tot mai crescuta a afectiunilor in randul persoanelor in varsta a stimulat interesul oamenilor de stiinta in cautarea unor solutii protectoare, capabile sa intarzie procesele de imbatranire si de dezvoltare a proceselor degenerative. In acest sens, se leaga mari sperante de melatonina, substanta cu structura peptidica, cu efecte gerontoprotectoare si antioxidative puternice. Profesorul Richard Wurtman de la Institutul din Massachuset a descoperit ceasul biologic al imbatranirii. El a demonstrat lumii stiintifice ca batranetea se datoreaza atacurilor permanente ale radicalilor liberi asupra celulelor sanatoase atunci cand glanda pineala nu mai elibereaza melatonina in cantitate suficienta. Rezultatele cercetarilor stiintifice dovedesc ca nivelul scazut de melatonina accelereaza procesul de imbatranire si sustin ipoteza functionarii melatoninei ca substanta care combate imbatranirea, prin efectul antioxidant puternic si prin intercorelarea optima a tuturor glandelor sistemului endocrin.

Melatonina ca antioxidant: Radicalii liberi formati in organism distrug membranele celulelor, lezeaza chiar si ADN-ul si astfel declanseaza procese patologice – de exemplu hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, boala Alzheimer, boala Parkinson, diferite forme de cancer etc. Numeroase studii de laborator au demonstrat ca melatonina este un antioxidant mai puternic decat vitamina E, beta-caroten si vitamina C. Melatonina neutralizeaza radicalii liberi, stimuleaza enzimele oxidative, scade posibilitatea formarii de noi radicali liberi si creste eficienta altor antioxidanti. Melatonina este, probabil, singurul antioxidant capabil sa patrunda in fiecare din celulele organismului, reducand astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in organism prin alimente nesanatoase sau datorate stresului.

Reglare hormonala: Una din cele mai importante proprietati ale melatoninei consta in revitalizarea intregului sistem endocrin, asa cum au demonstrat experimentele cercetatorului elvetian Walter Pierpaoli. Scaderea secretiei de melatonina poate semnaliza sistemului endocrin producerea unor cantitati mai mici de hormoni sexuali, ceea ce conduce la scaderea libido-ului si impotenta sexuala atat la femeie cat si la barbat. Melatonina regleaza hormonal si astfel regleaza ciclul menstrual. In menopauza, melatonina are efect anti-imbatranire prin ameliorare hormonala si diminuarea efectelor secundare: depresie, iritabilitate, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, ateroscleroza, cardiopatie ischemica etc.

Indicatiile melatoninei ca tratament naturist: reglarea ritmului somn-veghe, insomnie cronica la persoane de toate varstele, adaptarea la schimbarile de fus orar, persoane cu ritm circadian dereglat (lucru in schimb de noapte), neutralizarea radicalilor liberi care apar in organism si care declanseaza multe procese degenerative – inclusiv cancer, scaderea libido-ului si impotenta sexuala la femeie si barbat, dereglare a ciclului menstrual, menopauza, stres prelungit si scaderea nivelului de melatonina din organism cu efecte secundare numeroase: imbatranire prematura, iritabilitate, depresie, memorie deficitara, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, hipercolesterolemie, cardiopatie ischemica, epilepsie, autism la copii, boala Alzheimer, boala Parkinson, cancer si alte boli degenerative.

Mod de administrare: 1-2 tablete – seara, cu o ora inainte de culcare.
Prezentare: Flacon cu 60 tablete.

inapoi la antioxidanti

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro