0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Colon iritabil - tratament naturist

Sindrom de colon iritabil - Sindrom realizat prin tulburari motorii si mucosecretorii ale intestinului gros, in absenta unor leziuni morfologice locale, doar in putine cazuri pot exista unele modificari congestive ale mucoasei si acestea tranzitorii. Mucoasa nu este modificata si doar in crizele dureroase apare congestiva, cu desenul vascular vizibil si acoperita de mucus.

Aceste tulburari pot surveni datorita a numeroase cauze:

  • Nevroza vegetativa generala cu manifestari digestive ce pot fi declansate pe cale reflexa de diverse afectiuni abdominale, boli ginecologice, dischinezie biliara, apendicita cronica, ulcer gastric sau duodenal, dereglari hormonale, disfunctii ovariene si hipertiroidism etc.
  • Anxietate, stres, mediul familial sau social pot sta la baza sindromului de colon iritabil.
  • Constipatie cronica si abuz de purgative sau clisme evacuatoare.
  • Carenta de enzime digestive (de exemplu lactaza) evolueaza cu semnele de colon iritabil.
  • Alergia alimentara digestiva contribuie la aparitia de sindrom de colon iritabil prin contractia spastica si hipersecretie de mucus, care apar din conflictul antigen/anticorp de la nivelul mucoasei intestinale, cu prezenta de eozinofile in sange si in materiile fecale, ca argumente ale procesului alergic.
  • Natura postinfectioasa dupa toxiinfectii alimentare cu prezenta bacteriilor reziduale.

Simptome: Clinic apare afectare colica difuza cu evolutie indelungata si exacerbari neregulate in timp, deseori in relatie evidenta cu stres nervos si suprasolicitare sau cu ingerarea anumitor alimente. Contractura dureroasa a colonului pe toata intinderea sa, care la palpare apare ca o coarda dureroasa si care dispare la evacuarea gazelor sau a continutului intestinal.
Constipatie sau diaree insotita de balonare si eliminare de mucus simplu sau cu aspect de false membrane. In perioadele de agravare, dureri abdominale care cuprind tot abdomenul sau dureri care se muta din stanga in dreapta sau de jos in sus. Pot aparea varsaturi prin contractura pilorului si staza duodenala, complicatii anorectale care agraveaza suferinta, agitatie, anxietate, depresie, insomnie, datorita interventiei dereglarilor psihovegetative in declansarea exacerbarilor, apetit redus si scadere in greutate.

Tratament naturist in sindromul de colon iritabil:
Este important sa fie respectata o dieta corecta, fara grasimi animale, prajeli, tocaturi, sosuri, bauturi acidulate, cafea in exces, alcool, sa se evite alimentele la care exista intoleranta. In alimentatie sa se introduca mai multe legume si fructe (daca nu sunt tolerate crude, sa fie preparate la aburi) sau sucuri de legume si fructe, carne mai putina.

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in sindromul de colon iritabil

Green Care (alfalfa, lucerna)- Lucerna contine vitamina U (ulcus) sau vitamina anti-ulcer care este elementul activ al metioninei si care ajuta la regenerarea mucoasei lezate a tractului digestiv.
Digestive Enzymes - Enzime digestive si pancreatice cu efecte benefice in tulburarile digestive: indigestie, constipatie, diaree, balonare, flatulenta, gastrita, ulcer gastro-duodenal, colon iritabil, dischinezie biliara etc. In absenta enzimelor, numite si biocatalizatori, scade rezistenta sistemului imunitar, organismul este mai sensibil la boli, afectiunile se vindeca mai greu.
Ac-Zimes - Lactobacilii Acidophilus refac flora intestinala, regleaza echilibrul acid-alcalin, accelereaza descompunerea alimentelor ingerate facandu-le asimilabile, impiedica proteinele nedescompuse sa intre in circuitul sanguin, protejeaza mucoasa intestinala in boala Crohn, gastrita, colita ulceroasa, ulcer gastro-duodenal, dischinezie biliara si amelioreaza manifestarile de colon iritabil.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Creste serotonina la nivel cerebral, amelioreaza depresia, nevroza, agitatia, anxietatea, depresia, starea de stres si insomnia care apar in sindromul de colon iritabil datorita interventiei dereglarilor psihovegetative, relaxeaza musculatura tractului digestiv.
Vein Care (hirudina din saliva de lipitori) - Produs naturist sub forma de gel pentru uz extern, care are ca substante active hirudina extrasa din saliva lipitorilor medicinale si extract din planta Siegesbeckia. Foarte util in tratamentul varicelor, hemoroizilor, in complicatiile anorectale care agraveaza suferinta din sindromul de colon iritabil.

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in sindromul de colon iritabil:

GREEN CARE (alfalfa, lucerna) - 30 ml de 3 ori/zi.

DIGESTIVE ENZIMES - 3x1 tablete/zi.

AC-ZYMES - 3x1 capsule/zi.

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi.

VEIN CARE (hirudina din saliva de lipitori) - aplicatii anorectale de 2-3 ori/zi, dupa igiena locala.

In tratament se folosesc Green Care, Digestive Enzimes si Ac-Zimes.
Cand este necesar se adauga in tratament Rhodiolin si Vein Care.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro